Moby Dick, de Herman Melville

13 02 2014

Moby Dick

Herman Melville

Resum:

El llibre Tracta sobre Ismael, un jove procedent de les terres de l’interior que volia provar sort al mar, per això es va dirigir al port de New Berford, Massachusetts, per poder anar a la caça de balenes. No li agradava viatjar com a passatger sinó com a tripulant.

Va aconseguir treball en un vaixell i un matí després d’haver salpat, el capità Acab va sortir a coberta i tots van poder veure l’absència de la seva cama, que va ser tallada per culpa de la balena blanca Moby Dick. Acab va clavar una moneda d’ or al màstil i va prometre que qui matés Moby Dick se l’emportaria.

Acab tenia una obsessió: caçar Moby Dick, però també caçar com més balenes millor perquè així cada vegada estaria més a prop de la balena blanca. Moby Dick era temut per tots els mariners, menys per Acab.

Acab anava preguntant a tots els vaixells que veia, per Moby Dick. Alguns vaixells l’havien intentat caçar, però no van poder. Moltes vegades quan estaven caçant balenes, Moby Dick apareixia i no els deixava pescar.

Un dia, van donar l’alarma perquè van veure una cosa semblant a una balena blanca, però realment era un pop gegant. Els baleners preferien enfrontar-se a les balenes que a un pop gegant.

Un dia van patir un tifó, però van poder sobreviure a ell.

Es van trobar un gran vaixell, el Rachel. Acab li va preguntar si havien vist la balena blanca, li van respondre que si, i el capità es va emocionar. El capità de l’altre vaixell li va explicar a Acab el lloc on se l’ahvia trobat i Acab va anar directe a la caça de Moby Dick.
En passar alguns dies després de la trobada amb el Rachel, van veure per fi a Moby Dick. Van intentar caçar-la tres vegades i a la tercera, Acab estava segur que l’aconseguiría caçar. De sobte van començar a arribar taurons, era una mala notícia, en hores de gran lluita entre els baleners i Moby Dick. Acab volia desesperadament acabar amb la gran balena blanca, per això va pujar al seu llom. No deixava de clavar-li arpons, però Acab no va poder amb ell i va morir. El vaixell es va enfonsar per culpa de Moby dick. Tots  els tripulants van morir, menys Ismael que dies més tard fou rescatat per un vaixell.

Valoració:

El tema del llibre es molt interessant peró el llibre es fa molt llarg i pesat.


Accions

Information

Deixa un comentari