MIRALL TRENCAT:

10 06 2013

TÍTOL: Mirall Trencat

AUTOR/A: Mercè Rodoreda

RESUM:

Mirall Trencat és una novel·la escrita per Mercè Rodoreda el 1975 i narra la història d’una família barcelonina de classe alta.

La història comença amb una noia jove que es diu Teresa i està enamorada d’un home anomenat Nicolau. Aquesta relació dura molt poc perquè ell es mort al poc temps d’estar junts.

Començen a aparèixer nous personatges, el Salvador Valldaura, que coneix en el teatre el Liceu de Barcelona una noia molt maca, la Bàrbara; queden per anar a dinar junts i s’acaben agradant però, quan es trobaven en el punt màxim de la seva relació, la Bàrbara es suicida. Això fa que en Salvador Valldaura necessiti estar altra dona que serà la Teresa.

La Teresa i en Valldaura es coneixen i s’agraden, després decideixen casar-se i es compren una torre a San Gervasi. Un cop casats, tenen una filla i li diuen Sofia. La Sofia creix i coneix a un xicot, l’Eladi Farriols, que treballa de dependent a una botiga de roba on anava a comprar la Teresa. Més endavant, la Sofia i l’Eladi surten junts i decideixen casar-se però no ho fan en aquell moment ja que el pare de la Sofia, el Salvador, mor d’un atac de cor i la Sofia queda molt parada i trista. L’Eladi, però va estar sortint amb la Pilar Segura una altre novia i va tenir una filla (la Maria) que viuria amb ells. Quan el temps ha fet que la Sofia es recuperés es casen i tenen dos fills: el Ramonet i el Jaume, juntament amb la Maria, filla de l’Eladi. Després d’uns anys el Jaume mor assassinat pels seus germans, i la Maria acaba morint al suicidar-se, al tirar-se de la teulada de casa seva. El Ramonet, un cop es fa més gran se’n va de casa i no es torna a saber res d’ell. Mentre que l’Eladi, el marit de la Sofia acaba morint també.

La novel·la acaba amb la mort de la Teresa (la mare de la Sofia), que és la que més viu i dóna les seves propietats a la seva cuinera (l’Armanda) ja que la Sofia, al veure que tothom a mort decideix anar-se’n a viure a França.

VALORACIÓ PERSONAL: 

Crec que es un llibre que és molt liós amb tots els persoantges i les morts que hi arriba a haver-hi a aquest llibre.

RECOMANACIÓ:

A mi personalment no m’ha agradat aquesta novel·la però com bé ja heu vist al resum depés dels vostres gustos si el voleu llegir o no, jo personalment no el recomano per llegir.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: