UN ESTIU AMB L’ANNA

12 01 2009


Núria Pradas, 1996

RESUM DEL LLIBRE

Aquest llibre ens narra la història de l’Oriol un noi de 17 anys que ja s’havia organitzat l’estiu lluny de la seva mare, amb els amics, preparat per passar-s’ho més que genial …, però la seva mare el fa anar a Sant Pol, un petit poble costaner allunyat de tota diversió, segons el nostre protagonista, intenta fer canviar d’opinió a la seva mare i no passar tot el mes de juliol allà, però no ho aconsegueix… Al principi s’avorreix molt, però poc a poc va descobrint que en aquell petit poblet també hi ha vida, i comença a relacionar-se amb gent de la seva edat, gràcies a en Ramon un noi del seu mateix institut que no coneixia gaire, però que li serveix de gran ajuda per introduir-lo a la seva colla, la Marta, en Pep,  l’Anna …, tots són de la seva edat.

En Ramon és un noi extravertit, li encanta passar l’estiu a Sant Pol …, la Marta és una noia rossa, grassoneta, que li encanta menjar i riure …, en Pep és un noi corpulent, és molt de la broma, encara que a vegades resulta un pèl pesadet i l’Anna és una noia de cabells morenos i arrissats, que té uns ulls blaus com el mar, és molt simpàtica i l’Oriol en queda bocabadat en veure-la, no pel fet de ser una bellesa, sinó perquè aquella noia té alguna cosa que la fa especial per a ell.

Passen molts moments amb tota la colla i l’Anna i l’Oriol es van fent cada vegada més amics fins al moment de no només tenir una relació d’amistat,sinó d’alguna cosa més…, viuen també moments tensos i grans reconciliacions.

L’Oriol passa un estiu inoblidable allà a Sant Pol i recorda a la cada dia de la seva vida, ja que l’Anna ha estat el seu primer amor, un amor que sempre es recorda, però per desgracia amb qui no tornarà a estar mai més.

VALORACIÓ DEL LLIBRE

Aquest llibre m’ha agradat molt, he arribat a la conclusió que les relacions establertes entre els adolescents i els adults estan molt ben trobades i s’acosten molt a com són a la realitat.

També la manera com les amistats podem arribar a influir en una persona, ja que et fan fer coses que tu no vos o senzillament no t’agraden, però per fer-te el valent o el més important o per intentar demostrar alguna cosa que no ets ho fas, cosa que després té les seves conseqüències, però tanmateix les amistats o les parelles també poden influir de manera positiva en les opinions d’una persona, i poder al principi no ho vos acceptar, però després veus que tenen raó i que només volen el teu bé, ja que ets una persona important en la seva vida igual que ells ho són per tu, per tant, em de saber triar correctament les nostres relacions, i saber les conseqüències que poden a arribar a tenir les accions que desenvolupem a una determinada edat, ja que després patirem sobre el tema al llarg de la nostra vida. Crec que això a estat un gran tema, ja que no tan sols abraça al tema amorós de la joventut, sinó que també a altres problemes, com és el cas de l’alcohol.

Gràcies a aquest llibre moltes de les preguntes més comuns entre els joves, tenen una resposta.

RECOMANACIÓ DEL LLIBRE

M’agradaria molt que aquest llibre és llegís per més d’una persona, no perquè a mi m’hagi agradat especialment, sinó perquè crec que pot agradar a tothom de la meva edat o inclús majors i menors, ja que desenvolupa temes que ens interessen a tots, les relacions maternofilials, paternofilials, les relacions amb els amics … Tot un conjunt de relacions que resulten molt properes a nosaltres, al menys així és la manera com ho veig. Tampoc he trobat que al llarg del llibre es faci més pesat, com m’ha passat amb d’altres llibres, sinó que l’he trobat interessant de principi a final.

Mariona Carretero Molina

4rt ESO B

1.    RESUM DE L’ARGUMENT

 

Aquest llibre tracta de l’Oriol que viu amb la seva mare i que a l’estiu ella decideix anar a estiuejar a Sant Pol. El noi no li fa gràcia l’idea, però allà es troba amb un company d’institut que li presenta tota la seva colla. El noi s’enamora de l’Anna, una noia de la colla, i a ella també li agrada ell, comencem a sortir, les coses els van molt bé, la noia l’ajuda a superar molts dels seus problemes, estan molt units, ho fan per primera vegada…

Hi havia un noi de la colla, en Pep, que també li agradava l’Anna i sovint tenen fortes enganxades amb l’Oriol; a més sempre el deixava en ridícul perquè no bevia alcohol.

A l’agost, l’Oriol va a uns campaments que es fan als Aiguamolls de l’Empordà, allà fa molt bons amics, sobretot fa amistat amb un noi que es diu Roger. Quan el campament s’està apunt d’acabar i ell ja té unes ganes terribles de veure l’Anna, li arriben molt males notícies. L’Anna s’havia mort en un accident de trànsit quan anava amb moto amb en Pep.

A partir d’aquí l’Oriol agafa una gran depressió, té la sensació que ja res no te sentit i perd les ganes de sortir , d’estudiar, etc. Fins que un dia el truca en Roger per fer una trobada dels que havien anat a campaments, això l’ajuda a recordar els bons moments de l’estiu i a veure les coses d’una altra manera. A més, en Roger l’ànima molt i aconsegueix que parli amb en Pep. En Pep també estava molt deprimit , a més el noi havia quedat amb cadira de rodes desprès de l’accident. Els dos nois s’adonen que malgrat tot comparteixen moltes coses, i fan les paus.

L’Oriol aprèn a recordar els moments feliços d’aquell estiu amb l’Anna, que no podrà oblidar mai més.

 

2.    VALORACIÓ PERSONAL

 

A mi aquest llibre m’ha agradat bastant, és un llibre que es llegeix fàcilment i ràpid. Els personatges són de la nostra edat i utilitzant un vocabulari col·loquial, això ajuda a fer la lectura més lleugera i més creïble.

El que també m’ha agradat és que encara que l’historia es centres en l’estiu que passen a Sant Pol, també  ens expliqui l’Agost que passen tan l’Oriol com l’Anna quan ell se’n va de campaments i també la resta de l’any quan l’Oriol a d’aprendre a viure sense ella i a acceptar la seva mort.

Aquest llibre crec que ens vol dir, almenys des de la meva manera de veure-ho, que la vida s’ha de aprofitar el que es té mentre dura, i que s’ha de lluitar per solucionar les coses que et passin, però alhora si no hi ha rés a fer aprendre que la vida no sempre serà com la desitgem, però val la pena viure-la.

 

 

3.    RECOMANACIÓ

 

Recomano aquesta novel·la a aquelles persones que els agradi llegir històries realistes que parlen de relacions amoroses, de família i d’amics.

També recomanaria aquesta història a aquelles persones que sempre veuen el costat negatiu de les coses i no saben apreciar el bo. Perquè aquesta és una de les coses que l’Oriol aprèn de l’Anna: a ser positiu, afrontar els problemes i a aprofitar el que un té.

En general és un llibre que pot agradar a tothom, perquè encara que hi ha alguns moments dramàtics és un llibre d’experiències que poden passar-li a qualsevol, però alhora són boniques i especials.

 

Aina Gòmez Martí 4ESO-A

 

 


Accions

Information

14 responses

4 01 2013
joan carles

jo me le gigit hi ma encantat el torneria a llegir si ccalgues

25 05 2012
karin

m´agradat aquesta llibre que explica coses que poden passar aquesta vida

24 02 2012
ayoub

Esta molt be

10 11 2011
ptamadre

aket resum es bo pk aixi n me de llegir el llibre

8 10 2011
parveen

m’agrada molt

8 10 2011
parveen

m’agrda molt i molt….

5 07 2010
Veronica

He llegit aquest llibre i sincerament m’ha agradat molt, de veritat! Es que a mi m’agraden les històries que és com a la realitat i és que no hi ha res més que dir. Ha estat molt impressionant, de debò. I sobretot es que és com el que m’ha passat a mi però a l’enrevés…
Fins aquí…
Adéu!!!!!

13 05 2010
Daniel

El llibre esta molt bé i és força realista, però com a opinió personal, crec que això d’anar a un poble, conèixer una noia i estar els dos enamorats em sona a la típica història d’adolescents, pero en fí, el llibre també diu (d’entre altres coses vertaderes) la mort de l’Anna. M’ha impactat el llibre, jo li ficaria un 8.7 si hagués de puntuar-lo.

Gràcies

Sanle

24 11 2009
anononim

Ha estat molt be sobretot esta molt bbé explicat i no pensava que anava a acavar així asi quem’ha sorprés.

24 11 2009
anononim

Ha estigut molt be.

6 06 2009
Paula

a mi aquest llibre m’ha agradat moltissim i jo crec que es un llibre interesentissim per la nostre edat.

5 02 2009
Ruth puig i arnau

Aquest llibre jo me’l he lleguit i em va agradar moltissim, crec que enten als joves i que molts si el lleguissin s’hi veurien reflexats.

Ruth puig

2 02 2009
Yajaira Cherrez

Per el resum que he llegit, aquet llibre em sembla molt interessant perquè explica una història que sol passar a la realitat i a mi m’agrada llegir històries que semblin reals.

28 01 2009
Robert Campasol

M’agradaria molt llegir aquest llibre ja que parla de persones amb una edat molt propera a la nostra.
He trobat que el resum estava molt bé.

Deixa un comentari