OLIVER TWIST

9 02 2014

L’Oliver Twist es un nen orfe de pare i mare, que viu a un asil d’infants a prop de la ciutat de Londres. Es un nen pàl·lid, baixet i pobre, però de cor noble i molt bona persona com descriu el narrador del llibre, a la historia té aproximadament uns  12 anys . Els amos de l’asil on viu no el tracten gaire be, i passa molta gana, i el tracten com si fos un nen problemàtic, al final un dia el regalen a un enterrador que es diu Sowerberry, esta treballant allà encara que rep molts mals tractes, el piquen, i passa gana, a mes no li cau be als seus amos que el fan treballar com un esclau, un dia el fan fora de la casa per picar-se amb un company que treballava amb ell, i decideix anar a Londres. Quan arriba a Londres, esta sol, sense ningú, i es troba a un nen que es diu Jack Dawkins, encara que tothom li diu Pillastre. En Pillastre el porta davant del seu amo, un vell jueu que es diu Fagin, que ha format una banda de nens que roben per a ell, en Fagin l’enreda i el posa a robar pels carrerons de Londres. A la banda d’en Fagin hi ha una noia que es diu Nancy, que es prostituta, que ajuda a l’Oliver, encara que ho fa sense que el seu novio se n’adoni, perquè la maltracta, el noi es diu Strike.

Un dia robant per en Fagin, es troben a un home vell i ric que es diu Brownlow, al que li volen robar la cartera en un dels carrerons on ells estan normalment, li agafen, però al final atrapen a l’Oliver i el porten a la comissaria. Allà l’home al que li volia robar la cartera, es compadeix d’ell i l’adopta com a fill adoptiu. L’home el cuida be, no el maltracta ni el pica, li dona tot el que pot i s’estimen molt. Però en Fagin se n’adona de que l’Oliver esta a la casa del senyor Brownlow i un dia que esta portant uns llibres a casa d’un amic del seu pare adoptiu, en Sikes i la seva novia, la Nancy, el rapten i el porten amb en Fagin de nou, el senyor Brownlow denuncia la desaparició, però el senyor de l’hospici on l’Oliver vivia de petit li explica mentides, que fan que el senyor Brownlow, no vulgui saber res mes de l’Oliver. Els lladres volen robar a una casa i que atrapin a l’Oliver, però en comptes d’això, els amos de la casa disparen a l’Oliver, i el deixen abandonat. Llavors els amos de la casa la senyora Maylie i la seva filla adoptiva Rose, el curen, i li demanen a l’Oliver que els hi expliqui la seva historia, queden tan commoguts que l’adopten i se’n van a viure al camp.

L’Oliver vol aclarir les coses amb el senyor Brownlow, però no pot perquè esta a les ameriques, mentrestant en Fagin, fa negocis amb un tal Monks, que esta molt interessat en que l’Oliver sigui un lladre, perquè es el seu germà, i vol cobrar una herència que li pertanyeria si l’Oliver estigues mort. La Nancy ho sap i li diu a la Rose, la filla de la senyora Maylie. Llavors intenten tornar a contactar amb el senyor Brownlow, que ja ha tornat de les ameriques, i esta disposat a ajudar a l’Oliver en el que faci falta.

En Fagin comença a sospitar de la Nancy, i envia a un espia a que la vigili, i la enganxen passant informació, i quan torna a casa seva en Sikes la mata a cops de bastó.

Al final del llibre, la colla d’en Fagin es capturada i porten al cap a la presó, a en Sikes l’avisen del que ha passat i quan intenta fugir, s’entrebanca amb una corda, i es mor escanyat amb una soga al coll. En monks també es detingut però el teixen lliure i acava morin en un dels seus negocis clandestins, i l’Oliver, es queda amb el senyor Brownlow i viuen feliços com pare i fill.

Aquest llibre m’ha agradat força, perquè es molt entretingut, i mai havia tingut la ocasió de llegir-me’l fins ara. Li recomanaria a algu que tingui temps per llegir-lo amb calma, i que li agradin les novel·les històriques i una mica dramàtiques.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: