olivetti, moulinex, chaffoteaux et maury

11 03 2010

Resum:

Redacció : en aquest capítol ens explica la vida de una família mal avinguda, la mare es assassinada i el text  sense dins ho ens dona a entendre que ha estat el pare qui la mort.

Thomson, Braun, Corbero, Philisave: en aquest capítol ens explica la vida de un escriptor que fa un viatge per apartar-se de la societat per alliberar la ment i poder inspirar-se per escriure però els aparells domèstic farà que no es compleixi el que vol. I ens fa adonar que si no funcionen els aparells domèstics sens acaba el benestar. Com aquests dies sense la llum

Préssec de poma: aquest capítol ens explica la historia de un noi que s’enamora en un cinema i que finalment acaba sortint amb ella però el que no sap és que s’acabarà convertint en un malson.

La dama salmó: aquest fragment del llibre ens explica la situacions de un home davant una dona que el sedueix en el tren però quant baixen a la mateixa estació es dona la volta i veu com la dona abraça un home i li dona un peto a un nen, l’home veient marxar la dona dels seus somnis torna al tren.

Cacofonía: Aquest fragment es troben dos amigues per xerrar i ens va explica’n els amics que tenen tot seguit marxen perquè el cambrer no els atenia i van marxar carrer dels Balmes amunt en contra direcció fins arribar a dalt el Tibidabo.

Globus: Aquest fragment ens parla de un noi que treballa en un circ i s’ha corregut mig món i vol agafar un vida sedentària però al cap de 20 anys es dona compta de que vol veure món i torna a viatjar però se’n adona que no se’n recorda dels llocs on ha estat i gradualment va perden la memòria fins no recordar ni qui és ell.

El nord del sud: en aquest fragment ens explica la historia de un noi, que ha quedat sol després de  que la seva parella l’hagi deixat i mira els avantatges de estar sol. Al final la dona torna però es queda amb els avantatges d’estar sol.

Trucs: aquest fragment tracta de un noi que comença a rebre trucades porques i cansat d’això vol saber qui estar darrera, es queda sense diners i l’hi treuen la línia. El noi acaba demanant diners per poder pagar la línia per saber qui és aquella veu.

Nines Russes: en aquest fragment ens explica la vida de un home que va al cinema però la pel·lícula es talla i no es veu el fina. L’home segueix la escena de la pel·lícula inconscientment anant a la feina però cau al terra estès. D’aquesta manera s’entén que no continues la pel·lícula.

To choose: un home es troba malament i demana marxar abans de la feina, al estar a casa far les feines  però el malestar no l’hi marxar i compren que te ànsies de matar i du a terme un pla, però és fallit per compassió. Després se’n va a una casa i materialitza les seves ànsies.

La carta: ens explica un relat de un home que es suïcida per l’abandonament de la seva parella, finalment la noia li respon una carta desfogant-se amb el noi dient-li moltes coses que podrien ser certes.

Quatre quarts: en aquest fragment del llibre ens explica la historia de un home que un dia queda amb una noia però no apareix però en canvi es troba amb la seva ex novia i queden pel dia següent però en ves de la ex novia es troba am l’amiga i així durant un més finalment es troba amb les dos i queden per l’endemà però ell no acudeix no estava ebri.

Un cinema:  aquest capítol tracta de un home que està davant d’un cinema i decideix entrar però la pel·lícula li sembla un fàstic i se’n va al tornar a casa veu que ha perdut les claus i torna a fer els passos fins arribar a trobar les claus, davant el cinema i torna a entrar per deixar anar alguna carrega,

El regne vegetal: en el penúltim capítol ens trobem un noi que coneix a una noia amb problemes mentals, queden el primer cop i passegen un ratet el noi vol tornar a quedar am la noia per violar-la però al arribar el moment, en que la noia està enamorada, es pregunta si això se li tornarà en la seva contra.

Oldeberkoop: aquest fragment ens relata la historia de dos amics, la noia li dona molt a les drogues i xerra pels descussits i el seu amic no pare de escriure tot el que ella diu.

Valoració personal:

El llibre m’ha agradat molt per algunes de les paranoies que es monte l’autor me les he imaginat uns quants cops, m’ha estat fàcil entrar en el llibre ja que ¿qui no ha pensat mai en fer alguna bogeria només per desfogar-se i deixar-se anar per un moment? Segur que tothom i això  en alguns capítols, en d’altres eren paranoies i prou per a mi almenys, n’hi ha algunes que no les he entès. i molts cops deixa el final molt obert en alguns capítols i això potser ha estat un punt negatiu ja que no m’acaben de convèncer els llibres que deixen coses sense tancar.

Recomanació:

El recomano per que com ja he dit tothom es pot sentir identificat encara que sigui la persona més responsable en algun moment t’has de haver sentit pressionat i has desitjat deixar-te anar per un moment o simplement t’ha entrat una paranoia, doncs aquest llibre te’n explica unes quantes, et recomano que te’l llegeixis.

Anuncis

Accions

Information

2 responses

9 06 2012
anonim

jo no acabo de entendre el capitul el nord del sud

21 05 2010
Angel Gavilan Peinado

AUTOR: Quim Monzó
EDITORIAL: Quaderns Crema
ANY EDICIÓ:1980
RESUM:
Aquest llibre de Quim Monzó Olivetti, Moulinex, Chaffoteaux et Mary, està compost per diferents histories, que cada una d’aquestes es troba en cada capítol, en total hi han 15 histories.
Jo explicaré les 3 histories que hem van agradar més o les que més hem van distreure.

To Choose : En aquesta historia, ens explica com un home se’n va de la feina ja que es troba malament. Ell arriba a casa, i no entén perquè està malalt, fa feina a casa, es relaxa, però continua trobant-se malament. De cop i volta comença a desitjar matar algú, però no ho pot fer, se’n va de casa i comença a destruir materials, per fer desaparèixer les seves ànsies.

El regne vegetal: En aquesta historia apareixen com a protagonista un noi, i una noia que te problemes mentals. Aquests es troben per coneixer, ella s’enamora d’ell, i ell vol continuar quedant amb ella per mantenir relacions sexuals, però ella te por de que ell se’n aprofiti, per culpa del seu retràs mental.

Préssec de poma: Aquesta historia passa al cap d’un nen. Un noi va al cinema i allà s’enamora d’una noia molt bonica, comencen a sortir junts, i van més cops al cinema per recordar com es van conèixer. I dic que aquesta historia passa al cap d’un noi, per que en realitat està somiant.

VALORACIÓ PERSONAL:
Ha sigut un llibre molt raro, lo que menys m’agrada’t ha sigut que el llibre estigués dividit en 15 histories, tot hi així les histories eres molt divertides i molt rares. Aquest llibre l’he llegit gracies a la recomanació d’en Gaietà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: