La màquina del temps, H. G. Wells (1895)

19 01 2013

Resum

 

Tracta de un home que te un laboratori, i ha descobert la quarta dimensió, així que decideix construir-hi un maquina del temps, amb la que decideix viatjar, se’n va a l’any 802.702, i descobreix que la terra era habitada per unes persones anomenades (Elois) aquests no tenen ni escriptura, no son gens intel·ligents i no tenen força física. Però descobreix que també hi ha altres persones que habiten la terra, aquests viuen al subsòl (els Morlock) que de nit surten a la terra per alimentar-se, aquests s’alimenten de els Elois. El protagonista decideix anar-se’n cap a casa seva però quan va al lloc on havia deixat la màquina del temps, veu que ja no hi es, així que decideix anar-la a buscar, i va a el Palau de Porcellana Verd, un museu en ruïnes. Aquest obra la porta i veu la màquina del temps així que l’agafa i se’n va abans de que el capturin. Els hi explica tot el que ha passat als seus amics i aquests no s’ho creuen, però el protagonista agafa unes eines (entre elles una càmera) i se’n va una altre vegada.

 

 

Descripció personatge

 

El viatger a través del Temps.

Es el protagonista, es un home amb ulls grisos i una cara pàl·lida, era un home  intel·ligent i sobretot cregut. Quan inventa la maquina del temps, si llança directe a provar-la, es a dir, te molt de valor, perquè no sap si funcionarà i s’arrisca. Es una persona amb un extraordinari coneixement del món, també es caracteritza per la preocupació que te per el rumb de la humanitat. Té coneixements sobre cultura, medicina, política, matemàtica, biologia i altres ciències.

 

 

 

Biografia autor

 

Herbert George Wells era el quart fill que tenien Joseph Wells, un antic jardiner, botiguer i jugador de criquet al mateix temps i de Sarah Neal, una empleada domestica. Va néixer a Bromley, Kent, el 21 de setembre de 1866 i va morir a Londres, el 13 d’agost de 1946. Amb set anys es matriculà a la Thomas Morley’s Commercial Academy. Wells seguí a l’acadèmia Morley fins 1880. L’any 1877 el seu pare va tenir un accident, això va dur a Herbert i als seus germans a treballar com aprenents en diversos oficis. De 1881 a 1883 H.G. va treballar d’aprenent a Southsea Drapery Emporium, un negoci de tèxtil. La seva experiència seria la inspiració de algunes de les seves novel·les. L’any 1883 es va matricular a l’escola de gramàtica Midhurst de Sussex com alumne i també com a tutor, on va continuar la seva avidesa per la lectura. L’any 1884 va obtenir una beca per estudiar biologia en el Royal College of Science de Londres, on va tenir com a professor a Thomas Henry Huxley . Va estudiar-hi fins1887. Després va fer uns quants anys de professor i mes tard es dedicà a la escriptura. Ell era un escriptor angles, molt conegut per les seves novel·les de ciència ficció. Era socialista i moltes vegades en les seves obres contenien comentaris polítics i socials. Avui en dia Herbert George Wells es considera autor clàssic. Moltes de les seves obres (les més importants) van estar portades al cinema i adaptades a la televisió.

 

Valoració

 

Es un conte bastant entretingut per ser bastant antic, m’ha agradat quan l’home viatge per el temps i també m’ha agradat molt com crea la màquina.

Per els pocs llibres que llegeixo jo, perquè no m’agrada llegir, es un del millors.

 

 

 

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: