ALOMA

6 06 2013

Títol: Aloma

Autor: Mercè Rodoreda

Any: 1938

Editorial: Edicions 62

Informació del autor:

L’autora, nascuda a Barcelona el 10 d’octubre de 1908 i va morir a  Girona el 13 d’abril de 1983, va ser una escriptora catalana considerada influent en la llengua catalana contemporània. Rodoreda ha conreat contes, poesies i teatre, però normalment va conrear novel·la. Cal dir que li van donar el premi d’honor de les Lletres Catalanes en l’any 1980.

Resum:

Aquest llibre tracta sobre una noia tímida anomenada Aloma que viu a Barcelona, el mateix lloc on te problemes familiars. Aquesta noia esta molt unida amb el seu germà petit ja que el gran es va suïcidar. Per problemes,  se’n va a viure amb un parent anomenat Robert, que es més gran i es del qual s’enamora per el amor i la importància que li dona. Amb aquest noi experimenta les seves primeres relacions sexuals. D’una altra banda tenim a un altre familiar que cuida d’ella des de que els seus pares es van morir, però hi ha una altre noia que es vol aprofitar d’aquest i així treure-li els diners. Per tant la situació econòmica no es bona hi ha de vendre la casa on han estat tota a vida, però Aloma se’n adona de que en Robert te una amant, per tant ella s’intenta allunyar d’aquest mentre que es trasllada a un petit pis. No obstant en Robert li comenta que s’anirà al seu país i que lo seva relació no podrà funcionar, però resulta que la noia està embarassada d’ell, encara que això no s’ho diu mai. Aloma es troba en la situació de tenir que començar una vida nova amb el petit per no tenir més problemes.

Valoració:

Aquesta novel·la m’ha agradat per el tema, que es l’adolescència, per tant m’ha cridat l’atenció, i sobretot perquè dona ha veure aspectes no gaire normals.  A més perquè es una novel·la psicològica ja que ens mostra els sentiments de aquesta adolescent.

Recomanació:

Aquesta novel·la la recomano a la gent que li agraden els llibres relacionats amb l’adolescència, drama, amor, i una mica el tema sobre la societat. També la recomano a la gent que vulgui llegir llibres antics de psicologia per fer-se una idea de com era aquella societat en el temps de la protagonista.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: