LA NIT QUE LA WENDY VA APRENDRE A VOLAR

8 12 2014

JÚLIA CASADEVALL 3B

 

BIOGRAFIA DE L’AUTOR

És un aficionat a la literatura d’aventures i al còmic, durant el batxillerat va començar a escriure guions de còmics (activitat que constituiria la seva principal font d’ingressos durant més de deu anys). També sentia interès pel teatre. El 1965 es va posar a estudiar psicologia a Barcelona. Tot i que no va arribar a exercir-ne, la seva obra demostra un profund coneixement del món de la bogeria i l’obsessió. Va treballar com a guionista de còmics per a l’Editorial Bruguera fins al 1979. Escrivia historietes per a GranPulgarcito, Mortadelo, Trinca, Cavall Fort, etc.

Va començar a col·laborar amb revistes catalanes, espanyoles i franceses com ara Destino, Tiempo, Gimlet, Comix Internacional…

El 1977 va fundar amb uns amics la revista de còmics Troya-Trocha, amb la qual crea, al costat de la seva ex, la il·lustradora argentina Mariel Soria, el popular personaje de l’inspector Sam Ballunga.

El 1979 s’editen les seves dues primeres novel·les (Aprende y calla i El señor Capone no está en casa).

Des d’aleshores publica amb novel·les policiaques i literatura juvenil.

Com a guionista de cinema ha escrit Estoy en crisis (1982) i El Caballero del Dragón (1982), per al director Fernando Colomo.

Els seus inicis en la novel·la juvenil van ser al costat de Juan José Sarto.

RESUM

Aquesta novel·la es divideix en dues parts. La investigació a la casa de l’assassinat, i la part en la que la Wendy ha de lluitar per la seva vida.

Comença la nit en la que la Wendy fa 23 anys, en Roger i ella són parella i inicien una nit més de patrulla, però res és com fins llavors esperaven. Per començar en Roger li confessa a la Wendy que està enamorat d’una altra. Desprès tenen un avís d’assassinat a una casa de luxe. Aquí comença l’acció.

La Wendy de cop veu a una nena amagada que es diu Mon. Té uns 8 anys i a la Wendy el primer que se li ocorre és perseguir-la ja que veu quelcom estrany en ella. Intentant resoldre el misteri, descobreixen que a la biblioteca de la casa hi havia un museu ple de peces nazis i jueves.

L’objecte desaparegut era l’Ull de Déu, un símbol dels Illuminati. Durant la búsqueda, la Wendy veu la mort des de molt a prop, supera molts obstacles on ha de lluitar contra els assassins i utilitzar la seva pistola per defensar-se.

Finalment es troba amb que està a punt de morir ofegada. Llavors és quan recorda que va anar a una vident feia uns dies i que aquesta li va dir que als 23 anys moriria, però ella no ho consent. Té tan clar que no permetrà que tot el seu treball final es perdi, que pràcticament aquella nit, és la nit en la que la Wendy aprèn a volar.

VALORACIÓ PERSONAL

D’aquest llibre el que més m’ha agradat ha estat l’actitud de la protagonista davant tots els seus problemes. Sempre prenent-se’ls amb humor i sense donar-hi massa importància. Crec que aquest és un dels valors més importants que ens intenta ensenyar aquest llibre.

Personalment aquesta obra m’ha agradat. Compleix les meves expectatives d’una novel·la divertida i a la vegada intrigant, d’aquestes que vulguis o no t’enganxen.

A part aquesta lectura és fàcil de llegir, té vocabulari fàcil i no l’hi trobo cap dificultat. Recomanaria aquest llibre a qualsevol adolescent de la meva edat, ja que és un llibre molt entretingut.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: