UN ESTIU AMB L’ANNA

4 12 2014

Autor: Núria Pradas i Andreu

Resum del llibre:

L’Oriol era un adolescent que te els pares separats i ell no entenia perquè. Amb el seu pare no s’hi veia casi mai ja que vivia a l’estranger. La seva mare va decidir anar a passar l’estiu a Sant Pol, un petit poble prop de la costa, però ell no volia ja que també hi anava amb ells en Joan, el novio de la seva mare. A l’Oriol no li queia gaire bé en Joan, però finalment va anar a estiuejar a Sant Pol.

L’Oriol s’avorria molt allà, fins que un dia va decidir entrar a un bar que hi havia. Al bar es va trobar amb en Ramon, un company de la seva del seu institut. En Ramon l’i va presentar la seva colla d’amics i van convidar a l’Oriol a sopar amb ells a la platja. Van anar tots junts a sopar i a beure alcohol a la platja i l’Oriol, per no ser menys també en va beure. El que no sabien era que l’Oriol no podia beure alcohol i el van haver de portar a casa entre quatre persones.

Una noia de la colla, l’Anna, anava a veure com estava l’Oriol desprès del que va passar i es van enamorar. Quedaven cada dia i s’ho passaven molt bé junts. En Pep, un noi de la colla que estava enamorat de l’Anna, intentava que l’Anna i l’Oriol estiguessin malament però no ho va aconseguir.

Al cap d’un temps d’estar estiuejant a Sant Pol l’Oriol va decidir marxar uns dies a uns campaments i va haver de despedir-se de l’Anna i de tots els seus amics de la colla. L’Anna i l’Oriol s’escrivien cartes cada dia i s’explicaven com estaven i el que els hi anava passant durant l’estiu…

El dia que l’Oriol havia de tornar de campaments l’Anna va decidir fer-li una sorpresa i anar-lo a buscar. Li va demanar a en Pep que la portes amb moto fins on havien d’anar a buscar a l’oriol. Però l’Oriol no es va trobar a l’Anna quan va sortit del campaments sinó a la seva mare plorant. La seva mare li va dir que l’Anna havia mort d’accident de moto quan venia cap a buscar a l’Oriol. Ell va culpar a en Pep per la mort de l’Anna però al saber que en Pep s’havia quedat en una cadira de rodes per a tota la vida va decidir anar a parlar amb ell per a que li expliques el que  havia passat. En Pep li va explicar que un cotxe se’ls va emportar per davant quan ells anaven amb moto.

L’Oriol, en veure que ell no tenia la culpa es va sentir molt malament per haver-lo culpat per una cosa tant greu i van acabar siguent grans amics.

Recomanació:

Recomano el llibre a tots els adolescents ja que segurament entendran millor la història perquè parla de adolescents.

Valoració:

A mi m’ha agradat molt el llibre ja que no acaba amb el típic final feliç de sempre, sinó que també fa adonar-nos que a la vida no hi ha res per sempre i pot ser que un dia una persona hi sigui el següent dia ja no.  També m’ha agradat perquè em sento molt identificada amb aquest llibre ja que jo també estiuejo en un poble petit pop del mar i tinc la meva colla d’amics allà.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: