El castell dels destins encreuats

8 06 2013

Títol: El castell dels destins encreuats

Autor: Italo Calvino

Editorial: Columna

Any d’edició: 1998

Moviment literari:

Aquest llibre va ser escrit al segle XX i pertany a la literatura de la postguerra del moviment avantguardista. En aquesta literatura es consoliden els subgèneres novel·lístics, especialment la literatura fantàstica i de ciència ficció i neix la novel·la d’espies. Italo Calvino, entre d’altres, introdueix la literatura fantàstica on els límits del que és real són difusos.

Resum:

El llibre comença amb l’entrada d’un home a un castell enmig d’un bosc i hi troba gent asseguda menjant. Ell s’uneix a una de les taules i quan intenta parlar perquè nota massa silenci, s’adona que tots han perdut la parla, inclòs ell. Cadascú vol explicar la història de com ha arribat a allà i ho poden fer quan un dels homes porta unes cartes de tarot i comencen explicar utilitzant-les.

En el llibre s’expliquen moltes històries diferents, de cadascun dels homes i dones de la taula però jo només resumiré les dos que m’han agradat més:

Història de l’alquimista que es vengué l’ànima: Tracta d’un home que volia saber com es produïa la transformació dels metalls i es troba un mag que li ensenya com transformar-los a or a canvi de l’ànima de la ciutat construïda amb aquest or. Quan la ciutat ja està feta els guàrdies aturen a tothom que hi vol entrar i ningú sap perquè fins que un dia, una noia que portava aigua els hi pregunta perquè ho fan i ells li contesten que tenen por que les ànimes de la ciutat caiguin en mans del diable i ella els hi replica que ja no tenen ànima per donar-li.

Història del regne dels vampirs: Tracta d’un rei que, amb el seu bufó, segueix a la seva esposa, que ha sortit d’amagat del palau. El bufó el guia cap a un bosc i li diu que el que ell no controla és el que hi ha dins. Quan el rei hi entra troba tot ple de cadàvers i un enterramorts que li explica què hi fan allà tots enterrats. Poc més tard veuen una dona encaputxada i el rei la segueix per veure què amaga. Quan la dona s’atura davant d’un cadàver i es treu la caputxa, el rei s’adona que s’assembla a la seva dona i el cadàver s’assembla a ell. Al veure que en el seu regne hi ha vampirs i bruixes demana ajuda a l’enterramorts, que li diu que no cal que enviï cap exèrcit perquè quan surt el sol tots es transformen en animals petits i, amb una trampa, podran capturar la bruixa. Tot surt segons el pla i llancen la bruixa fora de la Terra. Aquella mateixa nit, la reina salta de la Torre i mor electrocutada per uns fils elèctrics. Desprès d’això, tots acusen al rei i el van a capturar perquè creuen que és un vampir.

El protagonista també acaba explicant la seva història amb les cartes però no m’ha agradat gaire aquesta història i per tant no l’explicaré.

Valoració:

Aquest llibre m’ha agradat força perquè són un conjunt de històries fantàstiques. Crec que els personatges han estat molt ben explicats ja que quan et deien la carta a qui s’assemblaven ja t’imaginaves la persona. Tot i així, ha sigut una mica difícil de llegir, més cap al final, perquè hi posaven massa cartes pel mig i moles vegades em perdia i ja no sabia de quina parlaven. Crec que ha sigut força interessant llegir-lo ja que mai havia llegit un llibre semblant.

Recomanació:

Jo recomanaria aquest llibre a aquelles persones que els hi agradin les històries fantàstiques. Aniria bé que aquestes personen no els costés gaire llegir i entendre les coses ja que cada carta té un significat diferent per a cada persona i molt sovint et pots confondre, i per conseqüència, no entendre la història.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: