LA PLAÇA DEL DIAMANT

28 01 2014

RESUM

La Natàlia era una jove que treballava en una botiga venent pastissos. Estava compromesa amb un noi que es deia Pere. La seva vida era una vida com la de qualsevol altra noia jove però tot va canviar quan va marxar a ballar en un envelat de Gràcia. Mentre estava ballant va aparèixer un noi que deia que volia ballar amb ella. Tant va insistir que finalment la Natàlia va accedir. Aquell dia la seva vida va donar un capgirell inesperat. Va passar a estar compromesa amb aquell noi que havia conegut ballant a la Plaça del Diamant. Es deia Quimet. Aquest canviar-li el nom i li deia sempre Colometa. Es van casar i van tenir dos fills; l’Antoni i la Rita. Vivien com una família modesta. La Natàlia treballava netejant cases i en Quimet era fuster. Tenien una bona vida, de felicitat i amor, però això va canviar quan mica en mica va entrar la República i, tot seguit la Guerra.

En Quimet va haver de marxar a la guerra i la Natàlia es va quedar sola amb els seus dos fills. Gairebé no els podia alimentar ja que la van fer fora del treball a causa de la crisi que deixava el pas de la Guerra. Per això va decidir portar al seu fill, l’Antoni, a un camp de refugiats per nens. Era la única solució per tirar endavant. No podia alimentar als seus dos fills i amb prou feines aconseguiria que la seva filla no morís de gana. Més tard dos milicians van anar a casa de la Natàlia i li van dir que el seu marit havia mort com un home, havia mort a la guerra. Això va destrossar-la completament però havia de seguir endavant pels seus fills així que va anar a buscar al seu fill. El seu aspecte havia canviat per complet: estava totalment rapat, amb les cames primes com dos pals i la panxa ben inflada. Tenia un rostre de tristesa. En arribar a casa el primer que va fer és anar amb les seves joguines i va anar a veure a la Rita. El primer que aquesta li va dir va ser que el seu pare havia mort.

Estaven en absoluta misèria, es passaven el dia dormint perquè no tenien diners ni per un àpat. La Natàlia, armant-se de valor, va decidir marxar a comprar salfumant a l’adroguer de les veces. Volia acabar amb la seva vida i amb la dels seus fills. No volia que patissin més. Quan va arribar a la botiga va comprar el salfumant però l’adroguer, veient la cara de patiment que tenia, va oferir-li un treball. La vida li canviava una miqueta a millor. Més tard l’adroguer de les veces que es deia Antoni va proposar-li matrimoni ja que tenia por a quedar-se sol el que li quedava de vida. Per tant, la Natàlia, va decidir acceptar ja que era un bé pels seus fills. Podrien tenir una vida digne com es mereixien.

El temps va passar molt ràpid. La Natàlia i l’Antoni portaven molts anys de casats i ara la que es casaria era la seva filla, la Rita. Va tenir un bon casament. Es va casar amb un noi molt guapo que era l’amo del bar que estava al costat de casa seva. El seu altre fill, l’Antoni, es va fer soldat.

Per fi, després de tanta i tanta misèria, van poder trobar la pau i la felicitat. La Natàlia estava aconseguint tornar a ser feliç però mai podria oblidar tot el que havia viscut i sempre creuria que en algun lloc del món en Quimet seguia viu.

VALORACIÓ:

Aquest llibre m’ha agradat molt tot i que és una novel·la una mica dura perquè és molt fort veure com una família passa tantes misèries i com la guerra ho destrossa tot. Ens mostra molt bé com vivia la gent en el segle XX. També ens ensenya com queda tot després de la guerra i el que moltes famílies han de fer per sobreviure. La protagonista d’aquest llibre ens narra la història com si no s’adonés de tot el que estava passant realment. No va començar a obrir els ulls de veritat fins que el seu marit va haver de marxar a la guerra i es va quedar sola amb els seus fills.

 JUDITH SANCES MILÁN

4ESOA

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: