L’illa del tresor.

30 01 2013

El protagonista és un adolescent que narra en primera persona les seves aventures, és diu Jim Hawkins i treballa a l’hostal dels seus pares, l’Almirall Benbow. Ell és un noi valent, intel·ligent i enginyós.
Un dia va arribar a l’hostal un vell mariner amb una gran cicatriu anomenat Billy Bones. En morir Jim es fa amb un vell llibre de comptes i un mapa. Per això s’assabenta de l’existència d’un tresor llegendari. Després d’aquesta revelació Jim costat del doctor Livesey i el cavaller Trelawney preparen una expedició per anar en la seva recerca.
Per això el cavaller compra un vaixell anomenat “La Española”, però al principi té problemes per trobar tripulants, fins que un dia es troba per casualitat amb Long John Silver que és un antic mariner, però que té moltes ganes de tornar a la mar . Aquest és contractat immediatament com cuiner i ell al seu torn troba a la resta de la tripulació que segons les seves paraules són uns “llops de mar”. Així en tan estranya companyia s’inicia la llarga travessia.
A partir d’aquí la tripulació es divideix en dos fronts. Un amb Jim, Redruth (servidor de Trelawney), el mateix Trelawney, Livesey, Gray, Humter, Joyce i el capità Smollet. I de l’altra banda la resta de la tripulació, borratxos la major part del temps, dirigits per John Silver, un pirata que tot i tenir una cama de fusta és molt àgil i té una gran intel · ligència.

El primer grup, en arribar a l’illa aconsegueix sortir del vaixell i refugiar un una cabana anomenada la “Estacada”, una casa de fusta amb una estacada per la defensa que havia estat construïda pel capità Flint.

Quan portaven uns dies a l’illa la situació va donar un gran canvi. Jim trobar Ben Gunn que era un pirata que Flint va deixar abandonat a l’illa. Un altre dia Jim va marxar de la “Estacada”, sense dir res a ningú i es va dirigir al vaixell amb la intenció de recuperar ja que havia quedat en poder dels pirates, i era el seu únic mitjà de poder sortir de l’illa. Gràcies a l’astúcia i la bona sort èxit aconseguir el control i portar la goleta a una altra cala on la deixo varada, perquè els pirates no la poguessin trobar.

En tornar a la “Estacada”, Jim es va dur una gran sorpresa, ja que en lloc de trobar als seus amics. A qui va trobar va anar a Silver amb els pirates que quedaven, que no eren molts. Allà es sencer que els seus amics havien fet un tracte amb Silver, que a canvi de deixar-los sortir es quedava amb el mapa, la cabanya, les provisions, la pólvora i la promesa que el doctor visitaria als malalts.

Els pirates, van decidir anar a buscar el tresor, portant a Jim com a presoner. En arribar al lloc assenyalat al mapa, es van trobar que el tresor no hi era. Algú se’ls havia avançat. En aquest moment apareixen els amics de Jim rescatándole i prenent com a presoner a Silver.

Van anar a la cova de Ben Gunn, que és on aquest havia traslladat el tresor. Van trigar gairebé un dia a poder transportar el tresor a “La Hispanola.”

Així van emprendre el viatge de tornada. Arribant a Bristol, només uns pocs. Silver aconsegueix escapar amb una part del tresor.

En recordar el viatge i que part del tresor seguia on Flint el va enterrar, Jim fa aquesta reflexió: “Ni lligat amb cadenes a una parella de bous podria ningú obligar-me a tornar a aquella maleïda illa.


Accions

Information

Deixa un comentari