La crida del bosc_Jack London

7 12 2014

Resum:

Aquest llibre, va sobre un gos que es deia Buck, era un gos gran i robust amb una gran intel·ligència a la seva mirada. Era un gos molt adorat per el poble on residia. Vivia amb el jutge Miller, en una gran mansió; en Buck controlava tot el que hi passava. En aquella mansió hi vivia molta gent, la família, els criats, etc.

Un dels criats, en Manuel, no estava satisfet amb el que cobrava, i per això, un dia, sense que ningú el veiés, es va emportar en Buck i el va vendre a un home de l’estació de College Park. A partir d’aquí, el pobre gos va anar passant d’amo en amo. El primer lloc on va anar a parar, després del llarg viatge en tren tancat en una gàbia, va ser amb un home que mai més va poder oblidar. Anava vestit de vermell, aquest home domava el gossos a base de cops de pal, i així és com va domar al pobre gos. Amb aquest home s’hi va quedar poc, comparat amb els altres amos.

El segon van ser dos homes, en François i en Perrault, amb aquests va aprendre a ser un gos per tirar trineus, que gràcies a la seva intel·ligència en va aprendre molt ràpid i li agradava molt fer aquesta feina.Amb els altres gossos va tenir molts enfrontaments, ja que tenia molt de caràcter. Al final, gràcies a la seva força va vèncer el cap dels gossos i ell va agafar la seva posició. Un dia que estaven descansant en un poble, uns bandolers es van emportar a Buck i els altres gossos. Amb aquests, ho van passar molt malament, la majoria d’ells van morir de fam o d’alguna malaltia.

L’últim amo en què Buck es va trobar va ser en Thornton, aquest amo va ser el millor per a ell, ja que el va salvar de la misèria en què es trobava amb l’anterior amo; en Buck es sentia molt agraït amb ell.

Una nit, en què Buck estava caçant, els Yeehats, una tribu, van atacar a Thornton i els seus socis i els van matar a tots, quan el gos va veure la massacre que hi havia volia venjar-se’n per això va perseguir als de la tribu i els va matar a tots. Des d’aquell dia, en Buck no va tenir mai més por dels humans.

Després d’aquell atac, en Buck era un gos lliure i es va unir a la manada de llops que vivia en els boscos.

 

Valoració:

Aquest llibre m’ha agradat molt, bàsicament perquè a mi els animals m’agraden molt i el llibre tracta de la relació dels humans amb els animals, en concret amb els gossos. El caràcter d’en Buck també m’agrada molt, perquè em recorda al meu gos. Jo recomano aquest llibre a tothom que apreciï els animals ja que s’ho passaran molt bé i es ficaran molt en la pell del protagonista.

 

Èlia Teixidor

3rB

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: