LA METAMORFOSI I ALTRES CONTES

6 06 2013

Títol: La metamorfosis i altres contes

Autor: Franz Kafka

Any: 1913

Edició: Vicens Vives.

 

Resum:

En realitat, jo només m’he llegit la metamorfosis, però vaig haver de comprar aquest llibre on hi havia més històries perquè no trobava la història sola.

Frank Kafka, a la metamorfosis, ens presenta una situació imaginativa i peculiar. Gregor Samsa, un viatjant que comercia amb teles, un dia en despertar-se, va pensar que aquell dia seria igual que els altres, però quan va obrir els ulls va veure que s’havia convertit en un fastigós escarabat. Aleshores, la seva família començà a cridar-lo, ja que era el que portava els diners a casa, i ja feia 1 hora i mitja que havia perdut el tren. Més tard, va aparèixer l’anomenat apoderat, el qual es va queixar als seus pares. En Gregor, estava molt confós; No sabia com havia esdevingut insecte,  i en veure que el seu apoderat havia esbroncat els seus pares, va aconseguir obrir la porta. Aleshores, tothom va quedar bocabadat, l’apoderat, en veure’l va marxar, la seva mare es va escandalitzar, i el seu pare, el va empènyer a cosses per tornar-lo a ficar dins l’habitació i tancar la porta.

Llavors, en veure l’estat del seu fill, els pares, el marginen totalment i l’ignoren, però la seva germana Grete, la única que el compren una mica en aquella casa, l’alimenta de les coses que més li agraden a un escarabat. Encara que Grete l’alimenta, el seu germà li fa por, i això farà pensar molt i prendre decisions a Gregor.

Però un dia, la germana i la mare, es posen a fer neteja de la casa, i Gregor, decideix sortir de l’habitació, i quan la mare el veu comença a cridar esperitada, i el pare el primer que se li acudeix és tirar-li pomes al seu fill escarabat per tal de que torni entrar a l’habitació. Però en un d’aquests llançaments de pomes, Gregor surt ferit, cosa que li impedirà i el farà reflexionar sobre moltes coses.

Gregor, era el que portava tots els diners a casa, i com es pot imaginar, eren una família bastant empobrida. Aleshores, per poder combatre els deutes que tenien amb l’apoderat, van haver de llogar habitacions, però Gregor, ocasiona problemes diversos a la gent que comença a viure en aquella casa.

Aleshores, se’n adona dels problemes que està causant a la família, i lo últim que vol és això, a més veu que la seva germana li té por, i això és el que menys li agrada de la situació. Llavors, pensa que el millor per tots és que desaparegués, però com que no pot matar-se ell sol, decideix no menjar, i al final, la minyona, un dia troba el cos mort de Gregor, tombat sobre la tarima de l’habitació. Al final, la família, decideix mudar-se a una altre casa més petita i la seva vida fa un canvi, un canvi positiu produït per la mort del seu fill i germà escarabat.

Valoració personal:

Personalment, trobo que aquesta història és molt interessant. És una història molt imaginativa, completament irreal, però a partir d’aquest argument, Kafka, mostra una família poc vinculada amb Gregor, tenint en compte que és l’home que ha treballat i els ha portat diners a casa des de feia 5 anys. És una història molt interessant, des del meu punt de vista, crec que Kafka, vol simular altres situacions a la vida, on gent que no té la culpa de ser com és, és jutjat sense compassió i el marginen completament, és una història bastant injusta i una mica trista, ja que Gregor es veu obligat a morir perquè la seva família aconsegueixi ser feliç.

Recomanació:

Jo recomanaria aquest llibre, a totes les persones que els hi agradi llegir. Trobo que aquesta edició, conté paraules bastant cultes, però conté un glossari a sota de cada pàgina que t’ajuda a entendre-ho, per tant això no és un problema. En conclusió, recomano aquest llibre a totes aquelles persones lectores i que els hi agradin les històries imaginatives, però amb un toc de realitat.

 

Noelia Pérez 4rt-D

 

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: