LA VOLTA AL MÓN EN VUITANTA DIES

2 12 2014

Resum del llibre:

La història comença el 2 d’octubre de 1872, quan Phileas Fogg fa una aposta juntament amb diversos cavallers de Reform-Club. L’aposta consistia a donar la volta al món en 80 dies, i la recompensa seria de 20.000 Lliures.
Aquest mateix dia Phileas Fogg i el seu criat van embarcar en el “Mongòlia” amb destinació a Suez.
Mentrestant en aquesta ciutat, esperava un detectiu encarregat d’esbrinar el robatori del banc de Londres, el detectiu es deia Fix, el qual creia que Phileas Fogg era el lladre.
El detectiu Fix va decidir seguir a Phileas Fogg cap a Bombai. Van arribar a Bombai, i després d’haver fet algunes compres Phileas i el seu criat, seguits per el detactiu, pugen en un tren en direcció a Calcuta. Abans d’arribar a Calcuta, descobreixen que  la via estava tallada i decideixen fer el viatge en elefant.
Mentre creuaven la selva, troben una desfilada on van a cremar a una dona ja que la tradició era que quan un home moria la dona i totes les pertinences haurien de ser cremades amb el cadàver,però salven a la dona. Finalment arriben a Calcuta.
Durant el viatge amb vaixell cap a Hong-Kong el viatge es retarda 24 hores i el vaixell cap a Yokohoma sortia al matí següent. Però Phileas i Aonda, la dona que van salvar de ser cremada, el perden.. Decideixen anar amb un vaixell petit i Fix els acompanya.
Van arribar  Yokohama i van embarcar al costat del criat cap a Amèrica.
Arriben a San Francisco, i allà agafen el ferrocarril fins a Nova York, però a les muntanyes rocoses són atacats pels indis. Després de perdre 20 hores, Fix li diu que per a arribar a Nova York han d’anar en trineu.
Phileas va acceptar  i  va arribar a Omaha a la tarda en comptes del matí. Van agafar un tren fins a Nova York i quan van arribar, el vaixell ja havia marxat sense ells.
Fogg va decidir comprar un vaixell però només el durà fins a Burdeos, ja que el capità només va acceptar dur-lo fins a allà. Van arribar fins a les costes d’Irlanda, al port de Queenstwon.
Una vegada allà, van anar fins a Dublín i després a Liverpool, on va ser arrestat per Fix, que havia estat amb ells durant tot el viatge
Alliberat i aclarit l’assumpte del robatori, Fogg va arribar a Londres on pensava que havia arribat tard, però el seu criat s’adonà que no era tard al parlar amb el reverend. Va avisar al seu amo i un segon abans que acabés el termini arriben al Reform-Club.
L’explicació a la seva equivocació era que anava en direcció al sol i els dies disminuïen per a ell quatre minuts com graus creuava en aquesta direcció. Per això al multiplicar 360º que té la circumferència terrestre per quatre, dóna les 24 hores que duia Phileas Fogg d’avenç, i així Phileas va guanyar l’aposta.

Recomanació:

Recomano aquest llibre a tothom, sobretot a les persones que els hi agradi viatjar i els llibres d’aventures ja que descriu molts de llocs i ciutats i també explica els que els hi va passant a els protagonistes cada dia.

Opinió personal:

Aquest llibre m’ha agradat molt ja que sempre l’he volgut llegir però mai havia trobat el moment. El que més m’ha agradat del llibre és que està molt avançat per haver-se escrit fa molt de temps ja que ells veien impossible poder donar la volta al món en 80 dies i ara es pot donar la volta al món en molt menys temps.

El que menys m’ha agradat del llibre es que hi ha molta descripció. Inclús hi havia un capítol sencer només dedicat a la descripció d’algun personatge o situació.

L’autor:

Jules Gabriel Verne (Nantes, 8 de febrer de 1828 – Aimens,24 de març de1905) va ser un gran escriptor françès conegut especialment per novel.les on apareixen molts temes de ciència-ficció i un nombre considerable d’invents tècnics. Una de les seves idees era la «novel·la de la ciència»: escriure aventures basades en els invents i avenços científics i tècnics.

Clara Ribas 3er D

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: