JANE AUSTEN PERSUACIÓ

1 02 2014

PERSUACIÓ

Aquesta és l’última novel ·la de Jane Austen que va morir en 1817 .

En ella ens presenta a Anne , la filla de Sir Walter Elliot, un home  massa preocupat per les  aparences com per veure el que passa al seu voltant . L’anna té dues germanes : Elizabeth , major que ella bella i atractiva i de caràcter idèntic al seu pare , i Mary , la menor, ja casada amb Charles Musgrove. Enmig d’aquestes persones es troba Anne ,la qual  l’edat ” propicia ” per contraure matrimoni ja li ha passat .

Diversos anys abans Anne havia conegut a un oficial de la marina , Frederick Wentworth , pobre i sense cap oportunitat com  perquè una família com la dels Elliot accedís a un matrimoni amb un dels seus membres .   Anne estava disposada a casar-se. No obstant això , seguint els consells de Lady Russell , canvia de  opinió i trenca el compromís . Això dóna per acabada la relació i els enamorats es distancien . Anne es veu obligada a negar-se al seu amor i enfrontar llargs anys de solitud en els quals va perdent la seva joventut , però  no així el seu esperit , dolçor i intel · ligència .

No obstant això , la sort d’Anne canvia quan , després de tots aquests anys apareix novament en el seu cercle social l’ ascendit a capità Wentworth , enriquit per la guerra i altament atractiu. Encara que al principi el ressentiment i el dolor del rebuig anterior fan reticent a l’home , aviat Anne ho captivarà de nou donant-li a tots dos una nova oportunitat en la vida.

 OPINIÓ:

M’ha semblat un llibre molt interessant i entretingut. El recomanaria a persones de totes les edats i de tots els sexes.

 

 

Paula Calvo 4t-D

 

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: