Contraban

9 06 2013

Autor: Josep Pla

RESUM

Victor es un home vinculat al mar, i per raons que desconeixem va haver de vendre al Mestral, la seva embarcació. Lloga una casa a Cadaqués, i en un primer moment només ens descriu la casa. Aleshores des del seu sofà pot tornar a contemplar el seu estimat Mestral i el seu patró, en Baldiri, amb el seu cunyat, en Saldet. Aquest home a vingut a buscar al protagonista per proposar-l’hi fer un viatge cap a França, per aconseguir productes de contraban.

Al acceptar, els personatges inicien el viatge a Cadaqués i es dirigeixen al Golf de la Selva passant a prop de Roses. Una vegada allà, es troben amb un amic, Quimet de la Selva, que els dóna unes recomanacions per poder entrar al estany de Salses. Aleshores s’encaminen cap a Cervera, on Baldiri fa venta de dotze mallals d’oli. Seguidament a Banyuls, on s’estan un dia. Passen per Portvendres, també per quedar-se un dia. Allà coneixen a Monsieur Forgas. Han acabar arriben a Cotlliure per arribar després als estanys de Salses.

El seu viatge es fa en va, perquè amb l’home amb qui devien fer negocis no aparegué i tornaren sense res; però pel Victor, si que va tenir valor, perquè va gaudir amb els paisatges i també perquè el Mestral el va fer reviure molts records, ja que el relat està basat en una vivència real del mateix Pla.

VALORACIÓ

És el primer llibre de Josep Pla que vaig llegir, i he de confessar que em va agradar molt. Com descriu cada detall, el menjar…tot plegat, sembla que el viatger siguis tu.

RECOMENACIÓ

Recomanaria aquest llibre a la gent que li agraden els llibres de aventures i que els hi agradi pensar que ets tu el que ho fa. És un llibre on descriu molt les coses i per tant t’ha d’agradar imaginar.

Eduard Colomer

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: