Tom Sawyer

30 01 2013

Resum:

Tom es un noi orfe que viu amb la seva tieta Polly i els seus dos cosins Mary i Sid. Tot comença quan Tom a fet campana i la tieta Polly que ho sap intenta fer-li dir la veritat, però Tom no cau a la trampa i menteix sobre el que ha passat al col•legi, però Sid el seu cosí que es molt repel•lent li diu a la seva mare la senyora Polly que Tom no ha anat el col•legi si no que ha anat a banyar-se al riu. Polly pega ha en Tom i el castiga a pintar la tanca una tasca que Tom odiava. Quan comença a pintar la tanca Tom far com si fos molt divertit i així tots els nois es pensaven que era divertidíssim i fins i tot li pagaven cosses per pintar-la , Tom casi no va tocar la tanca i va guanyar un munt de joguets a canvi, quan acaba la tieta el va felicita. Quan tots estaven sopant aquella nit, Tom estava molt content però Sid estava gelós i per això quan la tia Polly va marxar a la cuina Sid va tirar el sucre i després va acusar a Tom, Polli va pagar i castigar a Tom.

Tom s’escapa i va a passejar, i en una casa veu una noia que es diu Beky Thatcher(que es filla de un jutge), Tom s’enamora d’ella i comença a fer voltera tas per impressionar a la noia. A la tornada es troba a un nen ric i es barallant, en Tom guanya però quan s’enva el noi li tira una pedra i s’enva corrents. L’endemà Tom espanta Sid per lo del sucre.
El diumenge Tom s’enva a l’escola dominical amb Mary ,Sid i la tieta Polly, on aconsegueix una Bíblia gracies a uns bonus. Quan estan a l’església Tom es distreu amb un escarabat i després un gos.
El dilluns intentar enganyar a la tia Polly dient-li que li fa mal un caixal, i aquesta li arrenca d’una estirada. Quan va cap a l’escola amb els seus cosins es troba amb en Huckleberry un noi que tots els altres l’envejaven perquè era lliure, el seu pare era el burratxo del poble i li deixava fer el que vulgues, fins i tot Tom li tenia enveja. Huck i Tom van tenir una xerrada sobre com es treuen berrugues. Un dels mètodes era anar de nit a un cementiri amb un gat mort. Huck tenia un gat mort, així que van decidir anar aquesta nit al cementiri, i després Tom li va canviar el caixal per una paparra i se’n va anar a l’escola. Arriba tard a classe i el professor el castigar, després el fa seure al canto de Beky Thatchear, on en Tom li escriu a una pissarra que l’estima el professor el canvia de lloc perquè veu que no esta atent a la classe i el posar al canto d’un amic seu i aquets es posen a jugar amb la paparra que ha aconseguit a canvi del seu caixal, Però després al pati la Beky s’ha adonat que la seva millor amiga era la seva novia i llavor Beky s’enfada amb Tom.
Tom esta trist i s’enva a jugar a Robin Hood a la muntanya amb el seu amic. Aquella nit va amb en Huck al cementiri per el mètode de com es treuen berrugues, però en aquell moment veuen a tres homes i van amagar-se Tom veu els tres homes i sap qui son: un es l’indi joe l’altre es Muff Potter i finalment Doctor Robinson. Quan estan desenterran la tumba entre ells i ha una discussió i en Muff treu una navalla però Robinson l’estaborneix abans i la navalla cau a terra l’indi Joe l’agafa i li clava a Robinson, després posa la navalla a la ma de Muff i quan es desperta li diu que a matat a el Doctor Robinson. Tom i Huck sen van del cementiri espantats per el que ha passat o explicant a tothom i tota la gent acusa a Muff Potter.
En Huck, en Tom i en Joe marxen de casa en una illa que esta molt a prop del poble, allà decideixen que es faran pirates. Al mati en Tom es desperta per el soroll de canons d’un vaixell, i llavors entén que els estan buscant per saver si estaven vius. Tom sap que les seves famílies estaven tristes i decideixen torna a casa, quan tots estaven a l’església per la suposada mort dels tres nois, Tom Huck i Joe entraren per la porta on tothom els va abraça.

Van arribar les vacances de l’estiu on va haver el judici de Muff Potter , on Tom diu la veritat del que va passar i que l’indi Joe era l’assassí , i quan estaven apunt de detenir a Joe, aqut va saltar per la finestra i es va escapar. Després de això Tom no podi dormir i tenia malsons amb l’indi joe. L’indi Joe es va amgar a una cova, la policia o va saber i van tancar la cova amb porta metàl•lica, al cap d’uns dies la van obrir i van trobar a l’indi joe mort davant de la porta amb la navalla a la ma.

Opinió personal:
Aquet llibre m’ha agradat molt, sobretot tots els personatges estan molt ben pensats en Tom es un personatge divertit, trapella i molt enginyós m’ha agradat perquè al final també m’hauria agradat al menys tenir una de les aventures que te ell en el llibre i divertir-me com ell. La part del llibre que m’ha agradat més es quan ell fa que tots els altres nois li pintin la tanca i ha mes s’emporti algú canvi. En aquet llibre li poso un 9 perquè m’he divertit molt legin-lo.

Personatges:
Tom: és el protagonista principal de la historia es orfe i viu amb la seva tieta i els seus dos cosins.
Polly: és la tieta de Tom, te dos fills Sid i Mary.
Sid: és el fill de Polly, el cosí de Tom i es el repelen i odia a Tom.
Mary: és la filla de Polly, es la cosina de Tom i es molt simpàtica i es porta molt be amb Tom, es una noia treballadora i fa tot lo que li diuen al contrari del seu cosí.

Max Molina Cervelló   3A


Accions

Information

Deixa un comentari