Vida privada

9 06 2013

Autor: Josep Maria de Sagarra

Editorial: Editorial Proa

Any de publicació: 1932

Resum:
La novel·la Vida privada de Josep Maria de Segarra transcorre a Barcelona durant els anys 30. Aquesta novel·la esta dividida per dos parts.
La novel·la comença quan la família LLoberola, una família burgesa dels anys trenta passa per un mal moment econòmic després de haver viscut molts anys sense preocupar-se. Fredercik el protagonista ens explica retrocedeix en el passat i ens explica el seu casament amb Maria Carreres el qual va acabar, Frederick tampoc té feina. Ell i el seu germà Guillem formen part de la família LLoberola juntament una altre germana i el germà petit. Al cap d’un temps Frederick coneix una dona la qual li causa problemes. En aquesta primera part, Sagarra ens explica els fets.

A la segona part ens explica quan tot ja ha passat. Quan han passat 5 anys. En aquesta part fa una petita descripció de l’evolució que ha patit Barcelona des de els darrers 5 anys. Frederick va a viure el camp. En Guillem viu mantingut a causa de la prostitució. Ferran de Lloberola, el fill petit i germà d’en Federick i en Guillem és assassinat a la sortida de un prostíbul. Ell tenia els mateixos defectes que el seu pare Tomàs, era covard i feble.

Valoració:
Aquest llibre m’ha agradat llegir-lo, però hi han hagut fragments que no he arribat a entendre. En aquesta novel·la m’he adonat de la misèria de l’època que és semblant a l’actual, com una família que estava bé econòmicament, acaba en el fracàs.

Recomanació:
Recomano aquest llibre a les persones principalment que els i agrada llegir. També a les persones que els i agrada la història ja que aquesta novel·la està basada en l’aristocràcia dels anys 30.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: