L’illa de l’última veritat

24 11 2010

Títol: L’illa de l’última veritat

Autor: Flavia Company

Editorial: Proa

Any d’edició: Primera edició: gener del 2010

Resum:

El doctor Prendel és un home que de la seva vida se’n sap ben poc. Només se sap que està sol i que fa poc que ha arribat no se sap d’on a Nova York. L’ única que el coneix bé és la seva actual amant. Prendel, al veure que estava a punt de morir per una malaltia, decideix explicar-li a la seva amant la seva història.

Prendel era un estudiant que li agradava molt navegar, i un dia va convèncer dos amics seus, un noi i una noia, per anar en el seu iot a fer un viatge per la mar. Veuen un vaixell, que no saben quina bandera porta, sospiten que són pirates, però no fugen. Quan tenen als pirates a prop, se’n penedeixen. Els pirates els manen tirar-se a l’aigua per quedar-se amb el iot, però ells no volen. Un pirata fereix a l’amic de Prendel, i aquest respón matant un tripulant pirata. Els pirates maten els seus companys i ell aconsegueix escapar.

Quan està a la mar pensa que morirà, però arriba a una illa amb molta sort i nota com algú el salva. Descobreix que aquest algú és el que pensava que havia mort i que només té una ferida al turmell. Quan els dos estan més bé, el pirata li diu a Prendel que mitja illa per cadascú i que Prendel no podia anar a veure el tros del pirata, però el pirata si que podia visitar el de Prendel, i al veure que va armat, aquest ha d’acceptar.

Al cap del temps de viure a l’illa, i de veure’s molt poc, acorden que es trobaran cada dimarts, per saber si estan bé. Prendel li demana un llibre, ja que nota que el pirata té coses que no pot haber trobat a l’illa. Prendel no li torna el llibre en el temps acordat, i un dia va a la part del pirata, ell el veu i el fereix. Quan està curat torna a la seva part de l’illa. Al cap d’uns dies, decideix anar a la part de l’illa del pirata nedant i veu que aquest busca alguna cosa desesperadament. Un dia el pirata va a veure a Prendel i li diu que ja poden marxar, que ja ha trobat el que buscava, els diamants. Prendel a la nit està inquiet per si el pirata el mata, i de bon matí, és ell qui mata al pirata i marxa amb tots els diamants.

Aquesta és la història secreta de Prender, que només sap la seva estimada, però que vol que la sapiga tothom.

Valoració personal

Crec que aquest llibre és molt bo, i que t’explica les coses d’una manera que no pots deixar de llegir-lo, que no t’adones que passa el temps mentre el llegeixes.

Recomanació

Recomanaria aquest llibre a qualsevol persona amb ganes de llegir, ja que és un llibre que pot agradar a tothom.


Accions

Information

Una resposta

24 10 2013
flavia

te equivocaste amigo, resumen pésimo.
el final no es así tal vez no lo entendiste bien.
Souza mata a prendel en la isla y se había ido a nueva york a hacerse pasar por el.

Deixa un comentari