VIDA PRIVADA

10 06 2013

Títol: Vida Privada.

Autor: Josep Maria de Sagarra

Editorial: Proa

Any d’edició: Any 1932

Resum:

Vida Privada de Josep Maria de Sagarra, és una novel·la que passa a Barcelona, en els anys 30. Tracta sobre una família que pertany a la burgesia, aquesta família que ens diu s’anomena Lloberola. Aquesta novel·la es poden diferenciar dos parts clares. La primera part, que s’explica en els barris de l’eixample, parla sobre com era aquesta família, i ens diu que abans no tenien problemes però a causa de una crisi, ara tenen uns mals anys. El protagonista de aquesta novel·la és Frederic, i és el que es convertirà en l’hereu de la família. Aquest personatge no sol ser molt afortunat, ni per l’amor ni pel treball. També ens presenten al seu Germà Guillem, que encara viure també aquesta crisi, els dos germans no fan res per evitar-la. La segona part comença cinc anys més tard les coses estan igual que abans, ja que en Frederic i en Guillem no fan res per intentar treure a la família de aquesta crisi. Després més tard, en Frederic, torna ha fracassar i això fa que s’aïlli més de la seva vida.

Per finalitzar dir que aquesta novel·la mostra pobresa que hi havia en aquella època (anys 30) i podem veure-ho reflectit en un història de una família econòmicament normal i després d’aquesta crisi la podem veure mol malament i amb molts problemes

Valoració personal del llibre:

Aquest llibre ni m’ha agradat molt ni tampoc no m’ha agradat. El que passa és que l’he trobat una mica difícil d’entendre ja que no entenia massa el seu vocabulari i a vegades en alguns lloc tenia que tornar-ho a llegir ja que no sabia de que parlava.

Recomanacions:

Principalment aquest llibre el recomanaria a les persones que tinguin una bona comprensió de la lectura, ja que vida privada la demana. Després també el recomanaria a la gent que li agradi llegir qualsevol tema.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: