VIATGE AL CENTRE DE LA TERRA

7 06 2013

VIATGE AL CENTRE DE LA TERRA

Otto Lidenbrock, es un professor, l’Otto havia cridat el seu nebot Axel, per ensenyar-li un manuscrit amb molt valor que era de l’Arne Saknussemm, un alquimista d’Islàndia. Després desxifrar-lo Axel va descobrir que s’hi explicava com arribar al centre de la Terra. El professor va decidir anar al lloc que posava al pergamí, amb el seu nebot. Aquest s’hi va negar ja que pensava que era una empresa impossible. Tot i així Lidenbrock va decidir que havien d’anar-hi.

Axel no va tenir cap opció i va acompanyar el seu oncle a Islàndia. Van arribar a la capital d’Islàndia, Reykjavík, que esta molt a prop del volca per el que s’havien ficar al centre de la terra.

Per a acompanyar-los al centre de la terra van contractar a en Hans, un guia del país. Van comprar menjar, eines, armes, i una farmaciola començar a anar al volcà.

Van començar a baixar la part de dins del volcà. En el fons del cràter hi havien tres xemeneies. Gracies al pergamí, sabien de quina de les tres xemeneies era la correcta. El primer dia van baixar durant onze hores.

Al matí següent van caminant cap a dins de la Terra. Després de baixar durant set hores seguides, van descansar, i van baixar sis hores més fins que van estar al final de la xemeneia, van trobar amb dos camins. El professor va decidir prendre el de l’Est i es va equivocar, i el tercer dia es van quedar sense aigua i van tornar a la xemeneia per anar a l’Oest.

Volien trobar una font d’aigua per sobreviure però no s’escoltava cap ni es veia cap indici d’aigua, però al final en Hans, va trobar un rajolí d’aigua sota les roques. Van foradar la pedra i van aconseguir aigua,  però estava a 100 °C de temperatura. La van  refredar i la van beure i guardar.

Al dia següent, van seguir caminant, baixant i acostant-se al centre de la terra. L’Axel es va despistar del seu oncle i de Hans i es va perdre en un laberint. Es va posar a córrer sense saber a on anava i va caure, gracies a la caiguda va trobar al professor. Van veure que estaven al costat d’un mar, estaven en una cova enorme. A prop d’allà hi havia un bosc de bolets i van trobar restes d’animals.

Van construir una barca i d’aquesta manera van iniciar una viatge per buscar sortides a les altres costes del mar. El viatge per mar va ser molt llarg. Durant el viatge es van trobar amb monstres però estaven lluitant entre ells i no van veure la barca.

Van seguir el camí, però va començar una tempesta. Després van veure un disc de foc en l’espai molt ràpid i els va fer malbé la barca, i van anar a parar a la costa. L’Axel i el seu oncle es van salvar gràcies a en Hans. Van aconseguir rescatar unes quantes coses.

El professor, volia agafar la barca per seguir el viatge.

Van trobar un esquelet humà. Van seguir explorant i es van allunyar de les ribes de la mar arribant a un bosc. A sota dels arbres van veure animals gegants i un home amb un cap molt gran fent de pastor del ramat dels animals. Els va semblar que era una visió però van marxar corrents a on havien deixat la barca. Quan marxaven van trobar un punyal de l’alquimista que havia escrit el pergamí­.

Per seguir el viatge havien d’anar per un túnel però una roca enorme obstruïa l’entrada i no podien passar. Van trencar la roca amb pólvora, però l’explosió va provocar un terratrèmol i el mar es va emportar la barca a la caiguda. Els tres pujaven sense parar, estaven en un pou estret i l’aigua els pujava cap amunt, estaven en una erupció. La barca va sortir disparada per el forat del volcà cràter.

Quan l’Axel va obrir els ulls, va veure que estaven a la superfície de la terra.

Estaven a Stromboli, en el Mediterrani. L’Axel i el professor van tornar a casa. La notícia del seu viatge al centre de la Terra la sabia tothom però ningú els va creure. Però diversos informes d’Islàndia van canviar l’opinió de la gent.

El professor i l’Axel van passar a ser famosos i en Hans va tornar a Islàndia.

El llibre m’ha agradat força, sobretot quan aconseguien sortir de la gran cova subterrània, ja que jo mateix sentia la angoixa que sentien ells.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: