La màquina del temps, H. G. Wells (1895)

19 01 2013

Resum

 

Tracta de un home que te un laboratori, i ha descobert la quarta dimensió, així que decideix construir-hi un maquina del temps, amb la que decideix viatjar, se’n va a l’any 802.702, i descobreix que la terra era habitada per unes persones anomenades (Elois) aquests no tenen ni escriptura, no son gens intel·ligents i no tenen força física. Però descobreix que també hi ha altres persones que habiten la terra, aquests viuen al subsòl (els Morlock) que de nit surten a la terra per alimentar-se, aquests s’alimenten de els Elois. El protagonista decideix anar-se’n cap a casa seva però quan va al lloc on havia deixat la màquina del temps, veu que ja no hi es, així que decideix anar-la a buscar, i va a el Palau de Porcellana Verd, un museu en ruïnes. Aquest obra la porta i veu la màquina del temps així que l’agafa i se’n va abans de que el capturin. Els hi explica tot el que ha passat als seus amics i aquests no s’ho creuen, però el protagonista agafa unes eines (entre elles una càmera) i se’n va una altre vegada.

 

 

Descripció personatge

 

El viatger a través del Temps.

Es el protagonista, es un home amb ulls grisos i una cara pàl·lida, era un home  intel·ligent i sobretot cregut. Quan inventa la maquina del temps, si llança directe a provar-la, es a dir, te molt de valor, perquè no sap si funcionarà i s’arrisca. Es una persona amb un extraordinari coneixement del món, també es caracteritza per la preocupació que te per el rumb de la humanitat. Té coneixements sobre cultura, medicina, política, matemàtica, biologia i altres ciències.

 

 

 

Biografia autor

 

Herbert George Wells era el quart fill que tenien Joseph Wells, un antic jardiner, botiguer i jugador de criquet al mateix temps i de Sarah Neal, una empleada domestica. Va néixer a Bromley, Kent, el 21 de setembre de 1866 i va morir a Londres, el 13 d’agost de 1946. Amb set anys es matriculà a la Thomas Morley’s Commercial Academy. Wells seguí a l’acadèmia Morley fins 1880. L’any 1877 el seu pare va tenir un accident, això va dur a Herbert i als seus germans a treballar com aprenents en diversos oficis. De 1881 a 1883 H.G. va treballar d’aprenent a Southsea Drapery Emporium, un negoci de tèxtil. La seva experiència seria la inspiració de algunes de les seves novel·les. L’any 1883 es va matricular a l’escola de gramàtica Midhurst de Sussex com alumne i també com a tutor, on va continuar la seva avidesa per la lectura. L’any 1884 va obtenir una beca per estudiar biologia en el Royal College of Science de Londres, on va tenir com a professor a Thomas Henry Huxley . Va estudiar-hi fins1887. Després va fer uns quants anys de professor i mes tard es dedicà a la escriptura. Ell era un escriptor angles, molt conegut per les seves novel·les de ciència ficció. Era socialista i moltes vegades en les seves obres contenien comentaris polítics i socials. Avui en dia Herbert George Wells es considera autor clàssic. Moltes de les seves obres (les més importants) van estar portades al cinema i adaptades a la televisió.

 

Valoració

 

Es un conte bastant entretingut per ser bastant antic, m’ha agradat quan l’home viatge per el temps i també m’ha agradat molt com crea la màquina.

Per els pocs llibres que llegeixo jo, perquè no m’agrada llegir, es un del millors.

 

 

 


Accions

Information

Deixa un comentari