La plaça del diamant – Merçé Rodoreda

10 06 2013

Any d’edició: 1962

Editorial: Planeta

Resum:

Tot comença a Barcelona, una noia, la Natàlia. Natàlia en una festa a la Plaça del Diamant coneix a en Quimet que per casar-se amb ell deixa al seu marit i el seu treball. Més tard es casen i tenen 2 fills: Antoni i Rita. Quan va començar la guerra el seu marit, en Quimet va tenir que lluitar en la guerra on va morir i ella per sortir de la pobresa va vendreu tot. Va acabar sense res. Va decidir suicidar-se però en venien les sals fumants va conèixer a l’Antoni qui li va proposar treballar per ella. Més tard l’home li va proposar casar-se i ella va acceptar. Era un bon pare i els mantenia. Quan va créixer el fill de la Natàlia es va convertir en soldat però va sobreviure i va anar a veure a la seva germana en el seu casament. Tot acaba quan la cerimònia ja ha acabat i ja són a casa.

Valoració:

Crec que és un bon llibre, però a mi no m’agrada gaire ja que tot és molt psicològic i posar-te en el paper de la protagonista ha de ser molt dur. 

Recomanació:

Recomano aquest llibre a qui li agradi aquest tipus i en els que apareix la guerra civil ja que  ens presenta com viu una dona viuda, soltera amb dos fills fins que troba la solució.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: