Un tros de cel

12 09 2012

Títol: Un tros de cel

Autora: Isabel Clara-Simó

Editorial: Bromera

Any d’edició: 2012

Aquest llibre el vaig demanar a la biblioteca de Sant Gregori.

Resum:

Wing és una nena nascuda a Hong Kong. Els seus pares la maltracten i als sis anys l’obliguen a treballar a la parada de bunyols, el negoci familiar. Els seus germans, en canvi, van a l’escola i viuen bé. Als set anys, els pares de Wing la porten a casa de la seva tia perquè l’ajudi i la cuidi ja que és gran i no es pot valer per ella mateixa. La seva tia la tracta molt millor que els seus pares i la nena és feliç. Quan la tia de Wing mor, els pares de la nena la venen a uns homes que la porten a València a dins de la bodega d’un vaixell juntament amb altres menors. Durant el viatge, les nenes viuen sotmeses a unes condicions infrahumanes. Quan arriben al seu destí, aquests homes obliguen a les nenes a sortir al carrer per a prostituir-se. Al cap d’un temps, un home s’interessa per Wing i se l’endú al seu prostíbul perquè treballi per ell. Aquest li promet a Wing que quan sigui major d’edat serà lliure. Els anys passen i arriba el divuitè aniversari de Wing. Llavors, el seu proxeneta compleix la seva promesa i Wing torna a Hong Kong. Allà descobreix que la seva mare ha mort, el seu pare viu a un asil i els seus dos germans han marxat a estudiar a l’estranger. Wing  es trasllada a Barcelona  i comença el seu propi negoci i la seva nova vida.

Valoració:

Aquest llibre és molt interessant. És fàcil de llegir i l’escriptora escriu d’una manera molt clara.  Descriu escenes molt crues com per exemple, les condicions en què vivien les nenes durant el viatge de Hong-Kong a València on s’havien de fer les necessitats a sobre, no es dutxaven, menjaven i bevien un cop el dia… I un cop allà, obligades a prostituir-se. Aquest llibre també mostra les diferencies entre nens i nenes. Els nens anaven a l’escola, menjaven plats deliciosos i variats, anaven calçats i ben vestits.  Les nenes, en canvi, es quedaven a casa a treballar, quasi no menjaven, vestien roba bruta i no tenien calçat. Aquesta novel·la et va reflexionar i et fa adonar que som molt afortunats. M’ha agradat moltíssim i és molt recomanable.

Recomanació:

Recomanaria aquest llibre a persones majors de catorze anys ja que relata moment molt durs. Podreu gaudir d’una història molt commovedora basada en fets reals. El recomano a qui vulgui llegir sobre la prostitució infantil i altres temes relacionats.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: