La Volta al mon en 80 dies Per Jules verne.

10 06 2013

Resum de L’obra:

Phileas Fogg era un personatge que residia a londres, era una persona normal, i seguia la seva rutina com qualsevol persona, he de dir que era bastant puntual. Un lloc habitual de la seva rutina era el Reform Club, on jugava amb als amics a un joc anomenat Whist, aquell dia parlaven sobre les enormes dimensions del mon, Fogg, va dir amb unes paraules arriscades que és  podia donar la volta completa amb únicament 80 dies, els seus companys no creien les seves paraules, així que és va apostar tots els seus estalvis a que faria una volta al mon els seus amics van accedir, el dia següent va marxar amb el seu criat, anomenat Passepartout.

Van seguir un cami fins suez, alli van tenir una aventura amb un detectiu que és pensava que eren uns lladres aquests van continuar el viatge fins la ciutat de bombai, i clar esta, els va seguir. desde bomai fan anar a calcuta amb tren, però quan el cami és va acabar no van tenir més remei que comprar el servei d’una elefants, aquest per el cami van rescatar a una noia india que anava a ser sacrificada, se la van emportar fins calcuta, després de dies de viatge s’embarcaren per arribar a Hong-Kong, Fix encara els seguia la pista. fix és torbar amb el criat i va evitar que puges al vaixell emborratxant-lo. Fogg i Aouda, la noia, van partir a yokahama però és tornaren a trobar ja que el criat va agafar un altre vaixell, després d’això van començar el viatge fins San Francisco, al arribar van agafar un tren fins a nova york, que va ser assaltat per uns indis, un cop resolt el problema van continuar el viatge, fins hi tot van utilitzar uns trineus per arribar-hi. El següent pas va ser agafar un vaixell que els havia de dur a Liverpool, aquest era un vaixell mercant.

Van arribar a Irlanda, i gracies a un tren van ser a liverpool en un trencar i obrir d’ulls, Fix els va den-tendre i els va avisar de que el verdader lladre havia estat trobat i és va disculpar.

Al arribar a Londres, Fogg creia que havia arribat 5 minuts tard amb l’esperança perduda, va anar a donar l’aposta que havia fet, però amb una sort divina és van assabentar de que havien arribat un dia abans ja que s”havia canviat la hora, Fogg  va guanyar l’aposta i és va casar amb la noia rescatada.

 

Resum de L’autor:

Jules verne nascut a Nantes el dia 8 de febrer de 1828 i mort el dia 24 de Març de 1905, Fou un Gran escriptor Francés d’estacat per les seves obres de ciència ficció acompanyades d’aventures trepidants com és cas d’aquesta que he fet jo. Va tenir una infància normal, va estudiar la carrera de dret i La Volta al mon en 80 dies Per Jules verne. És va colocar a la borsa, aquesta feina no el satisfeia, per aquest motiu va escriure obres de teatre, i poc a poc va anar creixent fins ser el que és ara, uns del autors més traduïts de l’època present.

Opinió personal:

Per començar dir que ja l’he llegit per l’assignatura de tecnologia, però no és el motiu per el qual l’he volgut exposar, haig de dir que és potser un xic llarg, però és molt ben escrit i més entenedor i te una historia captivadora i emocionant, potser l’enfocaria més cap a gent d’una edat més elevada, però jo no he tingut cap problema per llegir moltes pagines d’aventures!

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: