El Retrat de Dorian Gray

28 01 2014

el-retrato-de-dorian-gray-portada-pelicula

Resum: Dorian Gray és un gran noi. Té una gran bellesa i una gran mentalitat. Basil Hallward és un gran pintor, i demana a Dorian de pintar-lo en un quadre. Dorian coneix a Lord Henry, molt amic del pintor, però aquesta amistat farà que Lord Henry “perverteixi” a Dorian d’idees molt cíniques i immorals. Finalitzat el quadre, Dorian començarà a sentir sentiments com l’amor. S’enamora d’una actriu del teatre, Sibyl Vane, però aquesta relació no acabarà gaire bé. Aleshores, el quadre comença a transformar-se, és a dir, al quadre li apareixen unes marques al costat de la boca, i pensa que és la seva ànima que s’està “pudrint”. Espantat, decideix amagar el quadre per tal de no descobrir el secret. Més tard, s’adonarà que la seva bellesa no ha canviat. Per tant ell no pot envellir mai, és el quadre que envelleix. Dorian tindrà problemes amb els amics que li envolta, i amb ell mateix.

Autor: Oscar Wilde (traducció de Jordi Larios) Oscar va ser un escriptor i dramaturg irlandès, el nom complet és Oscar Fingal O’Flahertie Wills Wilde. Va tenir greus problemes legals a causa de la seva homosexualitat, que el van dur a la presó durant una temporada.

Es reconeix per les seves obres, sobretot en teatre, on retrata la veritable cara de la societat noble de la seva època. En cadascuna de les seves obres demostra ser un gran coneixedor del comportament i pensament humà, i en les seves millor obres, fa ús de l’humor més anglès i més pur per descriure el món tal com ell el veia.

Valoració: És un llibre que pot agradar molt perquè, a part de la història que segueix, explica una filosofia del segle XIX, explica la societat i la forma de pensar que tenia la gent d’aquella època, i això fa veure coses que abans  poder ni ho sabies. El recomanaria també, perquè són aspectes diferents d’aquella època a aquesta actualment.

Anuncis

Accions

Information

One response

28 01 2014
girones7

Crec que esta moltbè.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: