MIRALL TRENCAT

10 06 2013

TÍTOL: Mirall trencat.

AUTOR/A: Mercè Rodoreda.

EDITORIAL: Edicions 62.

ANY D’EDICIÓ: 1983 (aquesta edició).

INFORMACIÓ DE L’AUTOR:

Mercè Rodoreda i Gurguí va néixer a Barcelona el 1908 i va morir a Girona el 1983. Va ser una escriptora catalana que està considerada l’escriptora de llengua contemporània més influent. La seva obra comprèn tots els gèneres literaris; va conrear tant la poesia, com el teatre o el conte tot i que destaca principalment en la novel·la.

RESUM:

Mirall trencat narra la història d’una família de classe alta barcelonina. Destaca per la gran quantitat de personatges que hi apareixen.

Teresa, una noia jove s’enamora de Nicolau, amb qui té un fill il·legítim. Després es casa amb un home gran, que es mor poc després de casar-se. Per tal d’amagar el màxim el secret del seu fill il·legítim, Teresa el dóna en adopció, però en realitat, li dóna al seu pare biològic, a Nicolau. Nicolau i la seva dona cuiden el nen com un fill seu. Teresa esdevé la padrina del nen per poder veure’l.

Quan el marit de Teresa mor, aquesta es casa amb Valldaura i van a viure en una torre. Un cop casats, tenen una filla que es diu Sofia. Quan la Sofia creix, es casa amb l’Eladi. L’Eladi tenia una filla il·legítima que es deia Maria, i que la Sofia i L’Eladi, van cuidar com si fos filla dels dos. A més, també van tenir dos fills, en Ramonet i en Jaume. Els dos germans no l’estimaven i al final l’assassinen. La Maria també acaba morint. Es suïcida tirant-se de la teulada a un llorer. Quan en Ramonet creix, se’n va de casa, i ja no se’n torna a saber res més d’ell. Al final, L’Eladi també mor. Finalment, la història acaba quan Teresa, la mare de la Sofia, acaba amb la mort de Teresa.

VALORACIÓ:

Jo penso que és una història molt bonica, el que passa és que és molt complexa, amb molts personatges, i has d’estar molt concentrat per no perdre el fil. No obstant, és una història entretinguda, tot i que és difícil de llegir.

RECOMANACIÓ:

Bé, com he dit abans, és una història difícil de llegir, per tant, jo la recomanaria a la gent que li agrada llegir, ja que si no t’agrada i no et concentres, perds el fil de la història ja que té molts personatges i comprèn un temps bastant llarg, tres generacions d’una família.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: