MECANOSCRIT DEL SEGON ORIGEN – MANUEL DE PEDROLO

8 12 2014

– Resum: 

L’Alba una noia de catorze anys, salva a en Dídac un noi de 9 anys després de ser empentat a una reclosa per uns nois que el discriminen per ser negre. Quan l’Alba està a l’aigua ajudant al noi a sortir, uns aparells apareixen al cel i maten a tothom deixant només els esquelets. Quan els dos nois surten de l’aigua queden impactats i busquen els mètodes que faran servir perquè les seves vides siguin més fàcils. Viuen al bosc durant molt de temps, recullen queviures de la ciutat de tant en tant, també mengen fruits i pesquen ja que els ocells i animals del mar segueixen vius. També recullen llibres, l’Alba estudia medicina a partir d’un llibre que va agafar d’una farmàcia. Passen per certes complicacions però s’espavilen i també es troben amb un extraterrestre al que maten i es queden la seva arma la qual deixa qualsevol cosa cremada amb una espècie de raig.  A partir de llibres i manuals aconsegueixen engegar cotxes i utilitzen una roulotte per guardar els seus llibres. Fan un viatge amb un petit vaixell paral·lel a les costes i paren a diferents llocs on troben alguns supervivents de la catàstrofe però tots estan boigs i fins i tot han de matar a uns d’ells. Recullen llibres d’algunes ciutats. L’Alba queda embarassada d’en Dídac i tornen a Barcelona on havien viscut tot aquell temps, preparen les coses per que la criatura pugui néixer bé. És un nen i li posen Mar. En Dídac un dia surt a buscar bombones de butà i mor aixafat amb un edifici que havia caigut. L’Alba l’enterra molt trista i encara manté esperança de tenir fills amb el seu fill quan sigui més gran, ja que vol continuar la vida a la terra.

– Biografia de l’autor: 

Manuel de Pedrolo ( 1918-1990 ) Va néixer a l’Aranyó, va estudiar batxillerat a Tàrrega fins l’any 1935, i va anar a viure a  Barcelona. És un dels escriptors catalans més important i el més llegit de la literatura catalana del segle XX.

– Valoració personal: 

M’ha agradat molt, sobretot perquè hi ha molta varietat de moments emocionants. T’esperes que les seves vides segueixin i tinguin molts fills tal i com diuen en molts moments del llibre, però impacta quan en Dídac mor perquè la única forma per continuar llavors la vida, serà tenint fills amb el seu mateix fill.

– Recomanació:

El recomano a tothom, jo pensava sincerament que em costaria llegir-lo i al contrari, m’hi he enganxat molt. Dic que el recomano a tothom perquè té moments de tot, de violència quan maten al extraterrestre i als supervivents boigs, d’amor, d’aventura etc.

Nàdia Garcia 3A

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: