Vida privada

6 06 2013

Títol: Vida privada

Autor: Josep Maria de Sagarra

Editorial: Edicions Proa

Adquisició del llibre: Aquest llibre l’he agafat de la biblioteca de Sant Gregori en concepte de préstec.

Resum del llibre:

Vida privada és una novel·la escrita per Josep Maria de Sagarra la qual està estructurada en dues parts: En la primera es pot observar la vida que du a terme la família Lloberola, que en quant a la qualitat d’aquesta clarament ha caigut en picat després de passar uns molts bons anys de glòria. Tot i així, intenten dissimular aquest fet degut a que no els hi agrada, òbviament. L’hereu familiar, Frederic, és un home que es pot considerar un fracassat, ja que ha fet aigües tant en el matrimoni com en l’àmbit laboral. Aquests fets propicien la cerca per part de Frederic d’una amant que li ofereixi companyia, però malauradament és víctima de la seva pròpia decisió ja que en surt perjudicat. En quant a l’àmbit familiar, el mateix Frederic i el seu germà es desentenen dels fets succeïts i sembla que no li donen gaire importància. Conseqüentment, no realitzen cap acció per tal de rectificar els errors familiars comesos i recuperar tot el terreny perdut.

La segona part de Vida Privada comença al cap de cinc anys quan la víctima del xantatge ha mort, tant Frederic com el seu germà naveguen a la deriva i els fills del primer estan involucrats en assumptes perillosos degut als diners i el sexe.  També menciona la instauració de la República, i trobem una gran defensora d’aquesta, Hortènsia Portell, catòlica i republicana pura. En quant a la família Lloberola, es fa referència a la nova generació de tal, formada per la filla gran i el petit de l’hereu, nascuts amb els problemes familiars com a principal entrebanc.  Tant en Guillem com en Frederic es senten derrotats i el primer s’aïlla del mon degut als seus fracassos a la vida. La María Lluïsa, gran perjudicada pels problemes familiars, creix sense el suport moral dels pares i fa seva una part de la ciutat.  Els personatges de la novel·la condicionen de nou els seus actes al sexe i els diners.

La novel·la finalitza  amb el símbol de la ciutat de Barcelona, Pilar Romaní, tal i com cita el llibre, considerada una garantia de futur.

Valoració del llibre:

En termes generals, estic bastant satisfet un cop finalitzada la lectura. Vull destacar que els primers capítols se m’han fet més llargs que un dia sense pa, però a mesura que avançava el llibre he anat agafant interès per l’obra, de manera que m’ha acabat agradant bastant. Tot i que havia dipositat moltes esperances en aquesta lectura ja que l’argument prometia molt, si hagués de puntuar el llibre, li ficaria un 6 degut a l’inici de la novel·la, algunes paraules difícils d’entendre i que sempre es pot millorar.

Recomanació del llibre:

Recomano aquest llibre a qualsevol persona que sigui un/a gran amant de la lectura, a més de ser molt pacient i que no s’afanyi per finalitzar la novel·la. Al meu entendre, si el lector no compleix aquestes condicions la novel·la se li pot posar coll avall i es veurà obligat a començar de zero o abandonar.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: