Robinson Crusoe

30 01 2013

Robinson Crusoe

 Resum:

Robinson Crusoe era un nen que no tenia un bon tracte amb els seus pares per tant va escapar de casa, va partir en un vaixell que es va enfonsar durant una tempesta. Una de les petites embarcacions aconseguint escapar. D’aquesta manera va passar el temps fins que es va convertir en un home, i des d’Anglaterra va partir al Brasil, lloc on va adquirir un terreny i va començar amb una plantació de sucre. Aquest necessitava esclaus per plantar i els va anar a buscar-ne a l’Àfrica, però la embarcació es va enfonsar, però ell es va salvar i es va instal·lar a l’illa en què va naufragar.

Des de la illa va aconseguir veure les restes de la seva embarcació. Va nadar cap a ella i va agafar pals, va construir una bassa i va començar a transportar materials a l’illa. Cada dia era un viatge, però això es va acabar quan un dia Robinson es va despertar i l’embarcació ja no hi era.

Robinson amb els diferents materials construir la seva casa en una cova. Així va començar a sobreviure va construir lleixes i columnes dintre la cova a més va plantar llavors per al pa. Hi va viure tranquil·lament, així va seguir evolucionant va construir una canó a i diferents barraques. Un dia Robinson mentre caminava a l’illa va veure una empremta, amb la qual es va sorprendre moltíssim, ja que en cap d’aquests últims anys, havia trobat algun indici de cap esser humà. Va córrer al seu cau i no va aconseguir dormir en tota la nit. Dies després va veure uns caníbals que ballaven al voltant d’una foguera i quan van haver marxat ell va anar-hi i va trobar restes de cadàvers. Després d’això en Robinson va decidir prendre més precaucions. Un altre dia va tornar a veure les caníbals que volien tornar a celebrar un altre festí, un dels dos presoners dels caníbals es va escapar i dos caníbals es van perseguir Robinson va matar els dos caníbals i va salvar el presoner i com que no sabia com es deia la va posar Divendres, que era el dia que ell l’havia salvat. Li va ensenyar a parlar i tot va anar bé amb l’ajuda de Divendres, però un dia van sentir trets a la platja i ells hi van anar allà es van trobar en uns homes blancs que portaven dos personers (també blancs) que acabaven de fer fora als caníbals de la platja. Un dels homes es va quedar a vigilar els personers i els altres el van deixar sol aprofitant això Robinson i Divendres van alliberar els presoners i van agafar el seu vigilant de presoner, els presoners que havien alliberat els van explicar que havien sofert un motí, amb l’ajuda dels presoners van capturar als amotinats i els van deixar a l’illa i en Robinson, junt amb en Divendres i els expresoners van tornar a Anglaterra després de viure a la illa 28 anys.

Personatges principals:

Robinson: És un jove de 19 anys. La seva família ocupa un important lloc en la societat, gràcies a que el seu pare es dedica als negocis. Robinson, al contrari, prefereix viatjar i navegar abans de treballar en el que el seu pare vol.

Divendres: És un noi d’origen d’un poble caníbal que no sap parlar angles i es molt salvatge en el sentit que no esta civilitzat, Robinson li posa el nom de Divendres perquè el dia que el va salvar era un Divendres.

Opinió personal:

A mi personalment m’ha agradat molt el llibre, es entretingut i divertit i el recomano a tothom que li agradin els llibres d’aventures.

Marcel Casellas Suquet

3r ESO A

 

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: