robinson crusoe

19 01 2013

images

daniel defoe(1660-1731) novel·lista i periodista anglès , va escriure llibres d’aventures sobre succesos històrics actuals i històries en que els personatges analitzen el seu nom interior.

tés unes obres que destaquen especialment , les més importants són:

-Robinsone Crusoe

-Moll Flanfders

-A Journal Of the plague year

Resum:

Era un nen que no es portava bé amb els sus pares i es va escapar de casa, va partir en un vaixell que es va enfonsar en una tempesta , ell va escapar , va anar passaant el temps , i ell ja era tot un home i desde Anglaterra va anar a Brasil on va adquirir un terreny i va començar amb una plantació de sucre . Robinson, necesitava esclaus per treballar, i els va anar a buscar a Àfrica , però en el cami l’embercació es va enfonsar , ell de nou es va salvar i va anar a parar a una illa , el dematí  següent , veu la seva barca en el mar , ell es va posar a nedar , un cop va arribar va beure que totes les seves provisions estaven intactes i se les va endur a terra firme, després ell va decidir construir una casa .

Ell escrivia cada dia lo que li passava tant lo bo com lo dolent . Un dia va capturar una au i li va ensenyar a parlar.

Robinson va descobrir que a la illa hi havia més gent , aquesta gent eraa dolenta . Crusoe va ajudar a un home a escarpar-se d’aquella gent ( que se’l volien menjar). Van estar junts fins que van ser rescatats , durant aquest periode de temps Robinson Crusoe el va ensenyar a parlar

Personatges

-Robinson: un jove de 19 anys , la seva família era important en la societat , ja que el pare es dedicava els negocis,pero robinson prefereix navegar i viatjar.

Divendres: es un noi que te una religió diferent a la cristiana i d’uns principis canibals  l’anomena divendres que es el dia que el va trobar

Xury: Petit capó reial que l’ajuda a portar el vaixell trobat de l’amo, amb ell viu grans exeperiencies i petites aventures.

Capità: salvador brasileny : porta a Xury i a Robinson a Brasil.

Valoració personal:

El llibre en general està bé , no es precisament el meu tipus de llibre , pero a set entretingut , ja que va d’aventures i experiencies que li passen. en una part del llibre  hi ha una reflexió : Robinson s va donar conte de que per cada cosa dolenta que li passa , hi ha una de bona.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: