El racó dels contes

A 4t d’ESO C llegim un conte cada setmana.

Fins ara hem llegit d’Invasió subtil i altres contes de Pere Calders:

  • El millor amic
  • Esport i ciutadania
  • La rebel·lió de les coses

De Aquí descansa Nevares i altres narracions mexicanes:

  •  Fortuna lleu

De Demà, a les tres de la matinada:

  • Amor gairebé impossible

I de Gaeli i l’home Déu:

  • L’amor impossible
  • La popularitat
  • El circ internacional

També hem llegit contes d’en Quim Monzó:

  • La monarquia d’El perquè de tot plegat, Préssec de poma de Olivetti, Moulinex,Chaffoteaux et Maury i Trenta línies de Mil cretins.

D’en Sergi Pàmies hem llegit El Pou i Una fotografia de Si menges una llimona sense fer ganyotes.

De l’antologia  23 narradors catalans, A tall d’antologia:

  • Redecora la teva vida de David Ventura
  • La millor educació de Miquel Vilardell
  • Paraules d’amor de Miquel Zabala

108 responses

21 06 2012
Noelia Pérez

http://365contes.blogspot.com.es/2009/10/147-el-rei-que-tenia-el-nas-vermell.html

Aquest conte, es titula “El rei que tenia el nas vermell” .Resulta, que un pare li vol explicar un conte al seu fill, però quan el pare tan sols ha dit el títol, el nen ja recrimina que aquell conte i havien explicat a p5, i que era un mentider, ja que el pare li havia comentat que se l’havia inventat aquell mateix matí. El pare, sense fer-li massa cas, va continuar explicant el conte, i el nen seguia enrabiat i avorrit, fins que el pare, quan tocava l’escena de que un cavaller es posa a cantar una cançó d’amor per una dama, ell, agafa la guitarra i la comença a cantar. El nen, que no havia sentit mai el seu pare cantar ni tocar la guitarra, va quedar tan meravellat que es va quedar adormit. És una mica infantil, però quan l’he llegit m’ha sorprès i m’ha agradat bastant, l’he trobat interessant.

23 05 2013
kike

Hola! Algu sabria com es titula la sardana que surt al conte “el rei que tenia el nas vermell”? Per internert no ho trovem. Graaaaacies

21 06 2012
Andrea Álvarez

El conte que he triat és: El llenyataire honrat.
Explica la història d’un llenyataire que gràcies a la seva honradesa, guanya tres destrals, la seva i dues més. El cas és que un dia el llenyataire va anar a treballar i caminant pel costat del riu, se li va caure la destral a l’aigua. Va començar a plorar i a lamentar-se ja que si no tenia destral, no podria treballar i no podria alimentar a la seva família. Llavors, del riu en va sortir una ninfa que li va donar una destrel d’or tot preguntant-li si era la seva. Ell li va dir que no i ella li’n donà una de plata tot dient-li la mateixa pregunta. Ell va respondre que no altre vegada i finslment la ninfa li donà la seva destral, però li regalà les altres dos ja que havia estat molt bona persona dient que les altres dues, més valioses, no eren seves.

21 06 2012
Alejandra Bahi

He triat el conte “Un final no feliç”, que pertany al blog http://365contes.blogspot.com.es/. És divertit i ràpid de llegir, un home ha de robar per necessitar i coneix a un lladre de professió que “l’ajuda” a fer-ho. El lladre li explica 5 normes bàsiques i es preparen pel robatori, sis mesos més tard passen a l’acció. Al principi tot anava molt bé però quan s’activa l’alarma de la joieria on van anar a robar el lladre marxa i deixa abandonat al pobre home que no sabia ben be que hi pintava allà. L’havia traicionat. L’home, després de reflexionar, se’n adona que no li havia explicat una regla, la de “quan tot es gira en contra, agafa els diners i corre”. Es veu clarament que entre lladres, poques confiances!

21 06 2012
Marta Terradas

El conte que he triat és “La serp blanca”. Aquest conte tracta sobre un rei molt savi que era el primer de conèixer les coses que passaven. Tenia una costum estranya, el seu millor criat, després de dinar, li portava un plat tapat que ningú, ni tan sols ell, sabia què hi havia a dins. Un dia va decidir destapar el plat per saber què amagava i hi va trobar una serp blanca, i pensant que seria molt bon menjar, en va tastar un tros i, un cop se la va haver menjat, va adonar-se que podia entendre el llenguatge dels animals, igual que el rei. Mitjançant aquest do que ara tenia, el criat va ajudar tots els animals. Aleshores se’n va anar a córrer món, i quan va arribar a una ciutat va sentir que si aconseguia superar tres reptes que un rei li posava, podia casar-se amb la princesa. Finalment, com els animals als que havia ajudat li devien un favor, amb la seva ajuda va superar els reptes i es va casar amb la princesa.

És un conte molt bonic que ensenya als nens petits, que és a qui va dirigit, que si ajudes als altres, en el moment en què tu ho necessitis ells també t’ajudaran.

21 06 2012
aromansto

Jo he escollit explicar el conte “Els bons amics”. Recordo que és un conte que m’explicaven de petita i m’agradava molt. Bé, els protagonistes són quatre animals: el cabirol, el conill, el cavall i el be. Un dia, un d’hivern, el conill va a buscar menjar perquè no té res i té molta gana. Mentre busca troba a dos pastanagues grosses. Se’n menja una i com que fa molta fred, deicideix portar la pastanaga que sobra a el cavall perquè creu que ell no deu tenir res per menjar, amb la fred que fa! Així doncs, li deixa la pastanaga a la seva porta. El cavall gris, al veure la pastanaga dedueix que el regal és del conill i, agrait pel regal que li ha fet, decideix donar-li la pastanaga al be, perquè fa fred i ell ja té menjar. El be actua similarment donant-li la pastanaga al cabirol; i el cabirol amb el conill. Així és com, els bons amics, van pensar en ells i van rebutjar una cosa que no necessitaven (perquè ells ja tenien suficient menjar) per ajudar a un bon amic que segurament no en tenia.

21 06 2012
Miquel Grau Nieto

Jo he triat el conte de “Pere i el llop”. L’he llegit a “www.totcontes.com”
Aquesta història ens explica com un pastor, avorrit, decideix, per divertir-se, cridar “Que ve el llop”, perquè així tota la gent del poble pugés a veure què passava. Això, era una broma, ja que no hi havia cap llop, i ho feia per riure una estona.
Aquest acte el va fer un altre cop aquell mateix dia, i els vilatans també van acudir.
El següent dia, el llop va venir de veritat, i es va cruspir totes les seves ovelles, perquè la gent del poble, escarmentada, va pensar que era mentida, i que no hi havia cap llop.

En aquest conte podem veure que no s’han de dir mentides perquè, si ho fas, i un dia dius la veritat, aquell dia la gent no se’t creurà.

21 06 2012
Cristina Cobos Planiol

He triat “El conte de nadal”, perquè és un conte que hem recorda la meva infantesa, i és d’un autor que m’agrada molt, en Charles Dickens. És un conte molt bonic i crec que tothom se l’hauria de llegir. (http://www.editorialbambu.com/ca/llibre/conte-de-nadal_80272008/)

21 06 2012
Jordi Oliveras Álvarez

Jo he triat el conte ” El ratolí i el Lleó” que ens explica com un ratolí esta molestant a un lleó mentre intenta fer la migdiada i el lleó l’acorrala i l’agafa, i li salva la vida perquè el ratolí li diu que si no se’l menjava l’ajudaria, el lleó se’n va riure d’ell i el va deixar. Un dia el lleó es va quedar atrapat en una trampa d’un caçador i el ratolí el va ajudar.

Aquest conte conté una lliçó és la següent: No ens em de fiar de les aparences.

21 06 2012
Laia Rigat

El conte que he triat és “El rei Artur” i l’he llegit a la web “Una mar de contes”. L’argument és el següent. El rei Uther va tenir un fill anomenat Artur. El rei li va demanar al mag Merlí que el cuidés durant la seva infantesa sense desemmascarar els seus orígens. El mag Merlí va decidir portar al nen a la casa d’un noble que tenia un fill de la seva mateixa edat, Kay. El rei Uther mor sense descendència i algú ha d’ocupar el seu tron. Per aquest motiu, decideixen que qui pugui treure l’espasa clavada a la roca serà el nou rei d’Anglaterra. Artur ho aconsegueix i accedeix al tron. Molts monarques no hi estan d’acord i s’enfronten contra ell. Artur aconsegueix derrotar-les i per evitar futurs enfrontaments, crea la Taula Rodona. Finalment, es casa amb la princesa Ginebra. Aquest conte és un clàssic i forma part de la Matèria de Bretanya. Crec que és molt interessant i ens mostra el valor i l’astúcia d’aquest famós personatge, el rei Artur.

21 06 2012
Carla Buixeda

Gerió, el gegant de Girona, és un conte infantil que tracta d’un gegant que mata a una princesa perquè no es vol casar amb ell. Ens explica com es va formar Girona i també com es formen els Pirineus, i així els nens que el llegeixen tenen curiositat per saber com es va formar. És un bon conta per distreure als nens.

21 06 2012
Laura Riera Ventura

L’estiu comença amb festa és un conte infantil de Natàlia Sangenís, autora també d’altres contes per a nens. Explica com un petit gat viu la nit de Sant Joan, juntament amb els seus amos. És un conte maco pels més petits, ja que aprenen el que es fa tradicionalment en aquesta nit, com menjar la coca, tirar petards, o fer una foguera.

20 06 2012
Susana Reina

A 3r ens fan fer el comentari de un conte. Jo he trobat el conte de “El petit avet”, que va de un avet petit que vol canviar les fulles perquè les seves no li agraden. Primer les tria d’or i al matí al despertar-se veu que les té, però se les roben. Tot trist, les tria de vidre, i quan es desperta com al dia anterior també té les fulles que volia, però el vent fort se les emporta i les trenca. Després les tria verdes, quan es desperta les també les té, però un ramat de ovelles se les menja. L’avet cansat de que sempre li passi de tot vol tornat a tenir les seves fulles del principi, al despertar-se veu que ja té les seves fulles. Passa el temps i es fa alt i fort i serveix d’aixopluc per els animals.

Es un conte infantil, però, jo crec que la seva intencionalitat és demostrar que no cal tenir el millor de tot, sinó que amb les teves coses també pots ser perfecte.

20 06 2012
Susana Reina
5 06 2009
oriol Grèbol

el conta es diu “parricidi” . un senyor va entrar per la finestre y va matar a la lena. el seu homa vania boraxo i no sen va enterar.

5 06 2009
oriol Grèbol

el conta que vam llegir va ser “prou” va de una camara que diu lo que pensa

23 05 2009
Hafid

el dia 15/05/09 vam llegir un altre conte que es titula parricidi que es tracta que matan una dona i el culpable ha fugit per la finestre i culpen el seu home.
el conte màgradat perquè era fàcil d’entendre.

23 05 2009
Hafid

el dia 15/05/09 vam llegir un conte que es titula “prou”. Aquest conte era una mica difícil d’enetendre i no m’agradat gaire .

23 05 2009
Hafid

el conte de la familia sense cap es tracta d’una parella que tenien un fill i que la parella sempre discutien i el pare es volia ¨süicidar però no s’ha travit
A mi el conte m’agradat perquè s’entenia perfectament.

22 05 2009
Judit muñoz

Parricidi Lena es una noia i es infidel al seu marit amb un noi que es diu Pau,i que en una nit Pau va matar a Lena.Aquet conté m’agradat perqué l’entes i es molt interessant.

22 05 2009
andrea viñolas 4C

PARRICIDI 21.5.09
Va d’una parella:la Lena i en Pau,el noi va enxampar a la seva dona que ella li va fer les banyes,en Pau se’n va anar de casa,al cap d’un temps va tornar y va comensar petonejant a la dona i li preguntava que quí era aquell noi.
Finalment la va acabar matant.
El nen petit quan es va despertar va veure a la mare així,va baixar al mercat i les dones del mercat van veure al nen,van anar a la casa i van veure a la mare.

22 05 2009
Judit muñoz

Prou tracta de una camra de filmar que el amo vol grabar com ballan sardanes,i després discuteixen sobre l’idioma si han de parla en castella o en catala.M’agradat perqué l’entesi es de facil compressio.

22 05 2009
andrea viñolas 4C

la millor educació
va d’un noi que de petit li donaven molt bona educació.
Poc a poc es va anant tornant més rebel;llegia els llibres prohibits,no estudiava…
Ell s’anava quedant sense amics, ell explica que un dia va matar als seus pares pero es veu que allò només era una redacció que estava fent.

22 05 2009
andrea viñolas 4C

PROU(llibre llegit el dia 7.5.09
Va d’un noi que es aficionat a fer grabacions,un dia va anar aon feiem sardanes i els va fer una entrevista sobre el català i el castellà.

22 05 2009
Judit muñoz

La familia sense cap tracta d’una familia que el pare intenta suicidar-se,perqué hem sembla que disciteixen molt.Es realista.
I no m’agrdat perqú no l’entes i es molt lios

22 05 2009
andrea viñolas 4C

la familia sense cap(llegit el dia 30.04.09)
va d’una parella que estaban molt malament,sempre discutien,s’insultaven…
l’home pensava moltes vegades suicidarse i no sabia com fer-ho.
Un dia quan s’estaba apunt de suicidar a les vies el seu fill el va veura i el va salvar.
Gràcies a aquell dia va valorar més a la familia gràcies als fills.

22 05 2009
wiam

“parriccidi” aquest conte tracte sobre una dona que es diu Lena i es infidel al seu marit amb un home que es diu Pau que una nit entre per la finestre i la va matar després el marit arriba a casa vegut i no s’adona de que la seva dona estava morta el dia seguent una veïna troba el seu fill al carrer i quant la veïna porta el nen a casa troba que la dona ja estava morta.
i acusan al marit d’haver matat al la dona, etrc..
m’agradat està bé però trist i injust, es curt.

22 05 2009
wiam

“parriccidi” aquest conte tracte sobre una dona que es diu Lena i es infidel al seu marit amb un home que es diu Pau que una nit entre per la finestre i la va matar després el marit arriba a casa vegut i no s’adona de que la seva dona estava morta el dia seguent una veïna troba el seu fill al carrer i quant la veïna porta el nen a casa troba que la dona ja estava morta.
i acusan al marit d’haver matat al la dona, etrc..
m’agradat està bé però trist i injust.

22 05 2009
wiam

“la família sense cap” aquest conte tracte d’un home i la seva dona que sempre es descuteixen i ell es volia suicidar però mai ha ariivat a suicidar-se qerque pensa molt en el seu fill, i la seva dona li va donar diners oper pagar al banc i ell els va gastar en un altre cosa i arriba a casa i la dona li comença a insultar i li diu que busqui els diners i un treball.
M’agradat aquest conte perquè es fàcil d’entendre, és curt, i està bé

22 05 2009
wiam

“Prou” va d’una càmera que esplica que la va deixar mig ficada a la bolsa que era a la mestreta i comensa a gravar sense que els actors s’anadonessin de que els estava gravant tot el que feien i el que feien era parlar de la sardana i havien de parlar amb català.
M’agradat una mica i es fàcil d’entendre.

22 05 2009
wiam

“L’ entrevistat “aquesta historia es una mica estranya perquè esplica dos històries i es molt curt

22 05 2009
Oriol grèbol

dons a mi el conta no m’agrada masa es diu “La família sense cap” es una parella que tenian un fill i sempre el homa i la dona discutien.La dona se n’anava de la casa per varius dias.

el conta li e ficat 3 estrelles

22 05 2009
Rebeca

El conte de prou no m’ha agradat.

22 05 2009
Rebeca

Al principi la historia de “parricidi” no m’ha agradat, és bastant trista

22 05 2009
Rebeca

L’entrevistat m’ha agradat, és facil d’entendre

22 05 2009
Rebeca

La família sense cap tracta d’una parella que tenian un fill i sempre el homa i la dona discutien i la dona se n’anava de la casa per varius dia i el pare i el fill es posaven a mirar pel· lícula i jugar a l’ordinador fins que la dona torni i després l’home va intentar suïcidar però no va poder.
el conte és una mica complicat d’entendre, però crec que és interessant.

22 05 2009
Rebeca

Redecora la teva vida, m’ha agradat, encara que es molt aburrit., estic d’acord amb els pensaments i les paraules del noi

22 05 2009
judith lechado

La familia sense cap, costa d’entendre i no m agradat, perque al final hi ha una cosa que no se sap ben be que pasa!.

22 05 2009
Rebeca

La familia sense cap és una mica complicat. No s’entèn molt, al final no saps si es suicida o no

22 05 2009
judith lechado

l’entrevistat senten facilment, es interesant i ami ma agradat.

22 05 2009
Rebeca

L’entrevista’t és facil d’entendre, es entretingut i es interessant.

22 05 2009
ismael

El divendres dia15/05/09 vam llegir “parricidi” Aquest conte tracta d’una dona que la van matar i l’assassí fuig per la finestra i culpen al seu marit de la seva mort.
Aquest conte m’agradat molt és fàcil d’entendre i una mica trist

22 05 2009
ismael

El divendres dia15/05/09 vam llegir “prou” aquest conte no ho entenc gaire ja que el seu nivell de comprensió es difícil.

22 05 2009
ismael

La família sense cap tracta d’una parella que tenian un fill i sempre el homa i la dona discutien i la dona se n’anava de la casa per varius dia i el pare i el fill es posaven a mirar pel· lícula i jugar a l’ordinador fins que la dona torni i després l’homa va intentar suïcidar però no va poder.
el conte de la família sense cap és una mica complicada d’entendre, però crec que és interessant.

21 05 2009
Lourdes Pérez

L’historia de la brusa vermella m’ agradat perque es molt maco i romantic.
Es molt bonic encara que al final no queda be a mes es facil d’ entendre i molt curt.

21 05 2009
Lourdes Pérez

Al principi la historia de “parricidi” no em va agradar per que es molt trista però es molt maco i estaA mes en fàcil d’ entendre i no es tan llarg. Molt be encara que em fa molta llàstima per en Felet i el seu fill Titet.

21 05 2009
Lourdes Pérez

“Prou” , aquesta en principi no m’ agradat perquè no l’ avia entès però al llegir-lo una mica mes s’ entén. Crec que es una mica tonto perquè les càmeres no parlen, ni pensen però es fàcil d’ entendre, una mica complicat però fàcil.

21 05 2009
Lourdes Pérez

La historia de “La família sense cap” m’ agradat perquè es molt interessant una mica rar opero esta be.
Es una mica difícil d’ entendre però si ho llegeixes amb tranquielitat t’ enteres.
Es maco.

21 05 2009
Lourdes Pérez

L’ entrevistat aquesta historia es una mica estranya perquè el final no te res a veure amb el principi no li he trobat la lògica però es curt.

19 05 2009
xavier falgueras

avui me le llegit : 19/5/2009
El titol es: Redecora la teva vida
es una de les comprencions que e entes més
Estic d’acord en el que diu i penso el mateix que ell, però és una mica aburrid

19 05 2009
xavier falgueras

El dia que me le llegit : 15/5/2009
El el titol es: PROU

NO SENTEN GAIRE BE
NO MA AGRADAT PERQUE ES MOLT AVORRIT, I SA MA FET PASSAT.

19 05 2009
xavier falgueras

El dia que me le llegit : 11/5/2009
el titol es: La familia sense cap
UNA MICA COMPLICAT
No senten perquè el final es cumpliocat. de entendre si es suïsida o no.

19 05 2009
xavier falgueras

El dia que me le llegit :7/ 5/ 2009
el titol es:L’entrevista’t
És facil de entendre, es entretingut i sembla interessant i curiós
M’ agradat.

22 04 2009
Hafid

El conte que vam llegir el dia 20/3/09 que es titula que es tracta d’una parella del futur que demanant un nen pel correos i quan el hi va arribar no era com el volien però al final s’ho van quedar.
El principi no ho havia entès però quan ho hem tornat a llegir ho he entès perfectament. El conte m’agradat molt

2 04 2009
Ismael

El conte que vam llegir el dia 20-3-09 es titula “Dos i un fan tres” aquest conte tracta d’una pajera en el futur que van demanar un fill per correu i quan ho recived no era com ells ho van demanar però s’ho van quedar.
Aquest conte és un dels que més m’han agradat és curt i fantàstic i em sembla interessant

27 03 2009
judith lechado

EL conte de dos i un fan tres, es dificil de entendre, i a mi no m’ha agradat gens ..
es un conte molt aburrit i molt pesat per el meu gust.

judith lechado

27 03 2009
Rebeca

El conte que vam llegir el dia 23/09/09 es titula “dos i un fan tres”.
Aquest conte va d’un noi i una noia que esperen un paquet que el arribaria. Quan arriba el paquet veuen que no era el seu però no es molesten en tornar-ho per què lo que hi havia dins del paquet els hi agradava.
Aquest conte no m’ha agradat, per lo tant, li he ficat mitja estrella. No m’ha agradat més que res perquè no l’he entés.

27 03 2009
OrioL GrèboL

El conte que vam llegir el dia 20-3-09 es titula “Dos i un fan tres” va de un noi i una noia que estan esperan un paquiet. quan els hi hariva el lpaquiet veuen que no es el seu,, pero igualmen sel queden perque li agradan lo que hi ha en el paquet.
Aquet conte li e posat 1 estrella pk no lentes masa.

26 03 2009
wiam

El dia 20/03/09 hem llegir el conte “Dos i un fan tres”
va sobre una parella que han adoptat un noi i encara havien d’anar a buscar-lo,
estaven molt nerviosos, ells pensaven que era un noi negra, i quan van veure al noi era ros amb els ulls blaus.
Aquest conte m’agradat molt ,perquè s’enten molt bé, no es llarg, i està bé.

24 03 2009
Lourdes

Aquet conte si que m’agradad perque es molt interesant, facil d’entendre i molt maco. Per sert es diu : “dos i un fan tres” de ada castells.

24 03 2009
Lourdes

“revenya per a un difunt” tracta d’una cursa de llaüs entre fantasmes… i no m’agradad perque no l’entes res a mes es molt aburrit .

23 03 2009
Jéssy

El dia 13/03/09 vam llegir el conte de “Zeraina”

Aquest conte no m’ha agradat, perquè és una historia una mica pesada per al meu gust.

23 03 2009
Jéssy

El dia 20/03/09 vam llegir el conte “Dos i un fan tres”

Aquest conte m’ha agradat molt, perquè em sembla una historia bonica encara que una miqueta extranya.

Genere: fantastic

23 03 2009
Jéssy

Revenja per a un difunt:
Aquest conte no l’he entes, i no m’ha agradat i aquest genere no m’agrada.

Genere: fantasic

20 03 2009
Ismael

El dia 13/03/09 hem llegit el conte “Revenja per a un difunt”
el conte no no l’entes gaire bé i després que van explicar de que anava no m’ha agrada gens.

19 03 2009
Rebeca

El dia 13/03/09 vam llegir el conte de “Revenja per a un difunt”.
Aquest conte va de curses entre fantasmes.
El conte, sincerament no m’ha agradat, el principi no te res a veure amb lo del final i al començar el conte em vaig sentir una mica, diguem-ne, ofesa. Em va fer recordar coses que no volia recordar.
Tampoc em va agradar per què els contes de fantasmes como que no.

19 03 2009
OrioL GrèboL

el conte que vam llegir el dia 13-3-09 es titula “Revenja per a un difunt”
jo no le entes masa, de lo que vaig entendre es que era un homa que feia curses amb els altres morts.

en el conta li e posat 1 estrella perque no le entes masa

19 03 2009
wiam

El dia 13/03/09 hem llegit el conte “Revenja per a un difunt”
Aquest conte va de curses de llaüts entre fantasmes.
Aquest conte no m’agradat gens, perquè és difícil d’entendre, és fantàstic i ami no m’agraden els contes d’un gènere fantàstic.

19 03 2009
Judit Muñoz

El divendres dia13/03/09 vam llegir el conte”revenja per a un dufunt”.
Aquet conté no m’agradat molt perqué no l’entes i després quan van explicar de que anva el conte igualmen no m’hagues agradat perqué els contes fantastics i de fantasmes no m’agrden.

17 03 2009
Hafid

avui 13/3/09 hem llegit un conte que es titula Revenja per a un difunt
Va d’un home que es diu sebastià que es mor. i el enterramorts diu que a les quatre hi haura la revenja d’una cursa de llaüts entre el senyor sebastià i en Roca. Va guanyar en sebastià ningú no el va poguer felicitar perquè va desapareixer.
El conte no m’agradat perquè no he entès res, i a més és molt llarg.

hafid

13 03 2009
andrea viñolas homrados

avui dia 13.3.09 hem llegit la història de “revenja per a un difunt”.
Va d’un que es l’oncle Sebastià,que es mor.
L’enterramorts explica que a les 4 serà la revenja de la cursa dels llaüts entre l’oncle Sebastià i Roca un altre difunt.
I sí a les 4 van tirar un coet i va comensar la cursa dels llaüts entre els difunts.
Finalment acaba guanyant l’oncle Sebastià;ningú el va poder feliçitar perque va desapaèixer.
No m’ha agradat gaire perquè costa batant d’entendre i és d’un gènere mol fantástic!

andrea

13 03 2009
leandro

El dia 06-03-09 hem llegit el conte de ** zerafina**
va d’una noia que no parla amb la S si no amb la Z ,no m’agrada perquè hi ha molt z

13 03 2009
Rebeca

El dia 06/03/09 vam llegir el conte de “zerafina”. És una noia que treballa de minyona i que el seu primer dia de treball va arribar tard i comença a explicar la seva història. És una noia que parla molt i en comptes de dir “S” diu “Z”.
Aquest conte no m’ha agradat per què tota l’estona parla molt amb la “Z” en lloc de pronunciar la “S” i això fa que m’ensurti de dins de la lectura. Crec que si no hi haguessin tantes zetes la lectura ens podria arribar a agradar a tots.

13 03 2009
judith

el conte de la Zeferina, ma agradat força, tot i que es molt complicat de llegir perque suerten moltes Z.
pero tot i axí ma agradat molt, si li treguesim les Z seria mes facil de llegir,pero la seva comprensió es facil.

13 03 2009
wiam

el dia 6/3/09 hem llegit “zerafina” que va sobre una noia que treballa de minyona i que va arrivar tard el seu primer dia, i li esplica la seva historia.
no m’agradat gaire perquè parla amb Z el lloc de S i no recordo del que he llegit.

12 03 2009
OrioL GrèboL

El dia 6-03-09 vam llegir “Zerafina” a mi ma va agradar basta’n. 1er: perquè le trobat fàcil i 2on: perquè normalment els realistes m’agraden basten. El llibre anava duna noia que es diu Serafina i treballa de senyora de neteja. La noia tenia que anar a Sant Gervasi i va anar a parar a Sants. quan va arribar el propietari de la casa li va començar a explicar la seva vida.
En aquet conte li e posat 3 estrelles.

12 03 2009
Judit Muñoz

El llibre que vam llegir el divendres passat dia 6.03.09,titulat la “Zerafina” no em va agradar gaire per que no l’entenia molt i era una mica líos,i apart sempre parlava amb “z”.

12 03 2009
Ismael

EL conte de Zerafina va d’una noia que es minyona, que va entrar a treballar a una casa en Barcelona i el primer dia arriba tard i va començar a explicar la seva història.
Aquest conte no m’agrada perquè el nivell de compressió es difícil ja que Zerafina no parla amb la S si no amb la Z .

12 03 2009
Lourdes

La història de “Zerafina” al principi no em va agradar perque té moltes “z” però després de treure-las i tornar a llegir-lo he trobat que és molt interessant. A més és curt i sense les “z” és fàcil d’entendre.

9 03 2009
Hafid

Avui 6/3/09 hem llegit un conte de la marcè rodoreda i el conte es titula Zerafina que va d’una noia que es minyona que tenia que anar a una casa a barcelona a les tres i va arribar a les nou i explicava la seva història, la noia no sabia dir la S, deia la Z i aixi el conte era més difícil de llegir i d’entendre.
A mi el conte m’agradat perquè no és gaire llarg i és divertit.

Hafid

6 03 2009
andrea

avui dia 6.3.08 ha tocat llegir la “Zerafina”
Amí ma agradat bastant y era bastan facil de entendre.
Era bastant curiós perquè la protagonista en ves d parlar normal tot el ratu parlava amb la (z).
Va d’una noia k va a Barcelona perquè en una casa la tenen contratada per k els hi fagi de minyona.
Ella tindria k aver arriba a aquella casa a las 3 i arriba a las 9 perque es perd per Barcelona,un cop perfí a trobat la casa en ves d disculparse i anar x feina comença a explicar tota la seva vida i moltes coses k no tenen cap mena d’importancia!

Andrea viñolas hombrados

6 03 2009
judith lechado

el conte de ” al costat dels vells ” , m’agradat perque es un conte realista i crec que està bé que les avies expliquin a les seves netes com es la vida i com no ho es. És un conte que el podria lleguir tothom, es recomenable.

6 03 2009
leandro

El dia 27-02-09 hem llegit el conte de al **costat dels vells**
es tracta d’una àvia que li explica a la seva neta que es va casar als tretze anys amb un home que passava al 60 anys. I li va dona bons consells, li diu que no es casi jove

m’agrada perquè és curt i fàcil d’entendre.

6 03 2009
Rebeca

El conte de “al costat dels vells” tracta d’una àvia que li explica la seva vida a la seva neta, li dona consells per què ella ha passat per més experiències i per què així no es trobi tantes dificultats a la vida.

Es un conte que m’ha agradat bastant per què és realista, és facil d’entendre i crec que es un llibre el qual ens agrada a tots i totes.

6 03 2009
oriol

“La costa dels vells” tracta duna persona gran que esta a punt de morir i li explica a la seva neta que quan era petita aproximadament de la seva edat la va acusar una persona mes gran de 60 anys.
Dons jo aquet conta de gènere li e posat “realista”, de nivell de comprensió “normal” i de puntuació “2 estrelles”.

6 03 2009
wiam

el dia 27/02/09 hem llegit el conte “al costat dels vells” que es tracta d’una àvia que li explica la seva vida a la seva neta, donant-li consells, de que no es casés jove, etc..

ami m’agradat molt perquè és un conte realista, és fàcil d’entendre i es curt, i m’ha semblat bé.

4 03 2009
Lourdes

“AL COSTAT DELS VELLS” ES UN CONTE QUE M’AGRADAD PER QUE ESTA MOLT BE HI HA MÉS ES CURT I FACIL D’ENTENTRE

2 03 2009
Hafid

Avui hem llegit el conte AL costat dels vells:

-Es tracta d’una àvia que li donava consells a la seva neta, li deia que no es casès jove, perquè ella va casar als tretze anys amb un home que passava al 60 anys i desprès va tornar a casar als vint-i-vuit i que no ha tingut joventut .

-A mi m’agrada el conte perquè és molt fàcil d’entendre i és curt però és molt trist

27 02 2009
judit muñoz

el conte k em llegit avui tracta d’una avia k li explica a la seva neta sobre amb qui es va casar,perquè i sobre la seva joventut.
M’ha agradat perquè es curt i té una comprensió facil de lectura!

27 02 2009
andrea viñolas

avui dia 27.2 hem llegit el conte de “al costat dels vells”
es tracta de una àvia k li keda pocs añs ja de vida i li explica a la seva neta Ventureta la seva experiència de la vida i li dona bons consells li diu k no es casi mol abiat com ella(l’àvia)perquè es lo pitjor k va poder fer i li diu i k vagi amb les amigues i k visqui la vida!
m’ha agradat bastant perquè el conte es curt i es fàcil d’entendre,es realista.

27 02 2009
Jéssy

El conte que hem llegit avui es diu ” Al costat dels vells ” escrit per l’autora Maria Barbal, que es troba al llibre La morta de Teresa.

Aquest conte m’ha agradat perquè és facil d’entendre, perquè no és gaire llarg, perquè m’hagraden els contes d’ aquest gènere i perquè és una historia bonica.

És de gènere realista.

27 02 2009
Jéssy

De tots els contes que hem llegit els que mes m’han agradat són:
Présec de poma, una fotografia, un crim, una curiositat americana, l’amor gairebé imposible.

Els que menys m’han agradat són:
El millor amic, la relació de les coses, esport i ciutadania, la popularitat, l’amor imposible, el circ internacional.

Trenta líneas, el pou i fortuna lleu, tambe m’han agradat, però no tant com els altres.

27 02 2009
judith lechado ruiz

El llibre mes aburrit que he trobat es el de circ internacional, perque era masssa llarg i tenia massa fantasia. tractava de un circ que anava a fer un espectacle, i una noia que estava al trapezi, va caure i va morir, un home que tambe surt a l’ histora, agafa i la resusita, o algu aixi ..

27 02 2009
angel

Ami el compte que mes ma agradat es “el crim” per que es entretinut.
Els altres no m’han agradat era mol cumplicats de entendre.

27 02 2009
xavier falgueras regincós

el conte que ma semblat estreny es el llibre de esport i ciutadania fet per pere calders, es tracta de un partit del futbol del cual s’apagen les llums i surt un jugador florecent, que marca 3 gols i fa que guany el partit.

27 02 2009
rebeca ruiz

el conte que mes m’ha agradat a sigut el millor amic.
Es interesant

27 02 2009
andrea viñolas

el conte k més m’ha agradat a sigut el conte de “amor gairabé imposible”.
Perquè es bastant curt i es fàcil d’entendre,es bastant interessant per mí!

27 02 2009
judit muñoz

el conte que mes m’ha agradat a sigut la popularita.
Perquè es facil d’entendre i per a mí es una miqua misterios.

27 02 2009
andrea viñolas

el conte k mes m’ha agradat es el de “amor gairabe imposible”
perque no es mol llarg i s’enten facilment és bastant interessant!

27 02 2009
leandro

El conte que més m’agrada’t es l’home Déu perquè es curt i s’entén bé

27 02 2009
oriol grèbol

El conta “Amor gairebé impossible” es d’uns dels que ma agradat mes i li e posat 3 estrelles. Perquè es senzill i es entretingut.

27 02 2009
lourdes

A mi el conte que mes m’agrada’t es “amor gairebé impossible”
tracta d’un noi que s’enamora de la noia d’una pintura…
però el final no m’agrada tant perquè ve un altre noi que s’enamora de la mateixa noia
i els dos nois terminen barallant-se

16 12 2010
Raúl

També m’agrada el conte gairebé impossible
però jo canviaria el final li posaria un final feliç

27 02 2009
oriol grèbol

El conta “La popularitat” li e posat 2 estrelles perquè de lo que entès ma agradat algú.

26 02 2009
Ismael

a mi el conte que més m’agradat és La monarquia.
Perque es fàcil d’entendre i perque m’agrada com el nois planifica les coses que fara quan siqui major d’edat.

26 02 2009
Judit.M

El conte que m’agradat més ha sigut La popularitat.
M’agradat perqué l’entes i per a mi aquet conte es una mica misterios.

25 02 2009
wiam

l’unic conte que m’agradat més és el de l’Amor gairebé impossible.
Perquè es fàcil d’entendre, és curt i està bé.
I no ‘agradat gens el seu final perquè és infeliç.

23 02 2009
hafid

jo només he llegit Amor gairebé impossible.
Per una part m’agradat perquè és curt i per l’altre part no m´’agradat perquè te un final infeliç

Deixa un comentari