Crispetes per la Norma Schweizer

25 05 2010

Títol: Crispetes per la Norma Schweizer
Autor: Pere Pons i Clar
Editorial: Cruïlla
Any de la primera edició: abril de 1994
Any de la dinovena edició: setembre de 2006
Resum: Aquest llibre parla sobre una noia que es diu Norma que té 12 anys, que ve a Catalunya des de Alemanya, i que pateix una terrible malaltia, la SIDA. La Mireia és una noia que anirà a la classe de la Norma i que es faran molt amigues fins que, un dia, a la classe de naturals al laboratori, la Norma es talla amb un vidre i la Mireia va corrents ajudar-la i aquesta no es deixa ajudar i li parla malament i la contesta de mala manera. Quan la Norma li explica el que passa a la Mireia, aquesta se’n dona conta que això podria ser un entrebanc en la seva amistat però ella lluitarà perquè no ho sigui. Aquí se’n dóna conta que pot tenir el cos d’una nena de 12 anys però la seva mentalitat es d’una persona adulta. A causa d’aquest amistat i d’aquesta malaltia, hi ha molts problemes a l’escola i a casa de la Mireia ja que al principi no volen que vagi amb la Norma per la seva malaltia. A l’escola el que passa és que molts de pares no volen que els seus fills vagin a la classe o a l’escola d’una nena amb la SIDA. Per poder seguir amb aquesta amistat, els seus companys de classe fan de tot i preparen moltes sorpreses i activitats que li alegraran la vida a la Norma i a la seva família. Finalment, aconsegueixen que es quedi a l’escola com si res hagués passat.
Opinió Personal: aquest llibre m’ha agradat molt perquè et demostra el que és la verdadera amistat entre dues nenes de tan sols 12 anys que no els hi importa el que pensi la gent ni els seus pares, només en està una al costat de l’altre. Parla de la realitat que et pots trobar dia a dia en aquest món i com si enfronta la gent.
Biografia de l’autor: <a href="http://www.hudaweb.com/movlit/autor.php?autor=195“>http://www.hudaweb.com/movlit/autor.php?autor=195
portada


Accions

Information

10 responses

11 01 2015
alex

Dema tinc un examen, el conte no esta gaire malament

19 11 2014
Examen

Dema tinc un examen i me llegit el llibre pero el resum q eu fet m’ha anat bestant bé

19 05 2014
Gracies

gracies per el resum dema tinc uun examen del llibre y gracies al resum no me l’he agut de llegir gracies 😀

9 11 2014
Moltes Gracies

No se qui ets pero et dic el mateix em feia bastante madra llegir mel i ara, ja esta. 🙂

20 02 2013
Una guarrilla catalana

I like this!

2 01 2013
Anònim d'algun lloc desconegut altre cop

No, potser teniu raó l’historia del Carles potser calia, no era del toto necessaria pero calia

2 01 2013
Anònim d'algun lloc desconegut

Soc alié a aquesta escola, però puc dir que el ni el ”lenidos” aquest ni el ”pots” tenen raó. Ni el Sergio. Penseu abans d’escriure el comentari. O més bé llegiu-se bè el resum.No espero haver-vos ofès.

19 05 2012
pots

està tot molt bé i falta això lo d’en Carles. És un llibre que m’ha fet plorar bastant i penses que els que tenen la SIDA han de lluitar molt i un dia o altre et pot passar a tu.

20 03 2012
lenidos

Està molt be pero tambe hauries de haver posat la historia que te la mireia amb en carles.

21 08 2011
sergio

te falta dir per que te la SIDA y a on van de viatge amb la escola.No pensis que esta malament ,que esta molt be, el meu comentari nomes es una critica contructiva. Adeu i gracies

Deixa un comentari