La metamorfosi

10 06 2013

Autor: Franz Kafka

Editorial: Educaula

Resum:

Aquest llibre explica un fenomen estrany que li passa a Gregor Samsa, un home que un dia després d’haver dormit de mala manera s’aixeca i es un animal, tenia moltes potetes i una closca, era un insecte horrorós. Només d’aixecar-se ja pensava en la feina, com havia dormit més de lo usual arribaria tard i estava molt preocupat, al principi no podia aixecar-se però quan finalment ho aconsegueix sona el timbre, un senyor que treballava a la mateixa  l’empresa ja l’anava a buscar, no deixaven passar ni una. Quant descobreixen que es un insecte el senyor s’espanta i surt precipitadament de casa, Samsa intentava disculpar-se per el retard i per tot aquest fet, però cap l’entenia. Com Samsa no podia treballar per cobrir deutes la seva germana, mara i pare busquen feina i poc a poc deixen de encarregar-se d’ell i d’alimentar-lo. L’únic que fa Samsa es destorbar, contracten a una nova minyona més vella que es la única que no li fa por l’insecte. Al cap d’uns dies després de molts esdeveniments Samsa mor i cap de la família fa cas, només la minyona de la qual la resta de la família tampoc escolta. Al haver mort Samsa, el pare, la mare i la germana es donen conte que amb els diners que aconsegueixen ja tenen prou i es demanen el dia lliure i van a donar un vol, en aquell moment el pare i la mare es donen conte que la seva filla ja es tota una dona i l’han de buscar un bon marit.

Valoració:

Realment trobo que és una història força estranya i curiosa, el fenomen que un home un dia qualsevol s’aixequi i sigui un insecte del qual poc a poc deixen de fer cas no es la típica, però de fet crec que descriu un personatge que es queda al marge de la societat, que per si sol no pot fer res i l’han de mantenir, i a causa d’això al final mor. Haig de reconèixer que no m’ha acabat d’agradar ja que m’he quedat força igual, no trobo que m’hagi aportat gaire cosa.

Recomanació:

Aquest es el segon llibre que llegeixo d’aquest autor i haig de dir que aquest tal i com el primer,  els trobo fàcils i ràpids d’entendre i llegir. Es un llibre que qualsevol que estigui interessat en llegir alguna historia fora de lo normal potser li agradaria, la recomano a tota persona apassionada per la lectura amb temps lliure.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: