El món perdut

23 03 2011

Títol: El món perdut

Autor: Sir Arthur Conan Doyle

Editorial: Bellaterra

Any: 2007

Resum:

Els personatges d’aquest llibre són:

  • Professor Challenger – científic.
  • Professor Summerlee – científic.
  • Ed Malone – reporter del London Journal.
  • McArdle – editor del London Journal.
  • Lord John Roxton – aventurer.
  • Gómez – guía mestís sud-americà i germà d’un tractant d’esclaus
  • Zambo – servent, molt lleial i de pell negra.
  • Gladys – Amor platònic de Malone.

Ed Malone, reporter del Daily Gazette, es va dirigir ​​al seu cap per aconseguir una missió perillosa i aventurera,de manera que pogués impressionar prou a la seva estimada, Gladys. McArdle, l’editor, envia a Malone a entrevistar-se amb el professor Challenger. Això era molt difícil ja que el professor havia agredit a altres periodistes enviats a parlar amb ell sobre el descobriment de dinosaures a Sud-Amèrica. Challenger va convèncer a Malone i el va convidar a una expedició a l’Amazones veneçolà. Dos personatges també formen part al viatge: el professor Summerlee i Lord John Roxton, un aventurer que coneix bé l’Amazones.

Després del llarg viatge, aconsegueixen arribar a l’altiplà amb l’ajuda de guies indígenes, que s’espanten supersticiosament en arribar a l’àrea, i fugen molt abans que l’expedició arribi al seu objectiu. Només cinc sud-americans es queden en els seus llocs: un d’aquests, Gómez.  Quan l’expedició aconsegueix a arribar sobre la part superior de l’altiplà, Gómez els atrapa allà destruint l’únic pont. El negre, Zambo, era lleial i va romandre a la base de la muntanya per ajudar en el cas que puguin trobar un camí de tornada.

Els expedicionaris decideixen investigar el món perdut. Són atacats per pterodàctils, poc després Roxton troba una mica d’argila blava que li desperta un enorme interès. Després d’explorar el terreny i d’estar a punt de ser devorats per dinosaures, els aventurers descobreixen que dues espècies d’humanoides viuen a l’altiplà. Aquests dos grups d’humanoides lluiten constantment entre si. Challenger, Summerlee i Roxton són capturats pels simis. Roxton va aconseguir escapar, i, juntament amb Malone, que no havia estat capturat, comencen una operació de rescat. Després de salvar-los inicien una fugida en què es topen amb la tribu humana. Sota direcció dels europeus, els homes primitius derroten els seus enemics simiescos i aconsegueixen la superioritat territorial.

Després de tot això tornen a Anglaterra portant amb ells un pterodàctil, que el van anomenar com a classe d’ocell desconegut. En un sopar a l’apartament de Roxton amb altres membres de l’expedició, aquest li mostra l’enigmàtica argila blava que, en ser esmicolada, revela diamants al seu interior. El seu valor, d’unes 200.000 lliures esterlines, és repartit entre els expedicionaris. Challenger utilitza la seva part per obrir un museu; Summerlee per retirar-se; i Roxton per organitzar un altre viatge al món perdut. Malone torna al seu amor, Gladys, per descobrir que es va casar amb un altre home mentre ell estava absent. Per no quedar-se a Anglaterra, es va oferir com a voluntari per a la segona expedició de Roxton.

Valoració i recomanació: Aquest llibre és molt entretingut, i el seu gènere d’aventura fa que hi hagi intriga. El recomano a tots aquells que els hi agradi llegir llibres d’aventura.

Daniela Mic

4t-A


Accions

Information

Una resposta

7 11 2014
miarons

es el pitjor llibre que eh llegit.

Deixa un comentari