LA PLAÇA DEL DIAMANT -Mercè Rodoreda

6 12 2014

Resum:

La Natàlia és una dona molt treballadora. Un dia va anar a la plaça del diamant amb una amiga, i va conèixer en en Quimet. Després de sortir durant un temps, es varen casar i van tenir dos fills: l’Antoni i la Rita.
Van passar els anys i estaven pitjor econòmicament, així que ella va haver d’anar a treballar. Va estar treballant molts matins durant molt de temps, però com la feina del seu marit no anava , ell decideix anar-se’n a la guerra. Anava passant el temps i cada vegada estaven pitjor i per poder viure, la Colometa va haver de vendre tot el que tenia. Després d’un temps, li van comunicar que en Quimet havia mort en batalla, ella no sabia que fer per alimentar els seus fills. En aquell moment, va pensar que el millor era morir-se i va anar a comprar salfumant, en arribar-hi, l’amo que es deia Antoni li dóna feina.
Poc després de treballar per a ell, li demana matrimoni i ella que no estava segura accepta.
Els nens creixen, l’Antoni decideix fer-se soldat i la Rita es casa amb en Vicenç, l’amo del bar del costat.
La Natàlia vivia feliç, però pensava en el seu passat amb en Quimet.

Autora:
Mercè Rodoreda va neixer en Barcelona el dia 10 d’octubre de 1908, i va morir en Girona el dia 13 d’abril de 1983, va ser una escriptora catalana. Va guanyar el Premi d’Honor de Lletres Catalanes en 1980. Ella va escriure poesia, teatre, contes o novel·les.

Les seves novel·les més importants van ser: La plaça del Diamant, Mirall trencat i Aloma.

Valoració:

M’ha semblat una novel·la molt ben escrita, ja que explica com es sentia la Natàlia en cada moment.  Amb aquesta novel·la, veus com vivia la gent a la guerra i tot el que havien de fer per sobreviure. També explica com una persona que vols mai la oblides.

Recomanació:

Li recomano aquesta novel·la als lectors que els agrada el gènere realista. Ja que explica com es passa una guerra i tots els sacrificis que fa una mare pels seus fills.

Jennifer González

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: