Suggerències

Anuncis

61 responses

21 06 2012
aromansto

Crec que de cara a l’any que vé podríem llegir algún llibre relacionat amb la primera i la segona Guerra Mundial ja que és un tema que no hem treballat massa fins ara i que estaria molt bé treballar-lo. Uns quants títols que podríem llegir serien: El violinista d’Awswitz, La lladre de llibres, El noi del pijama de ratlles o Adreça Desconeguda.

21 06 2012
Andrea Álvarez

Jo recomano llegir, de cara a l’any vinent, “La lladre de llibres”, ja que m’han dit que està molt bé i m’he llegit la sinopsi i crec que pot ser molt interessant.

20 06 2012
Aniol Costa-Pau

De cares a l’any que ve, també m’agradaria llegir Jo he servit el rei d’Anglaterra, de Bohumil Hrabal. És un llibre que m’han recomanat, i penso que m’agradarà llegir-lo perquè és un retrat de la República Txeca i de la vida, marcada per l’opressió comunista russa.

20 06 2012
Aniol Costa-Pau

Per l’any que ve, un dels llibres que m’agradaria llegir, és L’exclosa, de Luigi Pirandello. Me l’han recomanat els meus pares, i després de fullejar-lo i llegir la sinopsis, penso que hem pot agradar. Tracta temes com la desigualtat de la dona, o l’exclusió social.

20 06 2012
Elisabeth De La Peña Fàbrega

Per el curs que ve, suggereixo que llegim el llibre de “Els jocs de la fam” de la Suzanne Collins perquè crec que és un llibre que està molt bé, encara que sigui una mica llarg, a més també crec que a molta gent li agradaria llegir-lo.
Un altre llibre que suggereixo per a 4t d’ESO és “Paraules emmetzinades” perquè me’l han recomanat i crec que estaria bé llegir-lo.

20 06 2012
Laura Pallarès

A mi a 4t d’ESO m’agradaria llegir “Els jocs de la fam” ja que molta gent l’ha recomanat i tots els joves que s’han llegit el primer llibre s’han enganxat.

20 06 2012
Susana Reina

Jo per el curs vinent, 4rt d’ESO, suggereixo que llegim un d’aquests dos llibres que m’han recomanat a l’apartat de recomanacions:
– El noi del pijama de ratlles.
– Blanca com la neu, vermella com la sang.

20 06 2012
Ariadna Sañudo Fonseca

Suggereixo per l’any que bé, llegir el llibre de “els jocs de la fam ” de Suzanne Collins., He sentit moltes bones critiques sobre aquesta novel·la i l’argument no esta malament.

20 06 2012
Jordi Oliveras Álvarez

M’agradaria llegir el llibre “La dona veloç” d’Imma Monsó. Sembla un llibre diferents als altres i ha guanyat un premi Ramon Llull, això ens indica que és un llibre bó, per tan m’agradaria llegir-lo.

20 06 2012
Laia Rigat

Suggereixo els “Jocs de la fam” de Suzanne Collins. Sembla un llibre molt interessant i els companys que se l’han llegit me l’han recomanat.

19 06 2012
Miquel Grau Nieto

També m’agradaria llegir “La Catedral del mar” de Mercè Rodoreda, ja que ha sigut un dels millors llibres en català i jo encara no l’he llegit.

20 06 2012
nxifra

Error d’autor!!!!

19 06 2012
Miquel Grau Nieto

Jo suggereixo llegir “Els crits del passat” de Camilla Läckberg, en l’apartat de recomanacions he recomanat un llibre d’aquesta mateixa autora, i, a part d’aquell, també he llegit “Empremtes que mai s’esborren”. El motiu que suggereixi aquest llibre és que em sembla una autora molt bona i he vist que ha sigut un èxit de vendes en castellà. Crec que a tothom a qui li apassioni la lectura d’intriga, li agradaria llegir un llibre de Camilla Läckberg.

19 06 2012
Noelia Pérez

A mi m’agradaria llegir “Aquesta nit digue’m que m’estimes”, una novel·la de Federicco Moccia. M’he llegit tots els d’abans, i totes les històries d’amor que ha presentat m’han agradat molt.

19 06 2012
Lluc Solés

A mi m’agradaria llegir Angela’s ashes (Les cendres d’Angela), de Frank McCarthy. Me n’han parlat molt els meus pares i sempre em recomanen que el llegeixen: crec que m’agradaria perquè reflecteix molt bé la situació d’extrema pobresa en què es van trobar els irlandesos durant la crisi de les patates de principi del s. XX, i a més és autobiogràfic.

19 06 2012
aromansto

Jo recomano el llibre “El noi del pijama de ratlles” de John Boyne ja que trobo que és un llibre molt interessant i que abarca dos temes molt importants: els infants i la Segona Guerra Mundial. A més, trobo que estaria molt bé treballar-lo a classe ja que aporta molt de contingut acadèmic.

19 06 2012
aromansto

Jo recomano el llibre “El noi del pijama de ratlles” de John Boyne ja que trobo que és un llibre molt interessant; tracta a la vegada dos temes molt importants: la vida i inocència dels nens i la Segona Guerra Mundial. A més, trobo que seria un bon llibre per treballar a classe.

19 06 2012
Gerard Quesada

A mi m’agradaria llegir el llibre Jocs de la Fam, per que tots els meus amics que han llegit aquesta novel·la fan una critica molt bona i m’agradaria llegir-lo i comentar-ho amb ells.

19 06 2012
Gerard Romagós Vilà

L’any que ve m’agradaria llegir el llibre “L’avi de 100 anys que es va espacar per la finestra”, de Jonas Jonasson. Crec que ha de ser un llibre emocionant i ple d’intriga.

19 06 2012
Anna Fibla

A mi m’agradaria llegir “el món groc” de l’Albert Espinosa, ja l’he llegit i he sentit gent que parla molt bé d’aquest llibre.

19 06 2012
Mònica Nieto

Algun dia d’estiu que tingui temps lliure m’agradaria llegir-me el llibre dels Jocs de la Fam, tothom que s’ha llegit el llibre i ha vist la pel·lícula prefereix el llibre. Tot i que és una mica llarg, diuen que és fàcil i lleuger de seguir la història.

19 06 2012
Enric Sansalvador

També podria proposar “Quan érem feliços” de Rafel Nadal. És una novel·la realista que ha guanyat el premi Josep Pla basada en la infantesa de l’escriptor. Penso que podria estar bé llegir-lo.

19 06 2012
Aniol Costa-Pau

Penso que no és un gran llibre. Històricament no està malament, perquè reflecteix la Girona dels 60, però no té un bon contingut literari. Tot i l’èxit que ha tingut, desmesurat, crec jo.

19 06 2012
Enric Sansalvador

Jo suggeriria llegir “El presoner del cel” és un bon llibre, és interessant i no és novel·la juvenil, així que entra dintre els paràmetres.

19 06 2012
Laia Fernández

A mi m’agraderia llegir-me “Tinc ganes de tu” de Federicco Moccia. Segons la recomanació que ha fet la Laia Rigat, penso que ha d’estar molt bé, és un llibre de fàcil comprensió i que t’enganxa.

19 06 2012
Elisabeth De La Peña Fàbrega

Suggereixo el llibre dels “Jocs de la fam” ja que le llegit i crec que està molt bé perquè és un llibre interessant, divertit, romàntic i amorós. I crec que ha molta gent li podria agradar. A més també he vist que molta gent la recomanat i per això també crec que ha de és un bon llibre per llegir i passar una bona estona.

19 06 2012
Carla López

A mi també m’agradaria llegir “els jocs de la fam” de la Suzanne Collins. També he obtingut bons comentaris de companys meus sobre aquest llibre

19 06 2012
Carla Buixeda

He llegit alguns comentaris, i m’agradaria llegir “L’estiu dels texans blaus”, un llibre que sembla molt divertit i emocionant després de llegir algunes recomanacions. Per tant, que per l’any que bé, proposo llegir-me aquest llibre tot i que és una mica gruixut.

19 06 2012
Laura Riera Ventura

M’agradaria suggerir els llibres de “Els jocs de la fam”, ja que he sentit molt bones crítiques i penso que poden ser interessants.

19 06 2012
nxifra

Doncs posa’ns els enllaços d’aquestes crítiques i digue’ns qui és l’autor!

20 06 2012
Laura Riera Ventura

No he tret les crítiques de cap lloc web, sinó que les he sentit oralment, per part d’amics.

14 05 2010
Josep Corominas

M’agradaria suggerir qualsevol llibre d’Agatha Christie ja que escriu unes grans novel·les de suspens. Per exemple ” I aleshores no en quedà cap ( deu indiets) ” que crec que és fàcil de llegir i a la vegada et fa estar atent en tot moment ja que van succeint assessinats un darrere l’altre i val la pena no perdre’s cap detall.

14 05 2010
Cristina Moreno Rodriguez

El llibre que suggereixo és “el ball robat” de Joan Oliver.
Tracta de tres parelles que compleixen deu anys de casament.
És un llibre que tracta la vida tal com és i a més a més tot el llibre és en diàleg i crec que de tant en tant va bé llegir un llibre escrit de diferent manera ja que així t’acostumes. És un llibre curt però encara se’t fa més curt quan el llegeixis, em va agradar molt.

14 05 2010
Laura Timonet

Un dels llibres que suggeriria és el llibre que té com a títol, “Jo, el desconegut”, i Antoni Dalmases n’és l’autor. El suggereixo sobretot perquè és un llibre que penso que pot ser molt interessant, encara que de moment no me’l he llegit.
Aquest llibre parla dels recorda que té en Ramon, un avi, sobre les guerrilles de la segona guerra mundial, i a més a més, el mig de tota aquesta historia hi ha l’aventura que té l’Arnau que s’enamora bojament de l’Olga, una noia que cuida gent gran, a causa d’això l’Arnau comença a fer-se càrrec d’en Ramon.

14 05 2010
Alba Pairet

M’ha costat molt trobar un llibre per suggerir perquè la majoria que he llegit ja estan a l’Institut, tot i així n’he trobat un de Care Santos molt interessant. Es tracta de la novel·la “Et dire qui ets” que és una història sobres sis adolescents que tenen diferent caràcter i personalitat. Durant el curs passen una sèrie d’aventures: uns s’enamoren, altres es posen en problemes…
Gràcies a l’intervenció d’un professor les seves vides canvien, agafen un altre rumb i al final descobreixen quin camí tenen que seguir en el futur.
En aquesta novel·la remarquen temes d’actualitat com la homosexualitat, el racisme, els grups neonazis… Succeeix tot molt ràpid, quasi com en una pel·lícula i sempre et queda la intriga de saber què passarà després.
Penso que aquest llibre hauria d’estar a l’Institut per tant el suggereixo perquè tots els alumnes puguin reflexionar sobre la vida.

Alba Pairet i Ruiz

14 05 2010
Mar Millet

A mi m’agradaria suggerir “El Perfum: història d’un assassí” de Patrick Süskind. És un llibre que m’agradaria molt llegir, perquè fa poc vaig veure la pel·lícula i em va impactar molt. No obstant, crec que el llibre ha de ser millor. La història se situa a la part “pudenta” de París del segle XVIII, vista des dels ulls del peculiar Jean-Baptiste, un noi amb un olfacte extraodinari. És una novel·la una mica estranya, gens ordinal, amb molt de realisme i una mica de ficció. A aquella gent que li agradi llegir i tingui ganes de llegir coses diferents, crec que disfrutarà aquesta novel·la.

13 05 2010
Júlia Serinyà

Jo voldria suggerir “El pont dels jueus”, de Martí Gironell. És un llibre històric que explica fets que parlen de llocs propers a nosaltres, com la construcció del pont de Besalú. S’hi barregen històries d’amor, com la que sorgeix entre el fill de l’arquitecte del pont i una noia jueva que coneix. També n’hi ha de bruixeria, d’intriga i hi ha un cert respecte sobre les diferents religions.
És un llibre fàcil d’enganxar-t’hi, ja que les històries que explica són bastant emocionants i fa que entris dins el llibre. A més, Martí Gironell, és un gran autor i això es veu reflectit en aquesta novel·la.

13 05 2010
Magí Mercader

A mi m’agradaria suggerir un llibre que es diu “Adreça desconeguda”, de Kressmann Taylor, que tracta de la denúncia més rotunda del nazisme que s’ha fet mai, i el diari “The New York Times” la qualifica com “una història absolutament perfecta”. És un llibre que em va recomanar un amic i que m’agradaria poder llegir.

13 05 2010
Norbert Artigas

Jo suggereixo la novela policíaca ”Els homes que no estimaven a les dones” de l’actual famós escriptor Stieg Larsson. És la història d’una noia que va ser maltractada quan era petita i a conseqüència d’això ella investiga qui vàren ser els maltractadors. Aquesta lectura et fa entrar molt en els personatges i t’enganxa, per això trobo que hauria d’estar entre els llibres de l’IES encara que sigui una mica llarga i complicada de llegir.

13 05 2010
Maria Rodeja

El llibre que suggereixo és “La dona que fugia de la boira”. Tot just l’acabo de començar i m’està agradant molt. Crec que estaria bé tenir-lo al banc de llibres de l’institut.
El llibre parla de la Teresa, una noia que ha crescut sense mare. La noia queda embarassada molt jove i decideix abandornar el seu poble natal per anar a Lleida. Esclata la guerra civil i això la obliga a tornar a marxar. La Teresa tindrà molts problemes a una Barcelona convulsa, en plena transformació, amb grans contrastos socials i més sorpreses.

13 05 2010
Sandra Sarrats

El llibre que suggereixo és “El llibre negre dels secrets”. És un llibre molt bo i ple d’intriga, i crec que als alumnes els agradaria molt, ja que és divertit i emocionant. També suggereixo el llibre d’Oliver Twist, ja que també és un llibre molt bo que ha tingut molt d’èxit ja que també n’han tret la película i amb aquest llibre els alumnes es poden adonar de moltes coses que han passat i/o poden passar en la vida quotidiana.

13 05 2010
Xènia Suñer Capell

El llibre que m’agradaria suggeri té com a títol “Posdata: t’estimo” de Cecelia Ahern. Aquest llibre explica la història d’amor entre Holly i Gerry què s’acaba amb la mort del protagonista per causa d’una malaltia. I després Holly rep un paquet amb ple de cartes amb posdata de títol que seran les encarregades d’ajudar a tirar endavant a Holly.

13 05 2010
Jonatan Naranjo Mateos

Jo suggereixo el llibre: “Mai seré el teu heroi”, tracta sobre la vida d’un noi de 15 anys que està fart de la societat en la que viu.
Estaria bé que aquest llibre el tinguès l’institut a la seva biblioteca ja que és un noi de la nostra edat i ens podríem sentir reflectits.

13 05 2010
Xavier Orri Vila

El llibre que us vull suggerir i que que m’hauria agradat trobar al banc de llibres aquest any és “Barcino”, un llibre de Maria Carme Roca que parla de la vida social i cultural que hi havia en l’època romana. Aquest et situa molt en la situació social que es trobaven les families honorables i la que vivien els esclaus.
Tot i que encara no tinc el plaer d’haver-lo acabat, és un llibre molt interessant i molt recomenable. Et poses a la pell dels personatges i te n’adones com, en alguns casos, els esclaus de la vida romana podien arribar a assolir prestigi a través de l’engany, la trampa i la malícia, com és el cas de l’antagonista d’aquesta història.
M’agradaria que la gent de l’any vinent pogués disposar d’aquest llibre ja que és molt didàctic i és molt agradable de llegir.

13 05 2010
Jaume Anguera

Jo suggereixo la trilogia de “Túnels” que tracta d’un gran món sota la superfície de la terra, en aquest cas ubicat a Londres, ja que és pler d’aventures d’uns nois que descobreixen de tot allà baix com ciutats excavades en les parets feta per homanoides de constitució més forta i àgil que els dels seus veïns de la superfície i, també éssers semblants als de la superfície terrestre però amb qualitats diferents degut a les circumstàncies en les que viuen sense la llum del gran astre.

13 05 2010
Anna Cruz

Jo suggereixo un llibre titulat ”El llibre del cementiri” escrit per Neil Gaiman. Aquest llibre amb va agradar molt. Parla sobre les aventures d’un nadó el qual van assassinar els seus pares i ell es va refugiar a un cementiri, llavors un parell de fantasmes el van adoptar per què sabien el que havia passat. Aquest nen anomenat ‘’ningú’’ va creixen i vivint aventures mol interessants.

13 05 2010
Laura Lazaro

El llibre que suggereixo és “El món sobre rodes” d’Albert Casals. Ja l’he llegit i m’ha agradat moltissim i penso que és un llibre molt interessant ja que és un fet insòlid que un noi jove viatji per tot el món sense res mes que 3 euros al dia i també m’han agradat molt totes les aventures que viu. Estaria bé que estigués al Xifra ja que s’hi veuen reflectits molts valors importants per a tothom.

13 05 2010
Angel Gavilan Peinado

Un llibre que suggeriria per que es possés a possible disposició per llegir seria: “Kafka i la nina que se’n va anar de viatge”, és un llibre que vaig llegir en llengua castellana, i que es podria posar per que els nens del curs vinent puguin llegir-lo, però en català.

13 05 2010
Carlota Pla

El llibre que suggereixo és “no sin mi hija”, de Betty Mahmoody i William Hoffer. Aquest llibre està basat en fets reals i l’escriu la mateixa dona a la que li passa la desgràcia. És un llibre molt bonic i crec que si l’escola el comprés tindria èxit, és una mica llarg però no es fa gens pesat, al contrari, quan l’acabes vols que segueixi.

12 05 2010
Robert Oliver

El llibre que jo suggereixo és ” Qui s’ha endut el meu formatge? ” de Spencer Johnson. Aquest llibre és una de les majors ventes que s’han fet al món, el llibre parla de problemes en la vida especialment per als joves, tant els que tenen problemes importants de conducta o no. Aquest llibre t’aporta solucions fàcils i eficaces per encarar els problemes de cara a la teva vida. El meu pare mel va fer llegir fa 4 anys en una etapa difícil de la meva adolescència

12 05 2010
Ariadna Delgado

El llibre que m’hagués agradat trobar al banc de llibres és “El quadern de Noah”, de Nicholas Sparks. Encara no l’he llegit, però ja l’he aconseguit i crec que m’agradarà molt. Pel que en sé, la història parla d’un noi i una noia que catorze anys enrere van compartir una història d’amor, però aquesta es va veure interrompuda, i la noia, que és a punt de casar-se, decideix tornar al poble on va viure aquell amor que no ha pogut oblidar, i hi troba Noah, el noi que encara estima.
Espero poder començar-lo a llegir molt aviat, ja que promet molt, i totes les crítiques que n’he llegit són molt bones i elogien la senzillesa de l’amor de què tracta la novel•la.

12 05 2010
Irene van der Haar Àvila

Jo suggereixo el primer llibre de la trilogia de “Les filles de les tempestes”: L’enigma maia.
Els tres llibres m’han agradat moltíssim, però suggereixo el primer perquè és el que més m’ha agradat i perquè primer t’has de llegir aquest. És una història molt entretinguda i té els seus moments d’intriga ja que no saps què passarà fins ben bé al final. És una història de misteri ja que la protagonista busca, durant tot el llibre, les causes de la desaparició misteriosa del seu pare, però també té una història romàntica al darrere. Crec que aquest llibre li agradaria a força gent, tan nois com noies, i estaria bé que la gent se’l pogués llegir.

12 05 2010
Laura Timonet

Jo suggeriria que compressiu el llibre titulat: “el noi del pijama de retalles” ja que penso que és un llibre molt bo, a més a mi personalment m’ha agradat moltísim, i molta gent que s’ha la llegit pensa que és un bon llibre. Tot i que és un llibre una mica dur penso que estaria bé que la gent se’l llegís.

10 05 2010
Eva Martínez

El llibre que jo suggereixo és “ghost girl” de Tonya Hurley (el llibre és en català tot i que el títol no està traduit.)
Tracta sobre les aventures de la Charlotte, una noia invisible al seu institut, després de morir ofegant-se amb un osset de gominola.
Al principi la trama pot semblar una mica estranya però a mesura que vas llegint la Charlotte va millorant com a persona i trova la seva verdadera amistat. A més durant el transcurs de la història es tracten temes seriosos i a la vegada escenes de humor que fan que el llibre s’acabi ràpid.

El llibre el suggereixo perqué mel van deixar fa poc i el vaig trobar molt curiós i interessant.

6 05 2010
Elda Gimbernat Girgas

M’agradaria que la gent pogués llegir llibres de Dan Brown perquè m’agraden molt.
El banc de llibres té El Gran Engany i penso que també estaria bé que hi haguéssin La Fortalesa Digital, El Codi da Vinci, Àngels i Dimonis o el recentment publicat El Símbol Perdut.

5 05 2010
Marc Sayols

El meu llibre que suggereixo és “Benvinguts al paradís”. Aquest llibre narra un conjunt d’aventures i diversdes històries que ens fan reaccionar i pensar sobre el món on vivim i com el construïm entre tothom.
És un llibre que suggereixo ja que fa pensar de que tu pots estar molt bé mentre altre gent és mor o pateix molt.
El seu autor és Xavi Sarrià.

5 05 2010
Oscar Ariza Ruiz

El llibre que suggereixo és LES AVENTURES DE Kip Parvati, és un noi que no té pare, i ha de convertir-se molt jove en l’home de la casa, hi té que fer les feines i anar a pescar amb el seu oncle, per això deixa l’escola. El seu somni és ser el capità d’un baixell. La història narra sobretot l’investigació que fa el jove pescador sobre una perla.

3 05 2010
marc

A mi m’agradaria poder llegir “Bulevard dels Francesos”, ja que és un llibre ambientat en la guerra civil espanyola.

11 05 2010
nxifra

Marc què?

13 05 2010
Nora Solé

El llibre que jo suggereixo és “El príncep de la boira” escrit per Carlos Ruiz Zafón i que narra la història d’una família que se’n va a viure a una nova llar, però en aquesta encara si respira l’esperit d’en Jacob, el fill dels antics propietaris que va morir ofegat. Les estranyes circumstàncies d’aquella mort fan que un dels germans comenci a investigar fins que topa amb un personatge diabòlic que és capaç de concedir qualsevol desig a un preu molt alt.
Penso que és un llibre que hauría de tenir el banc de llibres de l’escola ja que no és molt difícil de llegir, però tampoc no és per nens. Crec que és bastant adequat per la nostra edat i a mi em va agradar molt. El suggereixo sobretot a la gent a qui li agradi el misteri i la intriga. Aquest autor també té altres llibres molt interessants com “l’ombra del vent”.

14 05 2010
Marc Riera Ventura

soc en Marc Riera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: