VIDA PRIVADA

10 06 2013

Títol: Vida Privada.

Autor: Josep Maria de Sagarra i de Castellarnau.

Editorial: Edicions Proa

Any d’edició: (Aquest llibre va ser escrit l’any 1932) Edició l’any 2007.

Resum del llibre: (200 paraules)

Aquest llibre de Josep Maria de Sagarra tracta sobre una família burgesa de Barcelona que té problemes econòmics i socials. La novel·la està dividida en dos parts molt diferenciades, la primera part tracta sobre un conflicte entre la noblesa i la aristocràcia i la segona part va ser escrita més tard, i tracta sobre després de la mort d’una persona del conflicte de la primera part. De Sagarra a partir de allà escriu sobre la República. Aquesta família, s’anomena Lloberola. A la novel·la apareixen molts personatges de la família, i el protagonista és un d’ells. En Frederic i el seu germà viuen una situació millor i segueixen les seves vides. La família Lloberola cada cop està més poc unida i això fa que els protagonistes tornin als temes dels diners i del sexe. La novel·la explica tot allò que enfronten els joves i els adolescents en aquella època. Finalment, Ferran de Lloberola mor.

Sagarra mitjançant aquesta novel·la descriu el període que viu el país, un període de llibertat política i de restauració de les institucions catalanes.

Valoració personal del llibre: Aquesta lectura m’ha semblat molt difícil, es un llibre molt complert ja que hi ha molta informació. A mi personalment m’ha costat moltíssim seguir endavant ja que no l’entenia i perdia el fil en cada moment. He hagut de estar molt atent. La història que es narra es molt interessant i m’ha agradat. He de dir que hi ha moltes coses que no he pogut entendre. En conclusió m’ha semblat un llibre interessant, ple d’intrigant i difícil.

Recomanacions: Aquest llibre el recomanaria a la gent que li agraden les histories d’aventures i d’amor o bé a la gent que li agrada la societat de la Barcelona de la seva època, es a dir, dels anys trenta. Aquest llibre no es un llibre que pugui llegir qualsevol ja que demana una qualitat lectora força alta. No és un llibre fàcil però s’hi t’agrada la intriga et podria interessar. Vull afegir també que és molt realista.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: