La Plaça dels diamants

9 06 2013
  • Títol: La plaça del Diamant
  •  Autora: Mercè Rodoreda
  • Any de publicació: 1962
 

La Plaça dels diamants és una novel·la psicològica escrita per Mercè Rodoreda a l’any 1962. És una novel·la situada en la postguerra.

La història comença en una plaça on la protagonista: Natàlia és troba amb en Quimet i s’enamoren. Després d’un moment és casen i  comencen a viure junts, són feliços i tenen molts motius per seguir junts i decidir tenir fills: primer tenen a l’Antoni (Toni, com li diuen) i després a la Rita. Amb el pas del temps Natàlia es dóna compte de que el seu marit no li tracta del tot bé, discuteixen molt i no coincideixen en gaires coses a l’hora de prendre decisions. Però la vida segueix, fins un dia, quan en Quimet decideix marxar a la guerra amb uns amics seus. Natàlia que abans es guanyava la vida netejant les cases de altres persones, es queda sense feina, no té res per alimentar als seus fills, i amb la tragèdia noticia de que en Quimet mor a la guerra, decideix desfer-se de la seva vida i la vida dels seus fills, perquè no veu cap sortida. Surt un dia de casa seva per anar comprar salfumant en una drogueria, per portar a fi el fet, però allà coneix a l’Antoni, que treballa a la drogueria, i que convenç a la Natàlia perquè treballi per ell , i així de alguna manera guanyar-se la vida. Finalment els dos s’enamoren i en Antoni li demana per casar-se, ella es casa i pensa que seria la millor manera de començar una vida nova i al menys tenir menjar per ella i els seus fills.

Opinió personal:

En la meva opinió, crec que la plaça dels diamants, és un llibre molt maco i interessant, perquè explica molt bé les situacions per les que passava la gent després de la guerra, i com s’havien de fer per poder sobreviure. Encara que també en alguns moments m’ha semblat pesada ( més en els moments en els que comença a explicar les coses molt detalladament i sembla que la novel·la no avanci ). Però crec que es una novel·la molt interessant i entretinguda, un cop que t’enganxes.

Recomanació:

Jo crec que aquesta novel·la l’hauria de llegir les persones a les que els hi agradin la història o una novel·la molt detallada, i pensada per posar-se en la pell dels altres per poder sentir realment el que pretén dir la història. I per aquells que tenen molta paciència al llegir, perquè en alguns moments es fa una mica pesada.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: