Les mines del rei Salomó

4 12 2014

Autor:

Henry Rider Haggard

Resum:

Sir Henry Curtis surt d’Anglaterra cap a Àfrica a buscar el seu germà perdut.

En l’expedició va acompanyat del Capità de Marina, John Good i un caçador que viu a Àfrica, anomenat Allan Quartermain, el qual havia sentit a parlar que el germà de Sir Henry anava cap a les mines del rei Salomó, i era l’únic que sabia com arrivar-hi, gràcies a un mapa que li havia donat José Silvestre, uns anys abans. Comencen amb els preparatius de l’expedició. Van contractar Zulús perquè els acompanyessin, i entre ells l’Umbopa, que tenia molt d’interès en acompanyar-los.

Al començar el camí cap a les mines, topen amb una manada d’elefants, i aquí mor un dels servents Zulús que contractaren. Aviat vàren arribar al desert, que era el repte més gran que els esperava. Van aconseguir creuar-lo, i sort d’una bassa d’aigua que van trobar, que no es van morir de sed.

Van continuar el camí, tot seguint el mapa que tenien. S’alimentaven dels animals que caçaven, bàsicament antílops.

Un dia es troben amb un grup de natius, que no havent vist mai armes de foc, es creuen que són bruixots amb “tubs que maten”. Aquests natius els acompanyen al seu poblat, Kukuanalandia, on governa el rei Twala, assesorat per Gagool, una dona savia que ha viscut moltes generacions . Que coneixia el camí de les mines del rei Salomó, i que havia estat a la cambra secreta on s’enterraven els reis.

Durant el temps que viuen amb ells, descubreixen que el veritable rei és l’Ignosi (Umbopa) germà bessó de Twuala. Arrel d’això es desencadena una guerra civil, entre els partidalis de Twala i els d’Umbopa, en aquesta guerra mor molta gent.

En aquesta guerra mor Twala, i Ignosi es proclama rei.

L’Ignosi li demana a Gagool que si vol continuar vivint ha d’acompanyar als anglesos a la cambra secreta. Els hi acompanya però un cop allà els traiex i els tanca a la cambra del tresor, on ella hi mor atrapada per una pedra.  Allà dins tancats ho passen molt malament pensant que no en podran sorir però al final ho aconseguexin. En el camí de tornada passen a acomiadar-se de l’Ignosi.

La tornada a casa la fan per camí diferent del de l’anada, i en aquest camí s’hi troben en George, el germà de Sir Henry Curtis.

Valoració personal:

Trobo que aquest llibre és molt interessant ja que no pots parar de llegir, al principi pot semblar una mica aburrit però a mida que el nus es va entrelligant més, cada cop és més interessant i aixó és el que en dic la nicotina d’un llibre. En resum, que m’ha agradat molt, s’ha fer un xic pesat al principi però amb un moment l’he tingut llegit, m’ha agradat molt

Recomanació:

Recomano aquest llibre a tothom, als lectors i no lectors, als qui els hi agrada i als qui no, perquè a mi m’agarada llegir, segons quins llibres, però en especial aquest.

Pau Sanz Casadevall

3B

4 / 12 / 2014

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: