Cinc setmanes en globus, Jules VERNE

2 02 2014

La historia tracta sobre un viatja en globus des de l’illa de Zanzibar fins a les cascades de Gomina. Un explorador anglès anomenat Samuel Fergusson, el seu criat Joe i un amic anomenat Dick Kennedy emprenen aquesta aventura mitjançant un globus que han creat ells mateixos, el qual pot  pujar i baixar d’altura quan es convenient sense perdre gas.

Al principi del trajecte Kennedy agafa febre i  l’aconsegueixen curar elevant el globus per d’alt dels núvols.  La primera aturada és a Kazeh on Joe es transportat a un palau per ser curat. Al cap d’uns dies arriben a les muntanyes Auriferos a on salven  a un sacerdot dels salvatges, això els hi fa perdre bastant gas.

Al cap d’una setmana els hi comença a faltar aigua, això els hi provoca miratges. Al cap d’uns dies el globus se’ls hi para per falta de aigua i per sort, un cop de vent els condueix a un oasis on agafen tota la aigua possible.

Quan arriben al llac Chad uns ocells els ataquen i fan un forat al globus. Allà tenen que aterrar. Joe surt a explorar i per mala sort és perd. Quan Fergusson i Kennedy ja han arreglat el globus i estan a punt de abandonar-lo per culpa d’un huracà que s’apropa apareix Joe i poden marxar els tres sense cap problema.

En els següents dies tenen molts problemes amb el globus i perden molta altura. En el riu Senegal son rescatats per uns soldats francesos. Allà són transportats a un lloc provisional i és allà on acaba la seva aventura.

Finalment tornen a Anglaterra i allà els i entreguen el premi per la millor aventura del any.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: