Seny i sentiment

1 12 2012

Títol: Seny i sentiment

Autora: Jane Austen

Moviment literari:

Aquest llibre, prové del moviment literari del romanticisme, i conté les característiques següents: El tema principal de la novel·la és l’amor. Es sent d’una forma exagerada i apassionada. La novel·la, esta ambientada en fets que va viure la pròpia autora, i això és un fet molt característic de la novel·les romàntiques. Però crec que la característica més important que té del romanticisme és que mostra, que els sentiments  estan per sobre de la raó, contrariant a les creences de l’antic règim, el qual deia que la raó sempre esta per sobre dels sentiments i la imaginació.

Resum del llibre:

Aquest llibre mostra les vides amoroses de Marianne i Elinor, dues germanes, de caràcters totalment oposats. La història primer de tot transcorre a Norland, on el pare de les noies mort. Llavors es muden de casa, deixant enrere els noia que havien conegut i amb els qui havien festejat. Concretament Elinor, que deixa a Edward allà i marxa per canviar de vida. En la casa, les noies coneixen a personatges nous, però el que  més deixa marca a Marianne, és el coronel Brandon, amb el qual comença a festejar. Allà, un dia que estaven passejant per el bosc, Marianne es fa mal al turmell al caure, i  un jove la recull de terra i la porta a casa seu en braços. A partir d’allà  la jove Marianne comença a sentir amor per aquell noi. Aquí, és quan es comença a veure la diferència més important entre les dues germanes: Elinor, no mostra el dolor que té dins seu per allunyar-se d’Edward, i Marianne es deixa portar per els sentiments que li ha provocat Willoughby. Després tot canvia, ja que el jove del qui estava enamorada Elinor, va a visitar a la familia, i mostra un comportament totalment estrany amb la noia, per altre part, Willoughby ha de marxar cap a Londres, la qual cosa fa que Marianne s’inundi de tristesa. Poc després, la família es traslladà a Londres, però ben poques coses bones els hi passaren en la seva estància allà: Elionor, va descobrir que Edward estava promès des de feia temps amb una altre noia, i Marianne, va descobrir que el seu enamorat  també estava compromès amb una bonica noia. Per últim  van marxar a Cleveland, on Marianne es posà molt malalta. Va ser llavors, quan va venir Willoughby i li va dir a Elinor, que encara seguia estimant a la seva germana, però que per qüestions d’honor i orgull no li podia dir. Més tard, la noia es va recuperar i Elinor explicà el que li havia vingut a dir el noi. Malgrat això, Marianne, s’acabà casant amb el coronel, i Elinor després de que Edward tornès a demanar-li la seva mà, va saber que el noi no s’havia casat amb Lucy, si no el seu germà.

Valoració del llibre:

M’ha agradat molt aquest llibre, ja que a mi m’agraden molt les històries d’amor  i aquesta no tan sols en descrivia una, si no dos. M’ha semblat un llibre molt correcte, i senzill de llegir.

Recomanacions:

Recomano aquest llibre, a totes aquelles persones que siguin uns apassionats de les històries d’amor , del patiment i de com es pot sentir l’amor envers dos caràcters tan diferents: La senzillesa de deixar-se portar per els sentiments, i l’orgull i la cautela que s’ha de tenir respecte l’amor.

Noelia Pérez, 4rt-D

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: