La metamorfosis

6 06 2013

Títol: La metamorfosi

Autor: Frank Kafka

Any: 1915

Resum:

En aquesta novel·la, l’autor Franz Kafka, ens explica la historia d’un jove, que es diu Gregor Samsa, Gregor, aquests jove, esta veien com la seva vida esta donant un canvi després de convertir-se en un insecte.

Gregor era un  comercial de teles i gràcies a ell, la seva família podia tirar endavant, ell era qui ajudava a la seva família. Un dia es va aixecar pel mati en el cos d’un insecte, es va quedar en la seva habitació sense fer res, sense fer cas a la seva família quan el cridaven el seu nom. Intenta aixecar-se del llit però encara no esta acostumat al seu nou cos, però ho aconsegueix. Quan obre la porta es troba al seu pare, el seu pare surt corrents i la seva mare cau desmallada al terra. El seu pare el tenca a l’habitació. Després de passar-li això amb els seus pares, la seva família l’abandona, nomes manté una petita relació amb la seva germana Grete, que és qui li dona de menjar, tot i així a la seva germana no li fa gaire gracia.

Un dia la seva mare i germana, estaven fent neteja a casa, Gregor molt espantat surt de la seva habitació i es troba amb la seva mare que comença a cridar nomes veien –lo. El seu pare el comença a picar i a tirar pomes i l’arriba a fer una ferida.

La família de Gregor, es va començar a quedar sense diner, ja que qui portava els diners era ell. Per aquest motiu la família comença a alquilar les habitacions, però Gregorio va ocasionar alguns problemes amb les persones que anaven a viure amb ells. Així que decideix deixar de menjar i morir per deixa lliure a la seva família de tots els problemes que ell els hi estava causant.

Al dia següent la criada es va torbar a Gregor mort, el va llençar a la brossa. I des de aquell dia va començar una nova vida per la família.

 Valoració personal: Aquets llibre me’l va recomanar el meu company Dídac, al principi quan vaig veure el títol, la primera impressió seria que no m’agradaria, però a mesura que vaig començar a llegir hem va anar agradant i cada vegada tenia més ganes de llegir. També hem va agradar que d’aquesta lectura pots treure la teva pròpia interpretació.

Recomanació: Jo recomanaria aquests llibre a tothom. És un llibre primet que a qui no li agradi llegir pot intentar fer aquesta lectura. També el recomanaria a la gent que te molta imaginació i a la que li agradi llegir.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: