-EL GRAN JOC, de Carlo Frabetti

7 12 2014

Resum de l’argument:

-El Llibre tracta sobre un noi anomenat Leo, que és molt aficionat a les matemàtiques i els ordinadors. Tot comença un dia que volia jugar a les dames per internet i per jugar busca algú amb qui jugar, però per error busca a l’ordinador “vull jugar a jugar” en lloc de “vull jugar a les dames xineses”. Després veu que algú anomenat Hall li envia un missatge que li diu: “juguem a jugar”. El noi accepta jugar amb aquesta persona anomenada Hall a una sèrie d’enigmes i problemes matemàtics que aquest li proposa. Leo per superar aquestes proves li demana ajudar a la seva professora de matemàtiques que es diu Norma perquè ell  sol no s’ha en surt, són massa complicades. La professora encantada d’ajudar accepta ajudar amb dos amics seus que són matemàtics. Leo està tan entretingut amb els problemes que no li importa esbrinar qui és aquesta persona anomenada hall però hall no vol desxifrar la seva identitat. El nen amb l’ajuda de Norma i els seus amics finalment s’adonen que hall és un superordinador que ha après a manejar-se amb la seva pròpia intel·ligència artificial.

Biografia de l’autor:

Carlo Frabett, va  néixer a Bolonya el 1945, ara  resideix a Espanya des dels vuit anys i escriu habitualment en espanyol. Escriptor, matemàtic i guionista. Abans de dedicar-se a l’escriptura va tenir diverses ocupacions diferents, com socorrista, professor d’arts marcials o traductor de poesia italiana. També s’especialitza en divulgació científica (va ser director de la secció de passatemps lògics per a la revista Algo). Ha creat i dirigit diversos programes de televisió, com La bola de cristal, El duende del globo,  Ni a tontas ni a locas o Colorín Colorado. El 1998 va obtenir el Premi Jaén de Narrativa Infantil i Juvenil per la seva obra El gran joc, i el 2007, el Premi de Literatura Infantil Vaixell de Vapor per Calvina. És membre de l’Acadèmia de Ciències de Nova York, president de l’Associació Contra la Tortura, membre fundador de l’Aliança d’Intel·lectuals Antiimperialistes, i és soci de l’Associació d’Escriptors i Artistes de l’Orbe (ASEADLO). També és col·laborador de les publicacions Gara, insurgent, i altres mitjans alternatius com Rebel·lió o La Haine. Encara que és conegut per les seves obres infantils i juvenils, és un prolífic autor d’obres per a adults (La reflexió i el mite, 1990; El Llibre Infern, 2002; Contra l’Imperi, 2002; etc.).

 

 

Valoració:

Personalment m’ha agradat molt. És un llibre molt interessant i entretingut, tant la trama com la part de la història i pensament lògic proposat mitjançant exemples. Aquest llibre ma a sorprès perquè a mi els llibres no és que em fascinin però aquest llibre especialment ma convençut a llegir amb atenció hi ha passar-m’ho bé llegint.

 Recomanació:

Jo recomanaria aquet llibre per la gent especialitzada amb les matemàtica, ja que surten bastants tecnicismes en els problemes que es realitzen en els llibres. Es un llibre per la gent jove, parla sobre els problemes d’un nen jove. Es un bon llibre per els estudiants.

 

Ignasi de Sagarra 3r B

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: