EL NEN AMB EL PIJAMA DE RATLLES-John Boyne (Ainoa Mesa)

7 12 2014

RESUM

Tracta de Brune, un nen de 8 anys que viu amb la seva mare, el seu pare el qual és soldat i el ascendeixen a comandant, la seva germana Gretel i la seva mestressa, a Berlín. Tots junts hauran de mudar-se, per problemes de treball de pare.

Quan Brune va veure la seva nova casa per primera vegada, es va quedar sorprès, era molt més petita que la seva casa anterior, era molt trist i molt freda, estava clar que no li agradava però havia de fer-se a la idea. Observant des de la finestra, li va semblar veure una granja a la que mare li prohibeix anar. Així i tot, Brune, un noi molt explorador, decideix anar a visitar aquell lloc. Allà coneix un nen de la seva mateixa edat, segons Brune, va vestit amb un pijama de ratlles i té un numero escrit, ell és Shmuel.

A mesura que van passant els dies Brune, descobreix, gràcies a Shmuel i la seva germana que allò, no era una granja, sinó un camp de concentració on habiten els jueus. El nou majordom el qual tenien era jueu, provinent del camp de concentració, és assassinat per un dels soldats de pare. L’endemà Brune, troba al seu estimat amic Shmuel a casa, Brune, li ofereix alguna cosa de menjar i el soldat, que el descobreix menjant, li diu amb un to amenaçador que acabi de netejar les copes, que ja parlarien ells dos a sols sobre que els passa a les rates que roben. Brune s’espanta, va diversos dies al camp de concentració i no troba a Shmuel. Després d’alguns dies, aconsegueix veure a Shmuel en mateix lloc de sempre, amb una ferida a l’ull.

Després d’una trucada de l’avi de Brune, que els fa saber que els bombardejat i ha mort la seva àvia, passen uns dies molt tristos i una altre de les noticies es que hauran de tornar a Berlin perquè mare creu que allò no es un lloc adequat per ells.

Brune, li explica a Shmuel tot el que li ha passat i Shmuel a ell li explica que el seu pare, fa dos dies desaparegut. Aquests dos, decideixen fer un túnel abans que Brune s’anés de nou a Berlín, per buscar el pare del petit Shmuel, i així ho fan. Brune un cop dins, descobreix que tot allò no és com la pel·lícula que projecte pare i ell veu des de un vidre.

Ell i Shmuel al costat d’un grup més de persones jueves de manera involuntària, entren en un lloc tancat, en el qual els intoxiquen i moren.

OPINIÓ PERSONAL

M’ha agradat molt aquest llibre, ja que mostra les dues formes diferents de vida, mostra que tot i que dos persones de oposades religions que estan en guerra, entre si no tenen perquè odiar-se. Aquest llibre, m’ha ensenyat que no el que la gent digui o faci pensar serà cert, abans de jutjar a algú, ho hauríem de conèixer. Malgrat la seva trist final, és un llibre amb molts valors.

 

 

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: