Robinson Crusoe

27 01 2013

Autor: Daniel Defoe

Resum

La història comença quan Robinson Crusoe, un noi jove anglès, pren la decisió de fer-se mariner, cosa que els seu pares no fa gens de gràcia, ja que ells voldrien que estudies i es fes un lloc en la classe mitjana d’Anglaterra.

Un dia Robinson decidí marxar de casa i enrolar-se en un vaixell. Va explicar-ho a la seva mare, a la qual va fer prometre que no ho diria al seu pare.

Durant el viatge una forta tempesta va fer que Robinson es repensés si es tornaria a embarcar mai però va arribar a la conclusió que navergar era la cosa que més li agradava.

Un bon dia se li va presentar la oportunitat de viatjar en rumb cap a Àfrica i així ho va fer. Durant el viatge uns pirates els van atacar i van matar molts tripulants del vaixell i els que no, com Robinson, els van fer esclaus. Va estar esclavitzat uns anys i juntament amb un altre esclau van fugir ells dos sols, per mar. Durant el viatge per mar es va fer molt amic del seu company. Van estar navegant dies i dies i van aconseguir aigua potable en una tribu costanera fins que, finalment, un vaixell els rescatà.

Després va anar cap al Brazil on va guanyar molts diners i va aprendre tècniques de cultiu. Un dia, durant la seva estada al Brazil van sortir en busca d’esclaus i durant el viatge una gran tempesta els va agafar desprevinguts i van naufragar.

Robinson va arribar en una illa, on hi passà 28 anys. Va ser l’únic supervivent del naufragi. Cultivava, caçava i es pensava que estava sol a l’illa però un dia va descobrir uns canibals que es volien menjar a un indi el qual va ser rescatat per Robinson. Aquell indi va ser com el seu fill: l’hi va ensenyar el seu idioma, les tècniques de cultiu, la seva religió, etc. De nom li posà Divendres, dia en el qual el va salvar dels canibals.

Van estar junts sempre i quan finalment un vaixell els rescatà en Divendres se’n va anar a Anglaterra amb Robinson.

Valoració

El llibre m’ha agradat força però haver vist la pel·lícula ha fet que quan una cosa estava a punt de passar jo ja sabia què passaria i li treia emoció al llibre.

Personatge

Divendres: En divendres és un indígena d’una illa propera a la que habita en Robinson. Quan és rescatat per en Robinson estava apunt de ser assessinat i després menjat pels altres indígenas. Sap caçar amb arc molt bé i aportant els seus coneixements fa que la vida a l’illa sigui més fàcil. És el fill i alhora majordom d’en Robinson. Aprèn a parlar anglès i la religió cristiana. Finalment quan són rescatats va a Anglaterra amb en Robinson.

Guillem Teixidor Ayala

3r ESO A


Accions

Information

Deixa un comentari