Alícia al país de les meravelles

25 01 2014

ALÍCIA AL PAÍS DE LES MERAVELLES

AUTOR: Lewis CarrollAlice_par_John_Tenniel_22

 

 

 

RESUM:

L’Alícia està descansant amb la seva germana al costat d’un arbre. De cop, veu un conill que corre i diu <<Faig tard! Faig tard!>> mentre mira el seu rellotge sense parar. L’Alícia està aburrida, i decideix seguir aquell conill tan estrany. El conill salta per un forat que hi ha al terra, i l’Alícia s’hi deixa caure darrere seu. La caiguda se li fa eterna. Quan finalment arriba al terra, està en una sala on hi ha una tauleta amb una clau i una porta minúscula. També hi ha una ampolleta on hi diu: <<Beu-me.>> L’Alícia fa cas al cartellet, i inmediatament s’encongeix. Però quan va cap a la porta petita, s’adona de que la clau que l’obre està sobre la taula i ara per ella és impossible arribar-hi.

Durant la seva aventura coneix molts animals, i tots estan bojos. Coneix un ratolí, un grup d’ocells que s’espanten quan l’Alícia parla del seu estimat gat, una eruga que fuma, el gat de Cheshire que té un somriure d’orella a orella i sap aparèixer i desaparèixer com si res, un nen petit que només fa que plorar i té forma de porc, una llebre i un barreter que tot el dia prenen el té, perquè per ells sempre són les 6 de la tarda…

Al final aconsegueix passar la porteta on al darrera hi ha un jardí preciós. Allà hi van tots per jugar al cròquet, amb eriçons i flamencs com a pal i pilota. A l’Alícia ja no la sorprèn res, perquè porta un dia ple de sorpreses i ja està acostumada.

La reina, el rei i els seus súbdits són com un joc de cartes. La reina és una histèrica i vol tallar el cap a tothom. L’Alícia li diu a la reina que és absurd el que fa, i aquesta mana que també li tallin el cap a la nena. Quan tots els soldats estan a sobre seu, l’Alícia es desperta a sobre de la seva germana. Li diu que ha estat dormint tota la tarda.

VALORACIÓ:

M’ha agradat molt aquest llibre, és entretingut i mai t’esperes el que passarà. Els personatges que té són molt originals i es fan recordar.

 

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: