EL PALAU DE LA MITJANIT- Iratxe Mariscal

6 12 2014

1. Biografia de l’autor:

 Carlos Ruiz Zafón (Barcelona, 1964). Va estudiar al col·legi barceloní dels Jesuïtes de Sarrià i va estudiar periodisme anys després. Va ser director creatiu de publicitat de la important agència de Lorente.

La seva primera novel·la (el Principe de la Niebla, 1993) va guanyar el premi juvenil Edebé, cosa que el va animar a seguir escrivint. Va deixar la feina de publicista.

Es va casar i se’n va anar a Los Angeles, ciutat on resideix des del 1994, a escriure guions de cinema. La seva última novel·la que va escriure va ser  L’ombra del vent, llibre que va ser finalista del premi Fernando Lara del 2000 i que es va publicar al maig de 2002. S’han traduït totes les seves obres al català.

Ruiz Zafón és un gran creador de personatges, la qual cosa unit al seu expert domini de la tensió i la construcció narratives li permet articular trames d’extraordinària complexitat amb una simplicitat i facilitat enganyoses.

2. Resum de l’argument:

 El llibre tracte sobre la vida dos germans bessons, en Ben i la Sheere, els quals al poc temps de néixer, son separats per la seva àvia per tal de protegir-los  d’un assassí molt perillós que es diu Jawahal.

Cap dels dos germans sap que els persegueix un assassí, ni tan sols saben que son germans, fins que són majors d’edat (A la Índia és als setze anys) i la seva àvia els hi explica tot per obligació.

Quan neix en Ben, el deixen en un orfenat, on amb altres nois i noies amics seus acaben creant el Club del Palau de la Mitjanit.  Viu en aquest internat fins que fa els setze anys i coneix a una noia jove que també té setze anys que resultarà ser la seva germana, la Sheree. Es a partir d’aquell moment que en Jawahal intenta trobar als dos germans a la fi d’assassinar-los.

Durant molt temps, en Ben protegeix a la seva germana de molts perill inclús de trampes posades per en Jawahal, fins que l’assassí aconsegueix segrestar a la Sheree. A partir d’aquell instant tot el grup d’adolescents (el club del Palau de la Mitjanit) intenten rescatar-la, però no ho aconsegueixen.

La Sheere acaba morint al intentar salvar a en Ben d’una trampa d’en Jawahal, qui resulta ser el pare d’aquests bessons.

3. Valoració personal. 

Aquest llibre m’ha encantat des del principi i no em va costar gens seguir-li el ritme.  Cada nit, llegia unes quantes pàgines fins acabar-lo. Em pensava que finalitzaria d’una forma diferent, em vaig quedar sorpresa quan mor un dels personatges principals.

Al acabar-lo, volia tornar-lo a rellegir del que hem va agradar, i això no em passa sovint. Les situacions s’anaven fent més complicades i perillós cada vegada que llegia més

Em va cridar l’atenció la relació entre els de la colla d’en Ben: sempre van junts intentant trobar als seus familiars que encara estan vius.

Per últim crec que el final és molt inesperat, ja que el pare dels bessons assassina a la seva pròpia filla, la Sheree i desapareix en la obscuritat per assassinar a més gent. En Ben es torna a quedar sol ja que la seva àvia se’n va lluny per oblidar aquella ciutat maleïda.

4. Recomanació:

Aquest llibre el recomano a les persones que els hi agradi el misteri, la por, i la tensió, que en el meu cas van aconseguir que no em parés fins acabar-lo.

Els gèneres que tracte el llibre són terror, fantasia i aventures. Per tant si no us agrada cap d’aquests gèneres, aquest llibre tampoc ho farà.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: