Tom Sawyer

30 01 2013

Resum:

Tom es un noi orfe que viu amb la seva tieta Polly i els seus dos cosins Mary i Sid. Tot comença quan Tom a fet campana i la tieta Polly que ho sap intenta fer-li dir la veritat, però Tom no cau a la trampa i menteix sobre el que ha passat al col•legi, però Sid el seu cosí que es molt repel•lent li diu a la seva mare la senyora Polly que Tom no ha anat el col•legi si no que ha anat a banyar-se al riu. Polly pega ha en Tom i el castiga a pintar la tanca una tasca que Tom odiava. Quan comença a pintar la tanca Tom far com si fos molt divertit i així tots els nois es pensaven que era divertidíssim i fins i tot li pagaven cosses per pintar-la , Tom casi no va tocar la tanca i va guanyar un munt de joguets a canvi, quan acaba la tieta el va felicita. Quan tots estaven sopant aquella nit, Tom estava molt content però Sid estava gelós i per això quan la tia Polly va marxar a la cuina Sid va tirar el sucre i després va acusar a Tom, Polli va pagar i castigar a Tom.

Tom s’escapa i va a passejar, i en una casa veu una noia que es diu Beky Thatcher(que es filla de un jutge), Tom s’enamora d’ella i comença a fer voltera tas per impressionar a la noia. A la tornada es troba a un nen ric i es barallant, en Tom guanya però quan s’enva el noi li tira una pedra i s’enva corrents. L’endemà Tom espanta Sid per lo del sucre.
El diumenge Tom s’enva a l’escola dominical amb Mary ,Sid i la tieta Polly, on aconsegueix una Bíblia gracies a uns bonus. Quan estan a l’església Tom es distreu amb un escarabat i després un gos.
El dilluns intentar enganyar a la tia Polly dient-li que li fa mal un caixal, i aquesta li arrenca d’una estirada. Quan va cap a l’escola amb els seus cosins es troba amb en Huckleberry un noi que tots els altres l’envejaven perquè era lliure, el seu pare era el burratxo del poble i li deixava fer el que vulgues, fins i tot Tom li tenia enveja. Huck i Tom van tenir una xerrada sobre com es treuen berrugues. Un dels mètodes era anar de nit a un cementiri amb un gat mort. Huck tenia un gat mort, així que van decidir anar aquesta nit al cementiri, i després Tom li va canviar el caixal per una paparra i se’n va anar a l’escola. Arriba tard a classe i el professor el castigar, després el fa seure al canto de Beky Thatchear, on en Tom li escriu a una pissarra que l’estima el professor el canvia de lloc perquè veu que no esta atent a la classe i el posar al canto d’un amic seu i aquets es posen a jugar amb la paparra que ha aconseguit a canvi del seu caixal, Però després al pati la Beky s’ha adonat que la seva millor amiga era la seva novia i llavor Beky s’enfada amb Tom.
Tom esta trist i s’enva a jugar a Robin Hood a la muntanya amb el seu amic. Aquella nit va amb en Huck al cementiri per el mètode de com es treuen berrugues, però en aquell moment veuen a tres homes i van amagar-se Tom veu els tres homes i sap qui son: un es l’indi joe l’altre es Muff Potter i finalment Doctor Robinson. Quan estan desenterran la tumba entre ells i ha una discussió i en Muff treu una navalla però Robinson l’estaborneix abans i la navalla cau a terra l’indi Joe l’agafa i li clava a Robinson, després posa la navalla a la ma de Muff i quan es desperta li diu que a matat a el Doctor Robinson. Tom i Huck sen van del cementiri espantats per el que ha passat o explicant a tothom i tota la gent acusa a Muff Potter.
En Huck, en Tom i en Joe marxen de casa en una illa que esta molt a prop del poble, allà decideixen que es faran pirates. Al mati en Tom es desperta per el soroll de canons d’un vaixell, i llavors entén que els estan buscant per saver si estaven vius. Tom sap que les seves famílies estaven tristes i decideixen torna a casa, quan tots estaven a l’església per la suposada mort dels tres nois, Tom Huck i Joe entraren per la porta on tothom els va abraça.

Van arribar les vacances de l’estiu on va haver el judici de Muff Potter , on Tom diu la veritat del que va passar i que l’indi Joe era l’assassí , i quan estaven apunt de detenir a Joe, aqut va saltar per la finestra i es va escapar. Després de això Tom no podi dormir i tenia malsons amb l’indi joe. L’indi Joe es va amgar a una cova, la policia o va saber i van tancar la cova amb porta metàl•lica, al cap d’uns dies la van obrir i van trobar a l’indi joe mort davant de la porta amb la navalla a la ma.

Opinió personal:
Aquet llibre m’ha agradat molt, sobretot tots els personatges estan molt ben pensats en Tom es un personatge divertit, trapella i molt enginyós m’ha agradat perquè al final també m’hauria agradat al menys tenir una de les aventures que te ell en el llibre i divertir-me com ell. La part del llibre que m’ha agradat més es quan ell fa que tots els altres nois li pintin la tanca i ha mes s’emporti algú canvi. En aquet llibre li poso un 9 perquè m’he divertit molt legin-lo.

Personatges:
Tom: és el protagonista principal de la historia es orfe i viu amb la seva tieta i els seus dos cosins.
Polly: és la tieta de Tom, te dos fills Sid i Mary.
Sid: és el fill de Polly, el cosí de Tom i es el repelen i odia a Tom.
Mary: és la filla de Polly, es la cosina de Tom i es molt simpàtica i es porta molt be amb Tom, es una noia treballadora i fa tot lo que li diuen al contrari del seu cosí.

Max Molina Cervelló   3A

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: