El Príncep de la Boira

11 05 2011

Títol: El Príncep de la Boira

Autor: Carlos Ruiz Zafón

Editorial: Planeta

Any d’edició: 2007

 

Resum: La família Carver es trasllada a viure a una nova casa situada en un poblet petit al costat del mar per culpa de la guerra que hi ha a la ciutat. En Max, el protagonista, que acaba de fer 13 anys, coneix en Roland, un noi de setze o disset anys amb qui de seguida es fa amic i van a bussejar junts amb la germana gran d’en Max, l’Alícia. La casa nova resulta ser molt misteriosa i es diu que fa temps, allà hi vivia una parella amb un fill, en Jacob, que va morir ofegat a la platja.

Els tres amics van voler conèixer el passat de la casa, ja que despertava gran intriga, i van anar a veure l’avi d’en Roland, que vivia des de feia molt temps al far i sabia tota la història. En Víctor Kray els va explicar que de petit, en Caín o Príncep de la Boira, un mag malèfic, va complir un desig al seu amic (d’en Víctor) però ell, com que no li va tornar el favor, el va matar. En Kray, es pensava que ja no tornaria a veure en Caín, però es van retrobar en una fira on ell anava amb un amic de la universitat. El seu amic li va demanar en Caín que volia casar-se amb la noia que li agradava i a canvi li prometia el seu primer fill.

L’avi no els havia explicat tota la veritat i en Max un altre dia li va exigir sinceritat i ell li va haver de dir. En Jacob no era mort ja que el seu pare va morir per salvar-lo i la mare va decidir canviar-li el nom al nen i deixar-lo en mans d’en Víctor, era en Roland.

En Caín havia raptat l’Alícia al seu vaixell i volia que en Roland l’anés a salvar per poder-lo matar. Finalment en Roland va morir ofegat i el seu avi va regalar el far a en Max i l’Alícia.

Valoració personal: Realment m’ha agradat molt. És una novel·la de misteri i intriga fàcil de llegir i gens avorrida. Trobo que planteja bé la història i explica detalladament els fets perquè ens ho puguem imaginar com vol l’autor. El final és tràgic ja que l’amic es mor, però també té fragments alegres, com quan els protagonistes bussegen al mar.

Recomanació: Aconsello aquesta lectura als que els agradi llegir novel·les de misteri, de ficció, de fantasia o d’aventures.

Maria Soler Suy

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: